Keresés

Részletes keresés

true75 Creative Commons License 2013.04.24 0 0 13303

- ezek a tények meg a statisztika

- ezt előző hsz-em óta szedtem szét.........név nélkül kínai

- tegnap óta be volt fújva csavilazival

- minden szarrá volt rohadva

- visító hang miatt hozták, valszeg csapágyas

- járókerék roncsolva jött le, mert rá volt rohadva a tengelyre

- tengely úgy szét van rohadva, hogy nincs hova tenni az új szimmeringet, hogy az tömítsen is

- mellesleg meg folyt is mint arról az első csapágyház árulkodik

- úgy hogy veszek egy fogást esztergával a tengelyen 12800ft lesz a javítási költség

- márkaszervízbe nem esztergálgatnak meg keresgélnek más szivattyú tömítései között, hogy jó legyen, ott azt mondják vedd meg a forgórészt 18000ft-ért és ennyi

- és úgy már nem is éri meg a javítás, mert annyiért vehetsz egy újabb csodát

- a gyárnak "semmivel" se kerülne többe rozsdamentes tengelyeket használni, de akkor ki venne 3-4 évente új szivattyút

- persze a nagyok mind rozsdamentes tengelyt használnak, és láss csodát amit ott szét kell szedni azt össze is lehet rakni

- én nem dobálózok senki pénzével, ez egy fórum ahol az emberek beszélgetnek és tanácsokat adnak egymásnak

- nekem az a tapasztalatom, hogy ha ár érték alapján keresünk szivattyút akkor a pedrollo egy igen jó választás, mert ritkán hibásodik meg- van hozzá minden- könnyű és olcsó javítani és lehet is javítani

- ha dobálóznék a tízezresekkel akkor azt mondanám, hogy csak grundfost vegyen 2-3 pedrollo áráért

Előzmény: Combat (13299)
BakiBali Creative Commons License 2013.04.24 0 0 13302

Üdv Urak!

Segítséget szeretnék kérni szivattyú ügyben.

Adott egy öntöző rendszer, ami szépen tette a dolgát egy noname hidroforral ami bemondta az unalmast.

Szeretnék valami megbízható, energiatakarékos hidrofort, ebben kellene a szakmai tapasztalatotok, véleményetek.

Amit a rendszerről el tudok mondani azok a következők:

Ásott kút, nyugalmi vízszint a talajszinttől 2m, vízoszlop magassága 3,5m.

A kút mellett van a szivattyú akna, ebben van a hidrofor.

1. kör 7db mini8

2,3,4-es kör 3-3db TR50

5.kör 6db 570-es

6.kör 7db 570-es

+kb 110m cseppcső

+2db kerticsap

Ideiglenesen most egy kölcsön EINHELL 600W-os hidrofor van beszerelve, de elég gyengusz, ezzel kb. 2óra locsolás után 8cm-t csökken a vízszint.

Remélem a fenti adatok elégségesek.

Legyetek szívesek valamiféle javaslatokat adni.

Előre is kösz!

pockond Creative Commons License 2013.04.24 0 0 13301

Azt hiszem mindkettőtöknél van igazság. Pont ez lehet a kínai csodák titka és átka, hogy nagy a gyártási tűrés, tehát a tied, ami ugye egyetlen darab, lehet, hogy éppen az átlag pedrollonál is jobb minőségű, de lehet, hogy a másik (amit a következő műszak gyártott, vagy éppen az egyik alkatrészt hozták egy fuvarral később) az meg jóval gyengébb. Valószínűleg ezért az ellentét az egyedi emberek tapasztalata, és a több szivattyút látók között. Ha jót veszek, akkor nevetek a pedrollós "sznobságán" (tessék figyelni az idézőjelet), ha viszont a rosszabb műszakból kapok, akkor az szívás. Ha pedig valóban gond az alkatrész, akkor az igen kellemetlen. Persze egy-egy márkával a korábbi rossz tapasztalatok lassan kkopnak ki, tehát az is lehet, hogy a leo már sokkal megbízhatóbb, mint volt és kisebb a minőségi szórás is, de aki többször megégette magát, az még hosszú évek múlva is úgy fogja emlegetni, hogy ócskavas. És persze lehet simán, hogy még mindig ugyanolyan hullámzó a minőségük.

