Keresés

Részletes keresés

LátoGató Creative Commons License 2013.04.09 0 0 9342

Essilor és Zeiss féláron? Muhaha!

AOT! Az igen!

Előzmény: zulu54 (9341)
zulu54 Creative Commons License 2013.04.08 0 0 9341

3.versenyző:

Na nyomoztam és tényleg van monitorszűrő rétegük. Egy másik hölgy volt, szerinte Essilor és Zeiss lencsékkel dolgoznak. A konkrétabb felvilágosítást katalógussal, vagy egyéb írásos tájékoztatóval elutasították, de kaptam lencséket papírtokban. Azt is megtudtam, hogy azért ilyen jók az árak, mert féláron kapják a lencséket.

Meg tudtam nézni a Transitions V. és Transitions VI. lencséket is.

Valami hasonlót találtam:

A csúcs réteg: S.E.A Single Vision CR39 HMC+EMI

A Tr. VÍ.-os: AOT Platinum 1,56 Hard Resign HMC+EMI

Erősen emlékeztet ezekre a termékekre:

http://aotlens.uw.hu/hu/termekeink.html

Előzmény: LátoGató (9340)
LátoGató Creative Commons License 2013.04.08 0 0 9340

A kettest hanyagolnám.

Minden monitor szűrő színezett egy picit. Általában enyhe szürke, vagy barna színt használnak.

Valóban az aceton a kulcs. Használjuk mi azt, semmi gond vele. Egyedül a gyógyszerész akad ki, amikor egy litert kérek tőle. :-D

Előzmény: zulu54 (9339)
zulu54 Creative Commons License 2013.04.07 0 0 9339

A 3. már erősen közelít, csak ez a monitorszűrés erősen bűzlik, majd nyomozok, hogy melyik rétegről gondolják, direkt rá is kérdeztem és nem szinezett szerintük.

Mi a véleményed a 2. számú versenyzőről? Így laikusként az volt az érzésem, hogy nincsenek igazán képben, mintha zöldségeket beszélnének, ez a noname lencse és a "vista light" keret sem nyűgözött le annyira.

Igen ez a cell acetátot olvastam, valamit acetonnal lehet bűvészkedni, viszont állítólag nem annyira használják már ezt az anyagot manapság, de az internet nem igazán tudja ezt megmondani.

Előzmény: LátoGató (9338)
LátoGató Creative Commons License 2013.04.07 0 0 9338

A 3. optika tud valamit! :-)))

Műanyag keretet, amennyiben cell acetát alapanyú, szépen lehet ragasztani. DE nem otthon és pillanatragasztóval, mert akkor vége!!!!!

A ragasztás sikere attól is függ, hogy tört el a keret.

A Hoya Bule Control egy új antireflexszel kombinált réteg. Iszonyú lila! :-) Egyelőre csak gyártott  és drágább lencsékre teszik.

Ami a lényeg és olcsóbban is megúszható: a monitor kékesfehér sugárzását kell csökkenteni. Ez egy antireflex+nagyon enyhe sárgásbarna színnel, kiválóan megoldható!

Optifog nagyon jó, valóban tudja azt, amit állítanak róla.

Üdv!

Előzmény: zulu54 (9336)
LátoGató Creative Commons License 2013.04.07 0 0 9337

A XIV.-ben Érci, Róna, a Morvay is jó. Próba cseresznye.

Előzmény: sztyopa80 (9334)
zulu54 Creative Commons License 2013.04.07 0 0 9336

Ez azt jelenti, hogy egy müa. keret javítására semmi lehetőség nincsen? Egy fémkereten szinte bármilyen sérülést (amiben a lencsék épek maradhattak) lehet orvosolni legalább olyan szinten, hogy tartalék szemüvegnek megfelelő legyen.

A másik kérdésem az lenne, hogy a nyerő optikánál becsúszott a felsorolásba az essilor komolyabb lencséjénél valami monitorszűrő tulajdonság is, ezt nem nagyon sikerült feldolgoznom, van ilyesmi általános célú (víztiszta) 10k alatti lencsénél? A hoyanál van valami blue control, de az gondolom drága.

Tényleg van különbség optika és optika között:

1. optika: plán lencsével csak telekerettel hajlandóak dolgozni, -mert damilosban túl vékony és lepattogzik a széle- kizárásos alapon találtunk egy tűrhetőt, lencsét egyfélét ajánlottak.

