P0016 hibakód. Hogyha a hibát kitörlöm 5-6 indításig pöcc röff indul, de utána visszadobja a hibát, ilyenkor sokat is kell tekertetni, hogy beinduljon. Gondolom próbálja kitalálni melyik hengerbe is kellene gyújtani.
Körülbelül 1 éve márkaszervizben garanciában cseréltek vezérlést és vezérműtengelyt a tulaj elmondása szerint.
Mit lenne célszerű ellenőrizni a hiba elhárításához?
Gondoltam megnézni a vezérlést, hogy jelene van e csak előbb kell hozzá célszerszámot szereznem.
Megnézed...... Ha jól működik, akkor leállításkor felhúzza a vákuumdob a karját, majd néhány sec múlva visszaejti. Ha a benne lerakódott szutyok miatt megragad a szelep, akkor a visszaejtés elmarad......
Egy darabig syncro-nak, később 4motion-nak hívják a VW összkerekeseit. Az, hogy valójában mi van alatta, csak az autó ismeretében lehet megmondani. Lehet viszkókuplungos, vagy torsen, vagy haldex (ebből is több generáció), atól függően, hogy hogy áll benne a motor, meg hogy hány éves.
Sziasztok! Kis segítségre lenne szükségem,Skoda Fabia 1,4 pd tdi autóval kapcsolatban,hátha van valakinek valami jó ötlete.
Szitu a következő: 1 éve szórakozott az autó,hol indult pöcc-röff-hol nem,aztán ezt magától abbahagyta,minden jó volt mostanáig. Az elmúlt 1 hónapban ezt újrakezdte,autószerelőm mondta vigyem el autóvillamossági szerelőhöz. Megtörtént! Cseréltek aksit,mert arra már ráfért,meg átnézte a szerelő az immo-t,neki 10-ből 10-szer indult az autó,ahogy én beültem egyből nem :D Azt mondta,mondjam meg a szerelőnek,hogy ez mechanikus hiba,szabadon forog a motor,de nem röffen be. Tehát önindító,izzítógyertya jó,az üzemanyagcsövet leszedte a szűrőről izzításnál azonnal lökte a gázolajat,tehát ott sincs hiba. Szerelőm közölte,ha mechanikus hiba lenne akkor sose indulna,tuti,hogy elektromos hiba van. Én meg állok a két szerelő között már full idegbetegen,mert csak egymásra mutogatnak,az autó meg még mindig szar. Tegnap este 5 indítózásból 3x beindult, 2x nem. Ma már abszolút nem indult,annyiszor próbáltam,hogy az új aksi is lemerült,hál istennek. Szóval,ha valaki tapasztalt már ilyet,vagy van valami jó ötlet hallgatom...akarom mondani szívesen olvasnám :) Pár infó még: Az autót a gyári kulcsos immon kívül,egy rejtett gombos plussz indításgátlóval vettem,ennek az indításgátlónak,ha megnyomtad a megfelelő helyen,volt egy jellegzetes hangja ahogy kioldott,ez teljesen megszűnt,viszont ennek ellenére az autó mégis beindult. Az autóvillamossági szerelő szerint,ez nincs is bekötve,érdekes mód,ha nem nyomtam meg mégse engedte indítani a kocsit,szerinte 5 éve egy be nem kötött gombot nyomkodok :DDDDDD
szia. én ezzel a programmal oldottam meg http://www.motordiag.cz/mkm ingyenes csak regisztrálni kell .egy sima kkl-es kábel kell hozzá.szvsz jó hozzá a vag com kábel is csak nem mertem ráengedni a programot,drága lenne ha tönkretenné.
Egy eredeti HEX-CAN-es kábellel próbálom meg elérni egy B5.5 Passaton, hogy a kulcs hosszan nyomására fel és lemenjenek az ablakok, 46-os vezérlő stbstb , de a loginnál nem enged be a 19283-as kóddal :( Ötlet?
Ez állt az ebay szövegben: CAN error memory free
Az az érdekes, hogy a belső térben lévő sincs söntölve. 40mA eszik és nem ír be a hibatárba.
Utólag nem nagyon lehet beépíteni ledet, a hűtőborda miatt.
Ami érdekes, hogy a 09-es vezérlőben ki van kapcsolva a figyelés, ennek ellenére beírja.
Amit a rendszámtábla világításba applikáltál, nincs söntölve és így a vezérlő irányába nincs terhelés. Vagy veszel más típusú ledet, vagy a meglévőre kötsz egy ellenállást. De a legegyszerűbb, ha olyan ledet veszel, ami kompatibilis a CAN rendszerrel.
Az egyik ismerősöm rendelt az Octavia2-jébe LED-es lámpákat.
- előlre a helyzet jelzőbe
- belső tér világításhoz
- rendszám tábla világításhoz.
A rendszám táblánál azonban beíródik a hibatárba a hibaüzenet.
Valakinek már volt dolga ilyen LED-es égőkkel? Hiába kapcsoltuk ki a 09-es vezérlőben, hogy ne figyelje a rendszám tábla világítást, a hibatárba ezután is bekerül a hiba és a műszerfal is jelzi.
A többi helyen jól működnek a LED-ek (bár más típusok)
The meas. block field now shows "Wait" and should switch to "Adjust Headlights" then(this may take up to 10 seconds).
Adjust the headlights using their manual adjusting screws as referenced against a suitable aiming target.
[ON/OFF/Next] The adjustment should now be learned.
Hagyományosan, azaz kézzel kell beállítani, (fényszóró beállító műszerrel/garázsfallal.......stb) magától nem fog jó irányba világítani! Ezt a beállítást fogja utána alaphelyzetként megtanulni.