Úgy sejtem arra kötne inkább fogadást, hogy ha veszünk 100 pedrollot és 100 leot összevissza több szállítmányból időben elnyújtva, akkor melyikben lesz több a meghibásodás.

Előzmény: Combat (13299)
pockond Creative Commons License 2013.04.24 0 0 13300

Ok, köszi az infokat. Újabb kérdések. Pedrollo Easy-small és easy-press között mi a különbség? Úgy értem tudásban. Ezekre az easy-kre azt írják, hogy 1-2 l/percet is engednek, ami kerti csaphoz hasznos lehet. A Leo PS-01B ilyen szempontból mit tud?

Combat Creative Commons License 2013.04.24 0 0 13299

Tudom a T.I.P is szar.... az a másik kutamban 4  éve fel sem húztam és hibátlanul üzemel.

Bírom ha más pénzéről van szó akkor könnyen dobálózól a tízezresekkel, de vajon fogadást is mernél kötni, hogy meddig fog neki menni?

Nekem 2 éve hibátlanul megy.

Előzmény: true75 (13298)
true75 Creative Commons License 2013.04.24 0 0 13298

jahhh, max a negyed collos feltöltő meg leeresztőcsavar azonos bennük :))))

Előzmény: Combat (13296)
true75 Creative Commons License 2013.04.24 0 0 13297

- leo az első javításig olcsó, ha meghibásodik 99% , hogy mehet a kukába

- 3éves kínai szivattyúkat viszünk a vastelepre, mert úgy össze van bennük rohadva minden, hogy javíthatatlan

- kínai szivattyú úgy indul, hogy óránként fújkáljuk csavarlazítóval és éjszakára pihentetjük, akkor talán

- még ha javítható is leohoz akkor "sincs" alkatrész(elpumpshoz van minden de én olyat se vennék, mert áramzabáló)

- 8-10 éves pedrollot olyan könnyű szerelni mintha egy éves lenne, van hozzá minden, ár érték arány kitűnő

- ha télen nincs szétfagyasztva akkor örök élet meg egy nap

- tartály-nyomáskapcsolóval összepárosítható

Előzmény: pockond (13290)
Combat Creative Commons License 2013.04.24 0 0 13296

Mindenképp a leot vedd, állítólag az alkatrészei csereszavatosak a pedrolloval.

Nekem is ez van, és a kútfúrók is ajánlják.

Előzmény: pockond (13294)
harken Creative Commons License 2013.04.24 0 0 13295

Lehet kapni a gyárinál finomabb szűrőkosarat valahol? Én is gondoltam egy, a szivattyú előtti szűrőre, csak ennek a kivitelezését nem tudom hogyan oldjam meg.

Előzmény: LRNELSON (13292)
pockond Creative Commons License 2013.04.24 0 0 13294

13290-re valaki (csak kicsit kell görgetni...)?

Combat Creative Commons License 2013.04.24 0 0 13293

Ilyen szelepet kell ráragasztani, és ez fenn fogja meg a vízoszlopot, nekem is ez van. Ez nrem bele megy hanem rá!!!

Előzmény: bizgere (13281)
LRNELSON Creative Commons License 2013.04.24 0 0 13292

A bejövő ágat a szívókosárral, vagy az előtt szűrd.

Sokat számít a szívókosár jó elhelyezése is, minél mélyebbre, de a fenéktől legalább 50 cm-re.

Sajna az élő víz szűrése meglehetősen nehézkes csepegtetőhöz.