2. ofotért:

-nem tudják még a plán lencsét, majd a komputer mondja meg mit lehet, és mit nem.

-a lencsére ajánlottak sajátmárkást "vékonyabb réteggel", és egy Rodenstockot "vastagabb rétegekkel" -de az nem vékonyított mondták sajnálkozva...

-26k-ért találtunk kizárásos módszerrel egy elfogadható damilos sajátmárkás keretet.

-leültettek minket, manipulált képekkel demonstrálták mit tudnak a különböző vastagságú rétegek, kedvesek is voltak.

-A végén akcióval is megkínáltak, de az alapárakat megnézve erősen kívánta is az ajánlat.

3. optika:

-nem értették a problémát a plán lencsével, vastagított széllel rendelik, aminek nincs felára

-keretből nem csak kizárásos alapon tudtunk válogatni, sikerült egybe beleszeretni a kupac felénél (damilos)

-lencséből 3 féle essilort ajánlottak, konkrétan felsorolva, hogy mit tudnak-egyébként egész jó árakon

-volt kirakva pár demolencse pl. optifog is (azt majd muszáj lesz kipróbálni)

-várakozni kell a szemvizsgálatra

-amíg ott tartózkodtunk többen is érkeztek az elkészült szemüvegükért...

Kucsifritin Creative Commons License 2013.04.07 0 0 9335

Nekem már kétszer is volt ilyen átcsiszolásom, VII. ker. Bajza utca és Karvázy Optika Csepelen, nem volt problémám utólag. Igaz, kisebb a dipotriám, és bőven volt miből "kivágni".

Érciékről itt jókat hallotam, viszont remélem utolsó ottjártam óta korszerűsítették az informatikai rendszerüket, mert azért az eléggé gáz volt, amikor kb. 5 perc alatt jutottunk el a gép bekapcsolásától a weboldalukig... :D

Előzmény: sztyopa80 (9331)
sztyopa80 Creative Commons License 2013.04.07 0 0 9334

Értem. Igazából tisztában vagyok vele, hogy a lencsét csakis az én felelősségemre fogják becsiszolni, de mivel mást nem tudnék kezdeni vele, úgy gondoltam egy próbát megér. Esetleg nem tudnál valakit/üzletet ajánlani Pesten akihez fordulhatnék? Helyileg XIV kerületben (amit találtam az az Érci és Morvay optika), de nagyjából bárhol jó.

Köszönöm a segítséget!

Előzmény: LátoGató (9333)
LátoGató Creative Commons License 2013.04.07 0 0 9333

Átcsiszolni egy ilyen dioptriát nemcsak azért rizikós, mert esetleg a forma nem stimmal majd, hanem a pupillatávolság és az esetleges tengelyállás kisebb változása is okozhat a későbbiekben problémát. 

Az átcsiszolás kényszermegoldás. Ezért nem vállalják mindenhol, de ha igen, akkor is csak a te felelősségedre nyúlnak a lencséhaz, mert ha sérül vagy törik, arra a szakember nem vállal garanciát. Éles fazettára csiszolt lencsét fúrt keretbe tenni nem lehetetlen, de jóval kisebbre kell csiszolni a meglévő méretnél! 

Javasolnám a lehető legkisebb beavatkozást igénylő áthelyezést, azaz keress olyan keretet, ami nagyon hasonlít a régihez.

Üdv!

Előzmény: sztyopa80 (9327)
LátoGató Creative Commons License 2013.04.07 0 0 9332

Szia,

tudom, hogy rettentő maradi gondolkodás és ráadásul még az a vád is érhet, hogy hazabeszélek, de miért nem mész be néhány fizikailag is létező optikába és nézel körül?

Nem, nem minden optika méregdrága és a hiedelemmel ellentétben, még csak nem is tisztességtelen! :-)

Pesten üzletet javasolni nehéz, ha nem írod meg, kb. melyik kerületre koncentráljunk.

Üdv!

Előzmény: tmbtrial (9322)
sztyopa80 Creative Commons License 2013.04.07 0 0 9331

Köszönöm! Egyelőre megpróbálom megérdeklődni egy két optikusnál, hogy vállalható-e.Hirtelen Pesten csak 1-2 üzletet találtam a neten aki vállal átcsiszolást, mindkettő Óbudán van. Zuglóban még az Érci optikába fogok beugrani holnap, megkérdezem mit szólnak hozzá.

