Keresés

Részletes keresés

joevagyok68 Creative Commons License 2013.05.31 0 0 229

Az előszoba padlójának egész "felülete" látható lesz ?

Vagy lesz ahol bútor eltakar valamennyit ?

ezt nem annyira értem.

"ferden szeretnem lerakni."

Ez alatt te diagonálra gondolsz ?

http://csempe-jarolap.hu/hidegburkolat.html

Mondjuk ez:

"Mivel ket lap öszesen kb 94 cm foglal el"

IS arra utal...

Mert ha igen, akkor ezt hogyan gondolod ?

"csikot teszek"

Esetleg rakd eltolt diagonálba és akkor nem annyira feltűnő...

Előzmény: BRUT1 (227)
BRUT1 Creative Commons License 2013.05.31 0 0 228

Hello!

Semmi ötlet?

Előzmény: BRUT1 (227)
BRUT1 Creative Commons License 2013.05.21 0 0 227

Udvözlet!

Hogyan lehet szepen elosztani a lapokat,ha egy 1m szeles elöszobaban a 33X33 as lapokat ferden szeretnem lerakni.

Mivel ket lap öszesen kb 94 cm foglal el ebben az esetben,akkor a fenmarado 6 cm hogyan oszzam be?Vagyis ha ketoldalt harom,harom cm es csikot teszek az hogy nez ki?

Nem tudom eldönteni .

Kerek egy kis segitseget.

Udv

Csaba

joevagyok68 Creative Commons License 2013.05.17 0 0 226

"Mivel összetett a kérdésed"

Vannak ám öszetett mondatok IS , amivel lehetne válaszolni az "összetett kérdésére"....

Mondjuk egy reklám linket 1xúbb berakni....

Előzmény: burkoloboy (225)
burkoloboy Creative Commons License 2013.05.17 0 0 225

Ha jól látom a terasz betont szeretnéd pótolni. Ezzel sok gond merül fel mivel csak speci beton fog repedés nélkül hozzákötni a régi betonhoz. Mivel összetett a kérdésed kérlek hívjál fel. Burkoló oldalamon megtalálod az elérhetőségemet!  

bignor Creative Commons License 2013.05.17 0 0 224

Sziasztok!

Segítségeteket, tanácsaitokat szeretném kérni az alábbiakban:

Adott egy alápincézett terasz 2,4X4,85 m alapterülettel. Kerámia lapburkolat volt rajta, ami szétfagyott. A terasz falai zsalupressből vannak, amin egy kb. 25 cm vastag monolit vasbeton födém van. A födém elött 2 sor fútóra rakott kisméretű tégla volt, ami szintén szétfagyott. Elkezdtem a terasz visszabontását, a burkolólapok eltávolításra kerültek, továbbá a szabadon álló 3 oldalról a födém elötti téglasor és a fölötte lévő fellazult aljzatbeton eltávolításra került.

A megmaradt aljzatbeton jó állapotúnak tünik, két helyen van benne hajszálrepedés, lejtése kb. 2,5 cm 2,3 m-en. vízszigetelése a terasznak nem volt.

- szükséges-e a teljes aljzatbeton felbontása és új alzatbeton készítése, vagy körbe visszabetonozhatok?

- milyen vízszigetelést ajánlotok az aljzatbeton és a burkolat közé?

Pár képet csatolok a jelenlegi állapotról:

Dunit Creative Commons License 2013.05.03 0 0 223
 Nos hasonló problémám van. Az egyik kádnál a túlsó fal vizesedik, igaz nem nagyon. Anno amikor építették nemhogy ragasztott csempe  felrakás nem létezett, nemhogy folyékony fólia. A csempék még vakolatba vannak rakva.  Még elég satbil a csempe és szép is. Mi lenne ha  az un. öntapadós műanyag tapétával bevonnám ?
Előzmény: burkoloboy (221)
joevagyok68 Creative Commons License 2013.05.02 0 0 222

" teljesen felesleges!"

Mi a különbség az "épített zuhanyzóban" zuhanyzás és a kádban zuhanyzás között ?

Mármint vízszigetelés szempontjából ...

Nem kap ugyanúgy vizet a fal ?

Előzmény: burkoloboy (221)
burkoloboy Creative Commons License 2013.05.02 0 0 221

Az épített zuhanyzóban oldalfalon 200cm ig legalább! Zuhanyzó vízszigetelés

Kádnál meg ha jól van beépítve teljesen felesleges! Kád beépítési útmutató  

joevagyok68 Creative Commons License 2013.05.02 0 0 220

Ulláccik.. :-)

"Csodálkoznék, ha fordítva lenne..."

