Hogyan lehet szepen elosztani a lapokat,ha egy 1m szeles elöszobaban a 33X33 as lapokat ferden szeretnem lerakni.
Mivel ket lap öszesen kb 94 cm foglal el ebben az esetben,akkor a fenmarado 6 cm hogyan oszzam be?Vagyis ha ketoldalt harom,harom cm es csikot teszek az hogy nez ki?
Ha jól látom a terasz betont szeretnéd pótolni. Ezzel sok gond merül fel mivel csak speci beton fog repedés nélkül hozzákötni a régi betonhoz. Mivel összetett a kérdésed kérlek hívjál fel. Burkoló oldalamon megtalálod az elérhetőségemet!
Segítségeteket, tanácsaitokat szeretném kérni az alábbiakban:
Adott egy alápincézett terasz 2,4X4,85 m alapterülettel. Kerámia lapburkolat volt rajta, ami szétfagyott. A terasz falai zsalupressből vannak, amin egy kb. 25 cm vastag monolit vasbeton födém van. A födém elött 2 sor fútóra rakott kisméretű tégla volt, ami szintén szétfagyott. Elkezdtem a terasz visszabontását, a burkolólapok eltávolításra kerültek, továbbá a szabadon álló 3 oldalról a födém elötti téglasor és a fölötte lévő fellazult aljzatbeton eltávolításra került.
A megmaradt aljzatbeton jó állapotúnak tünik, két helyen van benne hajszálrepedés, lejtése kb. 2,5 cm 2,3 m-en. vízszigetelése a terasznak nem volt.
- szükséges-e a teljes aljzatbeton felbontása és új alzatbeton készítése, vagy körbe visszabetonozhatok?
- milyen vízszigetelést ajánlotok az aljzatbeton és a burkolat közé?
Nos hasonló problémám van. Az egyik kádnál a túlsó fal vizesedik, igaz nem nagyon. Anno amikor építették nemhogy ragasztott csempe felrakás nem létezett, nemhogy folyékony fólia. A csempék még vakolatba vannak rakva. Még elég satbil a csempe és szép is. Mi lenne ha az un. öntapadós műanyag tapétával bevonnám ?
Sikerult gond nélkul a vizesvágoval szép 15mmes ,és 10 mm es csikokat vágni.
Feltöltöttem az edényt vizzel,gondosan beállitottam a vezetöt,hogy parhuzamos legyen,es lassu elötolással gyönyöru csikokat sikerult levágnom... a szélek is aligláthatoan pattogtal le.
Hat lehet,hogy nem karcol eleg melyen,mert nem hallom mindig azt a jellegzetes karcolo hangot egyertelmuen az egesz muvelet elejetöl a vegeig,viszont a fali csempeknel ez meg volt... lehet a jarolapok felsö retege kemenyebb...ezt abbol is tudom,hogy a vidiafurom alig tudta atfurni...lehet ezeket a lapvago kerekeket élezni?
Vizes vágóval úgy vágjátok a burkoló lapokat, hogy mindkét vége felől el kell kezdeni. Egy centi széles burkoló lap csíkot is simán ki lehet vágni, de csak úgy, hogy el kell kerülni, a korong megfeszülését. Ezt úgy éritek el, ha szélesebb vágást csináltok, mint amit a korong kivág. Egy centi vágás, majd visszahúzva párhuzamosan mellette újabb vágás. Így tovább egész a végéig (ami már el van kezdve)
Ha burkolás munkával kapcsolatos kérdésetek van, keressetek bátran weboldalamon http://burkolasweb.hu elértek!
Azért a kromofág levisz mindent ! De ha nem megy érdesítsed a felületet.
Már negaragudj, de a csempéhez és főleg a munkabérhez képest a ragasztó ára jelentéktelen !! Ahogy olvasom tovább jó tanácsokat adtak, de azt hogy érted , hogy vakolásig ? nem tán a tégláig ? Az feleleges , ha jó a vakolat, plusz munka !!
Burkolni előbb utóbb mindenki megtanul, de szépen ? Hát az keveseknek sikerül !!