Előzmény: Kucsifritin (9330)
Kucsifritin Creative Commons License 2013.04.07 0 0 9330

Keret-ügyben lehet, hogy tudok "segíteni". Az apródon keresd Augusto Valentini-t... :)

Bár ezekkel az értékekkel lehet, hogy nehezebb esztétikus végeredményt produkálni fúrtban.

Előzmény: sztyopa80 (9329)
sztyopa80 Creative Commons License 2013.04.07 0 0 9329
Sajnos nem tudom pontosan milyen a lencse,mármin típusra/márkára, de ha jól rémlik 1.6 vagy 1.67, cylinderes -5.5, -6.75.Sajnos nem valami vékony a széleinél. Igazából egy jó szakembert keresnék, aki egyáltalán hajlandó megnézni, lehetséges-e. Minden fajta megoldás érdekelne, tehát akár keret nélküli is.
Előzmény: Kucsifritin (9328)
Kucsifritin Creative Commons License 2013.04.07 0 0 9328

Milyen lencse? Keret nélküli szóbajöhet? Mert ott sokkal nagyobb a "mozgástér" - feltéve, ha találsz bevállalós szakembert, aki nem ragaszkodik mindenképp a demóhoz.

Előzmény: sztyopa80 (9327)
sztyopa80 Creative Commons License 2013.04.06 0 0 9327

Eltört a keret sajnos :S Épp ma voltam új szemüveget csináltatni, megvizsgálták a szemem, semmi nem változott(hál istennek).

Csak sajnálnám a majd 55 ezres 3 éves lencsét kidobni, jó lenne pótszemüvegnek, illetve elég sokszor végzek olyan melót, hogy a sima utcai szemüveget nem gyilkolnám.

Itt egy kép a régi, illetve nagyjából hasonló keretről amit kinéztem.(az alsó Diesel keret ami eltört.) Méretarányosan raktam egymás mellé a két keretet. Jó lenne Pesten találni valakit aki vállalkozik ilyesmire...

Előzmény: zulu54 (9326)
zulu54 Creative Commons License 2013.04.06 0 0 9326

Ha kijön a lencséből a pupillatávolság figyelembevételével elméleti akadálya úgy tudom nincsen, csak kell egy hely ahol elvállalják meg jó adag szerencse, hogy összejöjjön.

Eltört a keret? Hány éves? Szemed nem változott? Lencse újszerű, vagy valami drága?

acr77: köszi, még jó, hogy lehet kapni, nem tudod nincs alternatíva valahol félár környékén...?

Előzmény: sztyopa80 (9325)
sztyopa80 Creative Commons License 2013.04.06 0 0 9325

Sziasztok!

Régebbi szemüveg lencséje becsiszolható hasonló új keretbe? Az új keret nyilván kisebb lenne mint az előző.

acr77 Creative Commons License 2013.04.06 0 0 9324

Akciós árlista: http://optika.at/akcio.htm

Előzmény: zulu54 (9323)
zulu54 Creative Commons License 2013.04.05 0 0 9323

Elindult a hoya transitoins akció.

Rá is haraptam: sajnos két rossz hír is van, az egyik, hogy nem kapom meg 20k-ért, mert 21k-ba kerül, a másik rossz hír, hogy lencsénként.

Az eladó nem mondta, hogy ez már akciós ár-e, de az akció kint volt a kirakatban...

tmbtrial Creative Commons License 2013.04.04 0 0 9322

Sziasztok!
Pár napja voltam szemészeten és kiderült, hogy a jövőben szemüveget kell hordanom. 
Teljesen amatőrként lenne hozzátok néhány kérdésem, főleg lencsékkel kapcsolatban:

(-0,5 / -0,5) mindkét szemem. Az orvos szerinet elég csak pl. akkor felvennem, ha suliban hátulról nem látom a táblát vagy hasonló helyzetekben. Bár szerintem utcán is állandó jelleggel hordani fogom, mert egyrészt szerintem rettentően jól fog állni, másrészt pedig kicsit zavaró, hogy homályosabban látom a meszebb lévő emberek arcát mint eddig.