Előzmény: harken (13289)
SANK Creative Commons License 2013.04.24 0 0 13291

Köszi ! Végül nem úgy sikerült ahogy akartam, nem sikerült a csövet szétcsavarni, így a motor felé menő ágba szereltem, és a motort a motor tetején lévő légtelenítő csavarnál töltöttem fel. Még jobb is lett így, mert a régi légtelenítővel fel tudtam tölteni a csövet , a régi lábszelep úgy-ahogy megtartotta amíg elindult, a lényeg: működik, és több óra múlva sem engedett le !

Előzmény: studiod1 (13288)
pockond Creative Commons License 2013.04.23 0 0 13290

Ha tegyük fel veszek egy pedrollo jswm 12M szivattyút plusz rá egy szárazon futás védelmet, akkor ezzel a kerti csapom használhatóan fog vajon működni, vagy a kis vízvétel miatt állandóan kapcsolgatni fog a szivattyú? (ami aztán ki is nyírja esetleg idő előtt). Ha igen, akkor a 12H verzió megoldja ezt a gondot?

Illetve a régi AL-KO HWF1000 tartálya és nyomáskapcsolója működik, a fenti szivattyút össze lehet házasítanni a tartállyal?

A pedrollo helyett egy leo XJWm 90/55 bevállalható? Kici sárgák hol járnak manapság a koppintásban? Papíron a két szivattyú 45l/percnél kb ugyanazt a nyomást tudja, a leo ugyan 200W-al éhesebb, cserébe számottevően olcsóbb.

Előzmény: pockond (13275)
harken Creative Commons License 2013.04.23 0 0 13289

Sziasztok,

szivattyú vásárlás előtt kérném a segítségeteket.
Csepegtő csővel öntözném zöldséges kertemet. Ehhez egy tóból fogom szívni a vízet, amit időnként jól felkavar a szél meg a hullámok, ezért több lépcsőben szűrnöm kell a bejövő ágat.
Milyen gépet/szűrőt ajánlanátok? Jó minőséget szeretnék, Pedrollot ajánlották sokan, gondolom a Grundfos se fos..

köszi előre is

studiod1 Creative Commons License 2013.04.23 0 0 13288

Jet rendszerűnél ha  feltöltöd a szivattyút ki kell dolgoznia a levegőt a szívócsőböl.Szárazonfutás érzékelőre figyelj.

Előzmény: SANK (13287)
SANK Creative Commons License 2013.04.23 0 0 13287

Lene egy kérdésem. Anyukámék egy 750 W-os LEO szivattyúval öntöznek. A gond hogy a lábszelep leengedi a vizet.
Ha elzárják menet közben a csapot ugyan megmarad a vízoszlop, ha elfelejtik, akkor légteleníthetnek újból.
Van egy T elágazás fent, egyik oldalt a szivattyú, másik oldalt egy légtelenítő szelep , és a harmadik lefelé a kútba lábszelephez (ami ugye átenged).
Úgy oldanám meg , hogy a lefelé menő csövet lecsavarom, és közbeiktanák egy visszacsapó szelepet.  Így viszont csak a szivattyúházat
lehet feltölteni a légtelenítő csapból, lefelé elzárja a visszacsapó szelep. Azt hiszem így már csak a téliesítésnél lesz majd gond, víz marad a csőben,
de addig még max egy t elágazást beiktatok golyóscsappal a visszacsapó szelep alá.
A szivattyú Jet rendszerű önfelszívó, fel fogja így vennia  vizet?
Nagyon megköszönném a választ, mert délután mennék is megcsinálni.

bizgere Creative Commons License 2013.04.23 0 0 13286

De a nyomáskapcsolóban is van egy visszacsapó szelep,annak is zárnia kellene szerintem.vagy nem?

Előzmény: Infomaker (13284)
bizgere Creative Commons License 2013.04.23 0 0 13285

Tudom egy rendes lábszelep lenne a megoldás de szerintem nem fér el a 40-es csőben egy colos lábszelep.