Akkor itt az idő a csodálkozásra ! 

Előzmény: senset (219)
senset Creative Commons License 2013.05.02 0 0 219

Szia Joe! :)

Te mindenütt ott vagy! :D!!!

Szal a forgalmazó a zuhanytálcától max 80 cm magasságig kenne, a kád tetejétől meg 40 cm magasságig...

A burkoló meg mindenhol a csempézés tetejéig..

Előzmény: joevagyok68 (218)
joevagyok68 Creative Commons License 2013.05.02 0 0 218

"A forgalmazó is mást mond meg a burkoló is..."

Melyik mennyit ? megtudhatjuk mi is ?

Nem komolyan értem, de mi lenne, ha átlagolod a kettőt !

A forgalmazó - mivel az a jó, minél többet elad ,mondja a magasabb értéket, a burkoló , meg az alacsonyabbat...(kevesebbet kell kenegetnie)  :-)

Csodálkoznék, ha fordítva lenne...

Én még a csapnál is felkentem 1,8-2 méter magasságig (kicsi kiszerelés kevés lett volna, mivel nagyot vettem inkább felkentem , mint kidobom)  :-)

Előzmény: senset (217)
senset Creative Commons License 2013.05.01 0 0 217

Sziasztok!

Burkolás előtt a kenhető vízyzigetelést milyen magasságban kell felkenni zuhanyzónál és a kádnál?

A forgalmazó is mást mond meg a burkoló is...

BRUT1 Creative Commons License 2013.04.14 0 0 216

Udv mindenkinek!

Sikerult gond nélkul a vizesvágoval szép 15mmes ,és 10 mm es csikokat vágni.

Feltöltöttem az edényt vizzel,gondosan beállitottam a vezetöt,hogy parhuzamos legyen,es lassu elötolással gyönyöru csikokat sikerult levágnom... a szélek is aligláthatoan pattogtal le.

Elegedett vagyok :)

burkolasweb ,köszönöm a tanácsokat...

udv

Csaba

Előzmény: burkolasweb (211)
BRUT1 Creative Commons License 2013.04.09 0 0 215

Hat lehet,hogy nem karcol eleg melyen,mert nem hallom mindig azt a jellegzetes karcolo hangot egyertelmuen az egesz muvelet elejetöl a vegeig,viszont a fali csempeknel ez meg volt... lehet a jarolapok felsö retege kemenyebb...ezt abbol is tudom,hogy a vidiafurom alig tudta atfurni...lehet ezeket a lapvago kerekeket élezni?

Udv

Csaba

Előzmény: burkolasweb (214)
burkolasweb Creative Commons License 2013.04.09 0 0 214

Jó burkoló szerszám, könnyű burkolás!

Egy határozott mozdulattal karcold meg, de elég erősen hogy "átszakítsa" a felső réteget.

(M)Ákos Creative Commons License 2013.04.09 0 0 213

Lehet, hogy elment az éle a keréknek, és nem karcol határozott vonalat.

A port letörlöd karcolás előtt? Ha nem, az is lehet a baj.

Előzmény: BRUT1 (212)
BRUT1 Creative Commons License 2013.04.08 0 0 212

Kösz a reszletes utbaigazitast burkolasweb!

Arra en is gondoltam mar,hogy mind ket vegen kellene megkezdeni,mert rendszerint epp a vegen törik el.

Majd beszamolok,a törtentekröl.

Masik kerdesem,hogy a jaro lap kezi vagasakor miert nem törik el egeszen a vegeig?? a fali csembe siman ott tört ahol vagtam.

Igaz az puhabb mint a jarolap.

Mindent ugy csinalok ahogy kell,de mar a töres is nehezen indul meg,es aztan a közepetöl szep ivet vesz es el lehet dobni az egeszet.

megjegyzem a csempevagom nem profi,hanem barkacsaruhazi no name,de hat alig hasznaltam,es a fali csempeket gyönyöruen vagta.

Mi a gond a jarolapokkal??

Udv

Csaba

Előzmény: burkolasweb (211)
burkolasweb Creative Commons License 2013.04.08 0 0 211

Fiúk!