Eddig főleg ezen az oldalon nézelődtem: http://hu.giarre.com/index.hu.php 

A keretet viszonylag gyorsan sierült kiválasztanom. Vagy ugyan ilyen lesz, vagy valami nagyon hasonló: http://hu.giarre.com/szemuvegek/rayban-model-rx5279.php

A lencsékel viszont már nagyobb gondban vagyok...
Ezen az oldalon pl. a következők közül lehet választani: http://hu.giarre.com/lencsek/ (jobb oldalon lehet kiválasztani a fajtákat) Nekem pl. az itt leírtak nem túl meggyőzzőek, olyan túl marketing szagú az egész... A legolcsóbb ingyen jár a szemüveghez, a legdrágább 30k. A többi ezek között mozog. Nektek valami vélemény vagy tapasztalat ezekről a lencsékről?

Esetleg milyen más oldalakat tudnátok még ajánlani, ahol érdemes lenne szétnézni? (Külföldi rendelés nem probléma, fő a minőség)

Az esetleg megoldahtó, hogy valahonnan csak külön a keretet rendelem meg, a lencsét pedig csak utólag egy másik helyen tetetem bele?

Budapesten milyen boltokat tudnátok ajánlani, ahol érdemes szétnézni/próbálgatni ? 

A válaszokat előre is köszönöm :) 

LátoGató Creative Commons License 2013.04.04 0 0 9321

Nem tudok olyan optikáról ahol ilyennel foglalkoznának, mivel ez elvileg nem a mi feladatunk.

Előzmény: saveme (9320)
saveme Creative Commons License 2013.04.04 0 0 9320

Halihó!

Kérdés: a szférikus aberráció mérése szemüveglencsén az mennyire űrbéli technológiát igényel? Van itt Pesten, aki csinálja? Ára?

thanks

LátoGató Creative Commons License 2013.04.04 0 0 9319

"A fentiekből arra a következtetésre jutottam, hogy a lencsék tudásában jelentős különbség van, de ezeket a gyártók "titkolják" és ugyanazt a hangzatos markatinghalandzsát nyomják minden terméknél, beleértve a legegyszerűbb olcsó müanyag lencsét is, lásd felül."

Szerintem a nem megfelelő tájékoztatás az amire gondolsz. Egy bizonyos lencsét a gyártók,  3-4 féle bevonattal is készítenek.

Az alap Ar+karcálló is használható, néha még vízlepergető is van rajta. Viszont ha feljebb lépünk 2-3 kategóriát és megvesszük az egyik csúcs réteggel ellátott portékát, olyan csodák tanúi lehetünk, amiket te is tapasztaltál. Mindez igény/ráfordítás kérdése. :-)

Előzmény: zulu54 (9317)
harpokratesz Creative Commons License 2013.04.04 0 0 9318

Nekem Zeiss vékonyított üveglencsém van Super ET antireflex bevonattal, a dioptriák nagyok. A legtökéletesebb látást adja, olyannyira, hogy sokszor az az érzésem, nincs is a szemem előtt semmi, csak az üres keret van rajtam. Tükörbe nézve úgyanezt érzem, csak a keretet látom, a lencsét nem. Előtte műanyagot hordtam, annál nem volt ilyen érzés, és azt megszokni is nehéz volt, az üvegnél már az első pillanattól kezdve azt éreztem, hogy tökéletes. Tisztítani könnyű, szappannos vízzel finoman átdörzsölöm és mikroszálas kendővel szárazra törlöm. Egyetlen egy hátránya, hogy van némi súlya.

Azt az optikusok többsége is elismeri, hogy az üveg jobb látást ad, mint a plasztik.

Előzmény: zulu54 (9317)
zulu54 Creative Commons License 2013.04.03 0 0 9317

Túldicsérjük ezt az üveget, a marketink mást mond:

1,5 UNCOAT- RÉTEG NÉLKÜLI

Réteg nélküli, normál műanyag lencse, mely anyagának köszönhetoen sokkal tartósabb, mint az üveg lencse. Rendkívül kedvezo árfekvés, optimális látáskomfort.

off: Sokáig vigyáztam a telefonom kijelzőjére, aztán amikor lemállott róla a védő fólia és nem pótoltam időben rá kellett jönnöm, hogy sokkal kontrasztosabb, jobban reagál az érintésre és hónapok után is tökéletesen karcmentes. Utánaolvastam és kiderült, hogy telefonokat is gyártanak (ijesztően nagy és vékony) üveg kijelzővel, ekkor rászántam magam egy roncsolásos vizsgálatra és megpróbáltam szándékosan megkarcolni: nem sikerült. Az új védőfólia megvan, de rá kellett jönnöm, hogy feleslegesen szivatnám magam vele. Ettől még vigyázni kell rá, csak nem a karcoktól kell félteni, sokkal inkább attól pl. hogy ne essen zúzottkőre.