Előzmény: Infomaker (13284)
Infomaker Creative Commons License 2013.04.23 0 0 13284

Szerintem próbáld kicserélni, bár nekem visszacsapó helyett a cső lenti végén van lábszelep.

Előzmény: bizgere (13283)
bizgere Creative Commons License 2013.04.23 0 0 13283

Igen a Teepres kapcsolja a szivattyút.Lábszelepként a szivattyú elé egy visszacsapó szelep van kötve.A visszacsapó előtt van egy feltöltő csap amin keresztül töltöm fel vizoszlopot.

Ha kinyitom akkor hallom mintha szopná befelé a levegőt,tehát úgy tűnik hogy van benne viz.

Azt mondod hogy cseréljem le a visszacsapót?

Előzmény: Infomaker (13282)
Infomaker Creative Commons License 2013.04.23 0 0 13282

Pár dolog:

A fenti kapcsoló zárja el amikor a csapod zárod ugye?

Lehet, hogy a lábszelep enged, sőt valószínű.

Esetleg még a kimenő ágon szív vissza levegőt..nekem ez volt, de gyanúsabb a lábszelep.

Előzmény: bizgere (13281)
bizgere Creative Commons License 2013.04.23 0 0 13281

Sziasztok!

Van egy adott csőkút 40-es csővel a földben.A problémám az lenne hogy a szivattyú ha két locsolás között eltelik egy teljes nap akkor olyan mintha elengedné a vizet nem szivja fel a vizet.

Ha két locsolási idő között csak pár óra telik el akkor normálisan elindul.Nem hinném hogy elengedi a vizet mert ha egy kicsit kinyitom a szivattyúház tetejére szerelt csapot akkor köpköd egy kis vizet és nehezen de elindul.Szivárogni nem szivárog sehol a rendszer igy nem hinném hogy valahol bejut a szivattyúba a levegő.Tavaly óta szivok vele.A szivattyút is cseréltem már.Egyszerűen már nem tudom mit csináljak vele.

studiod1 Creative Commons License 2013.04.23 0 0 13280

Én az álltalad említett kapcsolóval egy leo xjwm 90/46 szivattyút használok 6éve hiba nélkül. Nálam van előszűrő de csak biztonságból mivel a ház, kertel volt a fúrt kút s nem ismertem.

Előzmény: pockond (13279)
pockond Creative Commons License 2013.04.23 0 0 13279

És a szivattyú? Egy Leo PS 01-B milyennek számít? Már csak a költséghatékonyság miatt...

Előzmény: Csapszi (13278)
Csapszi Creative Commons License 2013.04.23 0 0 13278

EasyPress II az áramláskapcsolóm.

Előzmény: pockond (13276)
Infomaker Creative Commons License 2013.04.23 0 0 13277

Alko is jó ha fillérekért veszel egy használt működőt mint én anno, aztán max kuka (10ért vettem egy 1300wattost)

Előzmény: pockond (13272)
pockond Creative Commons License 2013.04.23 0 0 13276

A kerti csap és kézilocsolás is erről a szivíttyúról menne, milyen nyomáskapcsolót, szárazon futás védelmet stb érdemes venni?

Előzmény: Csapszi (13274)
pockond Creative Commons License 2013.04.23 0 0 13275

Na de melyiket pontosan? A H és az M között nem világos a különbség. Az látom, hogy az M az többet tud szállítani, ellenben bizonyos mennyiség alatt nincs a jelleggörbén semmi, de ez mit jelent?

Előzmény: Csapszi (13274)
Csapszi Creative Commons License 2013.04.23 0 0 13274

Nekem kb. 40 literesek a köreim, ezt használom mostmár 5 szezonban.

http://www.szivattyubolt.hu/media/downloads/pedrollo_jsw2.pdf

Előzmény: pockond (13273)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!