Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
Van nálam egy Straus néven futó, kíni fűkasza. Az a gond vele, hogy alapjáraton nagyon szépen, egyenletesen jár. Amikor gázt adok neki, nagyon alacsony fordulaton pörög. Egycsavaros karbi van rajta, hiába állítom, amikor a legjobban pörög, az is kevés a nyíráshoz. Van egy hibás, hasonló kaszám, átraktam róla a karbit, de semmi javulás. Van esetleg ötletetek megoldásra? Köszönöm!!!
Vennék egy használt benzines fűkaszát, hogy végig a kerítés tövében le tudjam nyírni/vágni a gazt, amit a rotátorral nem érek el (nem megyek olyan közel hozzá).
Elektromos nem jön szóba, mivel baromi hosszú a telek, újra nincs pénzem és "csak" a fent is említett műveletre lenne használva évente a szezoban 6-8 alkalommal.
MTD 800-as jó lehet vagy esetleg javaslat, hogy mit NE vegyek?
Köszönöm, igen még 'gyári' tiszta. Alig volt egy órás a gép amikor lefényképeztem a gépet! :) Talán jövő hét végén már lesz akkora fű, hogy kitudja próbálni.
Több havi kerezsgélés, goldolkodás uttán megvettem a gépemet! Végül egy új Stihl fs 70-es mellett döntöttem. Még a megvételkor is vaciláltam az fs 56 és az fs 70 közt, de az eladó szerint nem csak 0,1Le kölmbség van hanem a fs70-es kicsit erőseb felépítésü és tovább fogja bírni. Majd elválik.
nem tudom mit ír a gépkönyve, de szerintem szegény neki a 1:50. Nekem minden gépem 1:33-al megy, a bc420t normája 1:40 az oleos olajjal. Én nem azt használom, mert 2700litere, 1600-ért az al-co is jó.
1:33-al még egy gép se ragadt meg bevetés közben. Igazából koromlerakódást sem tapasztaltunk a félszintes olajnál nagyobb mértéküt, mint 1:40-nél.
Csak azért írom, mert a 2 éves garancia nem él az olajhiányra, az pedig elég költséges javítás...
meghozta a nyuszi a oleo 746t , 46ccm 2,5le, masszív gépnek látszik, új kezelőszerv ( mint a bc-ken), benyomós a szöghajtás a fejcseréhez, jó a kés ,kiköpött stihl, úgy látom ad neki elég zsinórt a fej , jó a heveder, később töltök fel róla képeket ha már kipróbáltam, úgy sincs róla semmi a fórumon ,( ez már egy jó jel ) bejáratás szerintem első 10 óra 1:40 nem agyon erőltetve, aztán 1:50 és nincs más hátra mint előre,, üdv
Valaki használt már 4mix Stihl fs 87, 90, 100, 130 fűkaszát? Azt mondják kevesebbet fogyasztanak, de dupla annyiba kerül bele az olaj. Szerintetek megéri 4mix-es fűkaszát venni? Köszi
Ezt nem tudom,mert nem próbáltam még olyat és nem is láttam munka közben.A fuxtec jóval nagyobb köbcentis és erősebb,de hogy milyen tartós mennyire bírja a strapát azt nem tudom,mert nem használtam soha.
Konkrétan nem ismerem a két típust(nem dolgoztam egyikkel sem), de valami különbség biztos van közöttük.Lehet csak a lóerőben, de az is lehet hogy félépítésben van eltérés a két gép között.Erősebb a hajtáslánc, szöghajtás vagy valami hasonló.
Fs-80-asom van, annak erősebb (elvileg) a motorja, és a hajtáslánca is masszívabb.
Tudtommal!
Van aki közülünk ezt jobban tudja, remélem megírja a különbséget!
Attól függ mennyire hanyagolod el,és mennyire akarsz gyorsan végezni.Nekem ez a harmadik ilyen gépem,sokszor megy napi 2-3 órát,de nem nagy és sűrű fűben és szinte csak szegélyezőként használva.Nem egy erőgép,de annál az 1500 m2-nél sokkal többet is meg lehet csinálni vele,csak nem haladós.Megbízható és rettentő könnyű,semmi súlya nincs,de gyenge és keveset visz.Ezt a területet egy nagy géppel 1-1.5 óra alatt meg lehet csinálni,ezzel a kicsivel meg egy délelőtt lehet kábé.
Sziasztok. Véleményeteket szeretném kérni 2 szegélynyíróról! A most megjelenő stihl újság szerint az fs 56 85.900 a fs 70 99.900Ft-ba kerül, de, ahogy látom csak annyi a különbség, hogy 0.1 Le erőseb az fs 70. Szerintetek megéri a majd 14.000Ft felár vagy van valami amit nem vettem észre köztük? Köszi
Eladó vadoatúj bontatlan dobozban BOSCH ART 26fűszegélynyíró
Termékleírás: Erőteljes, 300 W-os „High-Power” motor Mindössze 1,8 kg-os súlyával rendkívül könnyű és könnyen kezelhető Ergonomikus kezelhetőség a kiegyensúlyozott kialakítás következtében Megbízható „Pro-Tap“ tekercs a szálak összegubancolódásának elkerülésére orsócserekor Második fogantyú a kényelmes vezetéshez minden munkahelyzetben Praktikus tartó a hálózati kábel számára Műszaki adatok: Motorteljesítmény 300 W Vágásikör-átmérő 26 cm Késrendszer „Pro-Tap“ tekercs „Pro-Tap“ tekercs 1,6 mm x 4 m Súly 1,8 kg
Ára : 9000Ft legolcsóbban webshopban 11000Ft+ szállítás 1300Ft -ért láttam
Hát igen.Nagyban függ a felhasználótól.Van ilyen robogó az egyik pizza kiszállító cégnél kettő is.Mindig nyakon járnak vele,az egyikben láttam hogy 25000 km van.40-es átlaggal az lehet olyan 600 üzemóra és semmi baja,görgőzni kellett csak.
De az a motor szerintem nem éri meg az 50000-et.Viszont van egy srácnak aki melózni jár vele és már túl van az ötvenezren,ő vigyáz rá és nem hajtja.Megadja ami kell neki,jó olaj,minőségi benzin satöbbi.Nincsenek vele nagy gondok,legalábbis a motorral semmi,már futhatott olyan 1200-1300 órát és ahogy kinéz még fog is annyit-motor bontás nélkül.....