Azt még megkérdezhetem, hogy ha nem natúr üveglencséről beszélünk, hanem pl. AR rétegesről, az is ellenálló, vagy azt már ugyanúgy kell óvni, mint műanyag társait?

Édesanyámtól kölcsönkértem két régi szemüegét bevizsgálásra:

-Az egyik egy egyfókuszú távollátó: nagyon kopott kissé khm. inkább jelentősen lógó fémkeret. AR sokkal komolyabb, mint az SHV, kevés körömmel érezhető karc, de a látást feltehetően nem zavarják jelentősen, nagyon minimálisan víztaszító legurul róla víz, de csak majdnem függőleges állapotban, nem próbáltam, de úgy tudom fényre sötétedő, az alapszíne minimálisan erősebb az olcsónak nevezhető sötétedő üveglencsémnél. Az AR-t leszámítva gyengébb az SHV-nál.

-A másik egy progi, valószínűleg munkaszemüveg és valószínüleg a cég fizette:) A keret teljesen halott: végtelenségig kopott, nyegle, kinyúlt/beállt mindkét a szár rúgója. A lencsét súlya és tökéletes felülete alapján üvegnek gondoltam, de nem az, az oldala könnyen karcolható a felületét nem próbáltam.  A lencsékben félreeső helyen "Z" betű látható. Az AR ugyanolyan jó, mint az előbbinél, csak nem zöld inkább semleges szinű, viszont a víztaszító tulajdonsága fenomenális 10-20 fokos megdöntésnél csak úgy szaladnak róla a cseppek (SHV kb. 45 fok). Viszont ez a lencse makulátlan pedig a keret állapotán látszik, hogy kapott az élettől. Az SHV-t mindenben agyonveri.

A fentiekből arra a következtetésre jutottam, hogy a lencsék tudásában jelentős különbség van, de ezeket a gyártók "titkolják" és ugyanazt a hangzatos markatinghalandzsát nyomják minden terméknél, beleértve a legegyszerűbb olcsó müanyag lencsét is, lásd felül. Pedig egy csomó paramétert ki lehetne fejezni számokban is, amivel össze lehetne hasonlítani őket.

Az 5 éves SVH-hoz hasonlítottam a lencséket, az újabb már kicsit más, látszik a más árnyalatú és minimálisan jobb (azaz halványabb) tükröződésen.

Viszont a drága keretek nem győztek meg, ezek nem voltak éppen olcsó fémkeretek, az én fexi keretemhez képest 2-3-4x árfekés, de az ezekhez képest vadonat új. Biztos vannak jók, de az ár szerintem nem garancia a minőségre.

Előzmény: LátoGató (9316)
LátoGató Creative Commons License 2013.04.03 0 0 9316

Konkrétan volt egy vevőm, aki karambolozott és alégzsák gyorsabb volt, a szemüvegnél. Elvágta az arcát, mázlija volt, a szemébe nem ment szilánk.

Egyébként nincs baj az üveggel, de pl. én már nem tudnám elképzelni, hogy azt hordjak. Abban az esetben, ha valaki képtelen normálisan kezelni a szemüvegét, vagy szobafestő, megértem ha üvegre vágyik. :-)

Az optikai üveg valóban keményebb a normál üvegnél, de nem robban, hanem szépen elpattan.

Előzmény: zulu54 (9315)
zulu54 Creative Commons License 2013.04.02 0 0 9315

Nem állítom be magamnak :), de ha van 2 szemüegem/lencsém kint az ucán jobban meg tudom ítélni melyik a jobb,

mint a szemvizsgálaton.

A lufiról tudsz valami konkrétat, vagy csak logika? Amennyire tudom a szemüveg már rég elrepült a fejről mire az ember megfejeli. Amíg az üveg nem törik el szerintem nem veszélyesebb a műanyagnál.

Azt sem tudom pontosan hogy törik, elvileg edzve van és szilánkosra, de én jártam úgy, hogy leugrodtam az álló vonatról mikozben azt nétem hová érkezem. Én a lábam segítségével lefékeződtem, de a szemüveg folytatta tovább útját lencsével előre a vasúti zuzottkőre. Ekkor az egyik lencsém félbetört...

Kösz a tippet az emlékezőfémről :)

Nem szoktam menőzni vele, most valamelyik nap állítottam, mert észrevettem, hogy kicsit kajla, jó is lett, felrakom és csálén áll :) Akkor kezdett derengeni, fejemmel van probléma és azért kajla a keret.

