Hello mindenki! Csinált a fiam E-mail címet, de ezzel a nick nevem is változott. Cs. Zsolt voltam. Ha valaki tud, valamit erről a két tégláról és megosztaná velem, azt megköszönném. Győr mellett guberálták a kollégáim valami szemétkupacból.
Nem akartam írni itt a nagy nyilvánosság előtt, de akkor ezek szerint azokat találhattam meg?... Bár halvány gőzöm sincs, hogy milyen Festeticset találhattál, légyszíves erről a Festeticsről írj egy kicsit bővebben, mert ezek szerint Győrben a Festetics téglák is fellelhetők. ( ne értsd félre, tényleg a kíváncsiság beszél belőlem) Egyébként a nagy sárga kupacban szerintem te sem találtál semmit. Pedig átmásztam érte egy 2,5 méteres téglakerítést is... Persze a kapu az egyszerűbb.
Mai szerzemények Miskolcról, a feloldásukat egyelőre nem tudom. (sőt azt se, hogy mit ábrázolnak) talán DJ, DI, PJ vagy PI. Az egyik nagyméretű falazó, a másik sokkal nagyobb, de egy padlástéglánál viszont kisebb. Eddig még nem találkoztam ilyen mérettel.
vagy az... :) Majd írok róla egy cikket ha utolérem magam...
A cseretéglák javát lefotóztaam, csak elfogyott a szalag, amire írok, így örülnék ha fél5 körül jönnél, de úgy is csörgök, vagy 10 téglát kell még lefotóznom.
Hajdanában még olvasni is tudtam, de manapság csak írni. Nyertél egy hangszórót, vagy egy téglát. Így jár az aki nem olvas, csak néz. Köszönöm a közbenjárást, és Tamtominál fogok könyörögni, teljes erőmből. A büntetést tegnap Szilaccal elküldtem neked. Üdv.: Setra
- C JM 1870 (és egyben...) Hajdúszoboszló Comes...???
- S Hajdúszoboszló
- E D H és 2db 5ágú csillag felül Ebes határából, de egyidőben találtam Hajdúsámson határában is...
- E D H hibásan
- EDH alsó csillagos... (kérdés, hogy újkori szoci tégla-e vagy lehet akár 100 évesnél is több, mivel a régi tanyasi iskola Fülöp határában is ilyenből van, csak az sima...)
- E A Tetétlen (enek meg is van a feloldása a céges noteszemben, majd beírom...)Tanítói lakot bontottak a községi iskola mellett, s pont arra jártam...:)
"Április 18-án reggel angliai otthonában meghalt Horthy Miklós idősebb fiának, Horthy Istvánnak özvegye. Horthy Istvánné, gróf Edelsheim Gyulai Ilona 95 éves volt.
A hírről az aspektus.eu számolt be, információjuk szerint Horthy Istvánnét Magyarországon fogják eltemetni.
A Wikipédia szerint marosnémethi és nádaskai gróf Edelsheim-Gyulai Ilona Mária Andrea Gabriella 1918. január 14-én született Budapesten ifj. gróf Edelsheim-Gyulai Lipót és verőczei gróf Pejacsevich Gabriella harmadik lányaként."
Ezért kívánkozik most ide egyik legkedvesebb téglaképem, mely az Edelsheim-Gyulai grófok birtoka és temetkezési mauzóleuma révén kapcsolódik az idézett hírhez.
Mit szólsz, sikerült a tucattégládból egy felkapott, kurrens példányt kreálni!? (Hogy ebből mégis milyen sokunknak nincs példánya, nem is értem, hogy lehet ez?!)
Kivettem belőle a részem ugye? :-)
Neked a cseredarabról küldök képet, és én is beállok a tisztelettel egy szép példányt kérők hosszú tömött sorába.