éget/kapar-korongoz-kapar-korongoz-pucol-zsírtalanit-csiszol-zsírtalanit-alapoz-alvázvédőz,a Bmw 10 napig tartott,egyedül,szép alja.és mindkét kezemben ínhüvelygyulladás lett az eredmény:D
Szerintem a kép alapján bitumenes az az alvázvédő. Vagy tévedek? Ha gumis, akkor teljesen igazad van, elég a grótkorong meg a zsírtalanítás. Ha bitumenes, akkor viszont a grótkorong után sem lesz átvonható a afelület, max másik bitumenessel. Vagy ellocsol rá 50 liter nitro-t.
Így a komplett autót már "utólag" nem javasolnám szóratni,nem is szedi le a gumis alvázvédőt,na meg tényleg telemegy minden vele... Le kell melegíteni,nem olyan nagy felület az, és korongozni,drót,műanyag... vagy a négertárcsa,de mindezt már csak akkor,amikor le van kaparva,nagy munka,de más nem fogja leszedni...
Sajna ezt nehéz megúszni, mivel csak elkened a kátrányt a felületen. Max akkor lehet megspórolni, ha nincs alatta számottevő rozsda és kátrányos alvázvédő megy fel újra.
Viszont az ilyen utólagos homokszórásnál megvan a veszély hogy telemennek az üregek homokkal, és nehéz teljesen kifújni. Akkor meg az üregvédő csak árt, közben a homok megfogja a párát... ráadásul a fényezés közben előkerülő rejtett homotartalék sem tesz senkit boldoggá...
Jó kis gurulóállványod van ;)! Én is a közeljövőben tervezek egyet csinálni - le is mentettem a fotód ötletadónak, mert én is oldalra dönthetőt szeretnék.
Illetve létezik még pl a Güdének egy levegős vésőbe fogható "tűleverő" toldófeje ( http://www.gudecenter.hu/gude-webshop/kompresszor-es-levegos-szerszam/levegos-szerszam/levegos-tulevero-sb). Még régen a Haynes kiadó Car bodywork-os könyvében láttam először ilyent. Ott pont alvázvédő leszedést csinálnak vele a könyvben a képen valami régi VW-en. Amennyiben már kemény az alvázvédő és/vagy esetleg nagyon rozsdás alatta a lemez, akkor azzal is gyorsan lehet haladni - de rugalmas alvázvédőnél csak túrja a trutyit.
Én tavaly vettem egy ilyen fejet és ráraktam egy olcsóbb aldi-s levegős vésőre. Én az autó belsejében kb 5 perc alatt teljesen el tudtam tünteni vele a taposókról az összes bitumenes zajcsillapító lemezt - szóval arra tökéletes volt, de az nem alvázvédő. Az alvázvédőm túl puha volt neki.
"Úgy látom ,marad a szakmunka..."..Pedig a szakmunka leírását olvashattad,kis iróniával fűszerezve...Ne szóld le,ha nem értez hozzá...! (Neked se szóltak be,hogy egy pukkandúron mért csak javító ívet rakatsz hátra...:)!
A régi alvázvédő teljes eltávolítása után a rozsda foltokat csiszoltam, utána korranttal lekentem ezután kapott 2 réteg epoxit alapozót a doblemezeket és a sárvédőket kifújtam rücsivel, és amit itt látsz az már az autó szine 2 rétegben korrantalapozó