Vizes vágóval úgy vágjátok a burkoló lapokat, hogy mindkét vége felől el kell kezdeni. Egy centi széles burkoló lap csíkot is simán ki lehet vágni, de csak úgy, hogy el kell kerülni, a korong megfeszülését. Ezt úgy éritek el, ha szélesebb vágást csináltok, mint amit a korong kivág. Egy centi vágás, majd visszahúzva párhuzamosan mellette újabb vágás. Így tovább egész a végéig (ami már el van kezdve)

Ha burkolás munkával kapcsolatos kérdésetek van, keressetek bátran weboldalamon http://burkolasweb.hu elértek!  

burkolasweb

(M)Ákos Creative Commons License 2013.04.03 0 0 210

Én is egy gagyival próbálkoztam...a párhuzamosság beállításához jól jön egy derékszög :)

Előzmény: BRUT1 (209)
BRUT1 Creative Commons License 2013.04.03 0 0 209

Huuuu ez lehet....mivel a vezetöt ugy kell beallitani ,hogy a parhuzamossagot rank bizzak........hmettöl tenyleg a vegen beszorulhat...

Előzmény: joevagyok68 (208)
joevagyok68 Creative Commons License 2013.04.03 0 0 208

Próbáld meg vízzel és kevés előtolással.

De amúgy meg nem lehet, hogy "ferdén vág" valami miatt (a mi nonémünk is azt csinálta) és a vége felé befeszül a levágandó darab ?

Előzmény: BRUT1 (207)
BRUT1 Creative Commons License 2013.04.03 0 0 207

... barkacsaruhazi,de nem latok hibat rajta,fut rendesen,es vezetö is van rajta....mindig a vagas vege fele törik el... :)

Előzmény: joevagyok68 (206)
joevagyok68 Creative Commons License 2013.04.03 0 0 206

Milyen vizesvágó volt ? Noném, vagy profi ?

Volt vezetősín ami mellett toltad, vagy csak úgy kézzel igazgattad ?

Előzmény: BRUT1 (205)
BRUT1 Creative Commons License 2013.04.03 0 0 205

Köszönöm a hozzaszolasokat....

Probaltam vizes vagoval is,igaz az az 1 proba vagasra nem öntöttem fel vizzel,de mégis eltört a csik a vágás vége felé....

Az volt a hiba,hogy nem tettem bele vizet?

Előzmény: (M)Ákos (204)
(M)Ákos Creative Commons License 2013.04.02 0 0 204

Nekem se sikerült 3 cm-nél vékonyabbat vágni biztonsággal 1 cm-s gresből.

Vághatod még sarokcsiszolóval + teli csempevágó koronggal. Biztos kéz nem árt.

Ki fogja cakkozni, de ezen segít, ha pl. egy másik csempére fektetett csiszolóvásznon megcsiszolgatod az élét.

Csinálhatod azt is, hogy bekarcolod, és utána a kisflex. De lehet, hogy megint ott törik el, ahol nem kéne.

Ha sokat kell csinálni belőle, akkor ez szívás, marad a vizes vágó. Szerintem kölcsönözni is lehet.

Előzmény: BRUT1 (202)
joevagyok68 Creative Commons License 2013.04.02 0 0 203
Előzmény: BRUT1 (202)
BRUT1 Creative Commons License 2013.04.02 0 0 202

Udvözlet!

Egy kerdesem lenne.....

hogyan tudok csempeböl 15 mm es csikokat vagni? Megprobaltam csempevagoval,de nem sikerult...

BRUT1 Creative Commons License 2013.03.29 0 0 201

Köszönöm a hozzaszolasod Zoltanuss!

Azota mar elörehaladott a munka....leegettem a festeket,es a biztonsag kedveert tapadohidat kentem a Ceresit 94 alapozot.

Flexibilis ragaszto lett felhasznalva, es a tapadas tökeletes.

Igazad van a burkolast meg lehet tanulni,de tökeletes csakis sok tapasztalat utan lehet.

En azert megprobaltam.....vannak hibak,de azert elegedett vagyok.Viszont szerintem minimum 3 szor több munkaoraba kerult nekem.

De egyet bekell vallanom. Ha egy mod van ra,bizzuk szakemberre.

udv

Csaba

Előzmény: Zoltanuss (200)
Zoltanuss Creative Commons License 2013.03.29 0 0 200

Azért a kromofág levisz mindent  ! De ha nem megy  érdesítsed a felületet.

Már negaragudj, de a csempéhez és főleg a munkabérhez képest a ragasztó ára jelentéktelen !!  Ahogy olvasom tovább jó tanácsokat adtak, de azt hogy érted , hogy vakolásig ? nem tán a tégláig ? Az feleleges , ha jó a vakolat, plusz munka !! 

Burkolni előbb utóbb mindenki megtanul, de szépen  ? Hát az keveseknek sikerül !!

Előzmény: BRUT1 (198)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!