Minden amit az újra előtérbe kerülő megújuló energiaforrások eltüzelésére alkalmas készülékekről tudni érdemes, hogyan kell kiválasztani, hol lehet kapni, hogy lehet csinálni
Most kb 10q után fogyaszt 1 dl olajat, jóerőben van, nem tűnik felújítandónak. Az egyik rugófület sikerült eltörni, azt vissza hegesztem, ennyivel ment le a szezon.
Akkor legyártok egy keresztkést, 10000.-et nekem is megér...
Eredetileg kúpost akartam, volt egy gyári videó, talán AL-KO, kalodában a kugli betolása, előtte körfűrésszel kuglizás. A fakereskedő szerint kell a 3-5 kW, háromfázis, az nincs, a kúpos hasogatáshoz. Egy hajtóművest nézten ki, de messze volt, és hirtelen eltűnt az eladóval együtt a hirdetési oldalról, az ilyet nem szeretem, a hidraulikus Steppach, a gyárból hozza az eladó, bemutató darabok, + felújítja, biztosítja a pótalkatrészeket. Fröccsöntő gépeken találkoztam a hidraulikás megoldással, stabil, megbízható technika az is.
Ez a keresztfej milyen anyagú lehet, mennyire fogja le a hiraulikát? Pl az 5 T-hoz van gyárilag, gondolom egy 15 cm átmérőig elhasad, de mennyi lehet a max? Most egy késsel ráraktam a 40 cm-est, az is elhasadt, vagy a 10 cm gyökéroldal sem.
bár 3 éve ingyen volt 2 IFA fa na abba volt minden talán ecetfa vagy fogalmam nincs milyen de valami istentelen volt az ék kipattant belőlle a stihllel kellet felvágni.
Parkokba szokott ilyen fa lenni olyasmi a levele mint a juharnak csak talán csipkésebb
az elágazást énmár fűrészeléskor eleve úgy szabom hogy csak 10cm-es legyen az szét lehet hasítani könyebben bogrács alá megfelel, meg szalonnasütéshez
bár ez ha bírni fogja a gép akkor változik hisz előbb hasgatás utána vágás
Két kedvencem van a hasogatás témában, az egyik a celtis szerű faförmedvény, ami nem hasad, csak lassan apró fecnikre szétszedhető, a másik az elágazásos, amikor a hasítás az elágazás síkjában, az ébredő erővonal mentén pontosan ketté választja. Mutatós darabok jönnek létre, a sebesség pontosan az a tempó, amiben az előkészítés és hasábpakolás is belefér. Kinek haladósabb, kinek lassúbb a tempója, lényeg hogy hosszú évekig kitartson.
hívtam ma de nem vette fel a hírdető,így meg se tudtam nézni :(
tegnap a 7t és az 55e-s ár illetve hogy akár a hétvégén használhatnám kicsit megingatott....
viszont nem kis morfondírozás osztás szorzás után a kúpos melett döntöttem,
akinek kúpos van arra esküszik akinek hidraulikus arra, Lucky11 véleménye aki használta mindkettőt a kúposra szavazott
az hogy melyik a gyorsabb nem nagy volt szempont illetve nem elsődleges, ami viszont igen az az hogy egy hidraulikussal több probléma lehet, a kúpos viszont egyszerű mint a 'faék'
ár alapján mivel a motor adott 380v 3Kw a vázhoz a vasanyag is így kb ugyan oda jön ki a végére mint ez az 55e-s, bár szerintem ilyet 1 évben 1x lehet találni ennyiért
nem mondom, hogy nem számít a bekerülési költség, de hosszú távon nem lehet csak ez a szempont
Lassabb, sokkal lassabb, mint egy kúpos. Kúpossal 3 kuglit megcsinálhatsz még ezzel egyet. Biztonságosabb a hidraulikus? Mert? Forgács a kúposnál? Kb. 5 marék. Jó, lehet, hogy van 10 is. Jó ez is, az is, de ezzel nagyon lassan fogsz végezni.
145 q méterfából kuglizott bükk, tölgy hidraulikus hasítós feldolgozása után is inkább választanám a kúpossal szemben. Lassabb, lehet, de forgácsmentes, biztonságos, egyenesen hasogat.
Én as Celsiust venném ,mert jobb a kazán vas anyaga.Pécset volt egy kiállítás ott beszéltem meg megnéztem a kazánjukat SZEINTEM rendben van Ár -Értékarány szempontjából.