Ez a topic azért indul hogy segitsük egymást tanácsokkal, ötletekkel! Remélem azért országosan több egytengelyes kistraktor van munkában mint a lakohelyem körzetében. Éljenek soká az egytengelyes kistrakik !
Lefotóztam a gépet. Azzal a lendülettel hogy felújítottam a T20- ast, szétkaptam a Gutbrod- ot is és azt is egy kicsit feljavítottam. Az is kapott új csapágyakat, szimeringeket, csapszeget és gyűrűket. Most már, csak a T19.1- es hajtóművemet kellene meggenerálozni, mert nemsokára kaszálni kell.
Elmondanád konkrétan lépésről lépésre mit is csináljak?Mi az oka a pufogásnak?Egyik ismerősöm azt mondta, hogy dugó, meg gyűrű, de szerintem hülyeség, ugy látom, hogy akkor karbi probléma, és nem gyújtás!
Sziasztok . Lenne 1 eladó kukorica vetőgépem, 1 soros, 21 cm- enként dob 1 szemet, nyomjelzővel el látva, igaz még festés előtt áll de gondoltam , rá próbálok. Napokon belül képeket is teszek fel róla. Üdv, TJ.
Szia , nekem is terra t-20 van, mindenképpen vadis gyertya, ha régi a karbi akkor vedd el a levegőt teljesen tőle, és a gázbovdenra a karbinál én tettem 1 nyomó rugót így tökéletes lett az alapjárat.
Sziaasztok!Olyan problémám lenne, hogy van egy terra T20 asunk, de nem tudjuk mi lehet a probléma.Jelenség:alapjáraton durrog, meg le áll, egyszerűen nem tudjuk hogy beállítani. Gyújtáson állítottunk(az alaplapon, meg kalapácson), de sajnos még mindíg képtelenség beállítani. Ha a gázt felvesszük, pörög mint az állat, és nem durrog. csak alapjáraton. Mi lehet a probléma?min állítsunk?
Korábban szó volt az 5-12-es trakimintás gumik teherbírásáról, és ha jól emlékszem, akkor valaki talált olyan gumit, aminek a terhelhetősége 50kg volt (ha tévedek kérlek javítsatok ki).
Pár napja bementem itt a közelben lévő Mg kisboltba és találtam is 5-12-es külsőt, igaz Kínai gyártmány, de ha hinni lehet a gumin lévő feliratnak, akkor 280kg a terhelhetősége. Mivel kínai a lelkem, ha lefelezem a felírt adatot, még akkor is elfogadható, az áráról már nem is beszélve 8800Ft/db.
Gondolkodtam, hogy venni kellene, de vettem magam és megpróbáltam a saját ezer éves 5-12-es kerekeimet felpumpálni, és láss csodát az általam korábban leírt repedezett Michelin külső bírja a terhelést, a benne lévő belsőről nem is beszélve. Így a tavaszi munkáimat komolyabb generál nélkül el tudom végezni, ráérek a gumikat cserélni és a felnit is rendbe tenni.
Egyébként sikeresen a Rekordhoz igazítottam a Szentkirályi egyfejes ekémet, igaz elég rendesen át kellett építeni a kis ekét, hogy érdemleges munkát tudjon végezni. A szántásom átlagmélysége 18cm körüli volt elsőre, amit orrsúly készítése után picit tudtam emelni, így kb 20cm átlagmélységet értem el.
Ma pedig a kézi egysoros vetőgépet alakítottam át gépi vontatásúra (tavaly nagyon lefárasztott kézzel eltoszítani a kukoricát), amit ki is próbáltam és úgy néz ki, hogy sikeres volt a műtét.
Nagyon is használom!A képen látszik a traktor nyom ahogy majdnem elakadt (ilyen még nem volt a kertünkben a 23 évem alatt!)
azt beegyengettem vele szépen meg átboronáltam az egész kertet vele és mára már szemmel látható a javulás a kerten sokat "pirult" hogy meg lett bojgatva egy kicsit!
Sziasztok.Segítséget szeretnék kérni,most vettem egy terra t-20-ast,a gyujtást beállítottam 2,0mm-re nem tudom ez jó -e?A bajom az vele hogy a karburátort csontra kipucoltam mégis csak szivatóval indul melegen is.A másik baj hogy ha felmelegszik a motor leáll, és hideg gyertyával indul el.Válaszotok előre is köszönöm.Tisztelettel Asztalos Gábor.
lenne egy kérdésem most szereztem egy terrát (terra t153L) hogy kell beállitani a gyújtást az a baj hogy a lendkeréktöl nem férek hozzá a megszakitókalapácshoz. mert szikra az van de hiába öntök a hengerbe benzint nem is pöfög ezért gondolok a gyújtásbeállitásra.
Örülök akkor hogy sikerült! Hát én nekem meg majdnem hasonló a helyzetem mint aa tied! Nekem van egy aky hajtóművem 1,25 métert rotáz egyszerre viszont nekem meg azzal van bajom hogy sajnálom rátenni a motort mert fene tudja sajnálom olyan magas fordulaton pörgetni.
Köszönöm a választ! úgy csináltam ahogy írtad, jó lett. Csak én szilo helyett FBS- t használtam.
Olyan jó és szép lett a hajtómű, hogy nem akarom befogni rotázásra. Úgyhogy, ma este vettem egy sima, nem váltós nagyon jó állapotú rota hajtóművet egy tizesért. Adtak hozzá egy sor vadi új kapasort is tengellyel.