Amúgy meg azért van 2, legfeljebb cserélgetem a lencsét, hogy sötétedni akarok, vagy vizet pergetni.

Vagy megveszem a transitionst 20k-ért.

Előzmény: LátoGató (9314)
LátoGató Creative Commons License 2013.04.02 0 0 9314

2. A te megszokásod.

Ha úgyis magadnak állítod be a dioptriát, minek mész szemészetre? :-D

Sokáig üveg hívő voltam. Mióta légzsákos autóim vannak, inkább műanyagot hordok és ajánlok. A fényre sötétedő esetében sebességben és színben, veri a műanyag az üveget. A súlyról nem beszélve. A jó bevonattal vásárolt és pl. úgy tisztított műanyag lencse, ahogy te is csinálod, sok évig karcmentesen használható.

Arra vigyázz a titánflexszel, hogy ha minden ismerősödnek megmutatot mit tud, a kétszázadiknál el fog pattanni. :-)))

Előzmény: zulu54 (9313)
zulu54 Creative Commons License 2013.04.02 0 0 9313

Köszi, kezdenek egyértelműek lenni a dolgok!

2. Itt az doki megszokására gondolsz vagy a páciensére:) ?

Azért gondoltam ezt a próbálkozást, mert én 2x már cseréltettem lencsét miután elkészült az új szemüvegem. Ez úgy 100%-os arány.

A Bal(?) szememnek mindig volt cylinderes problámája mindig akartak rá pakolni egy 0,5-ös cyl-t még akkor is amikor -0,5-ös szemüvegem volt. Amikor panaszkodtam, hogy a másik szemem sima dioptriásával jobban látok, akkor is hazaküldtek, hogy szokjam: szoktam szoktam aztán tetettem be egy sima mínuszost amivel láttam is.

Máskor az sph-t tornázták fel az egyik oldalon -1-ről -1,25-re de mivel nem éreztem kimutatható látásjavulást visszacseréltettem -1.0-ra.

Jóideje 2x -1-et hordok, a legutóbbi védőszemüvegnél már korrekten mértek:

B:sph=-0,75 cyl=-0,25

J: sph=-1,0

Jó hogy így 5(-10) év után kaptam egy jó cylindert, de az utcaikat már nem cseréltetem le emiatt, hacsak nem vágnak hozzám egy pár transitionst 20k alatt...

Amúgy jövök és is reklámozni lencsét:

Az egyik típus egy hiper-szuper karcálló a legmostohább használati és tisztítási körülményeket is mikrosérülések nélkül veszi, a legerősebb ipari töménységű vegyszereknek és tisztítószereknek is ellenáll. Élettartama a legintenzívebb használat mellett is több 10 év lehet, az ára pedig bagatell. Könnyen tisztítható egy mindig kéznél lévő ruhadarabbal. Ez az úgynevezett: üveg. Szerintem nagyon jó csak gyenge a marketingje. Egy natúr fényre sötétedőt használok belőle alapszine minimális, 65% körül sötétedik és a gyorsaságával sincs baj: 5,8k volt a pár ismerős optikában TB kártyával.

Azért csak bedarált a reklám és amikor betértem egy szaküzletbe és egy Hoya SHV bemutató lencsére csepegett a víz, amely víz nyomtalanul azonnal legördült a lencséről.

Ez a kis bemutató azonnali vásárlást indukált a optikának 10-11k értékben.

5 év után is tökéleteshez közeli állapotú.

Tisztítás:  megmosom szappannal, leöblítem aztán a lencse élére engedett vízsugárral a vízcseppeket is „lemosom” róla ezután kéztörlővel alul-felül megtörlőm a keretet, hogy újabb vízcsepp ne jusson a lencsére. Így tökéletesen tiszta és száraz lencsét kapok ellentétben pl. a mikroszálas törlőkkel.

A harmadik amit reklámozni szeretnék az az emlékezőfém keret: ez is nagyon jó, nagyon olcsó, csak ennek is gyenge a marketingje. A régi kereteim mindig elállítódtak, egy-egy ráülés, vagy rálépés alkalmával pedig forrasztani kellett őket. Ez a keret rugalmas, vékony, könnyű, tartja az alakját, akkor is csak minimálisan állítódik el ha pl. összeérintem a két lencsét, vagy megcsavarom, hogy a két lencse derékszöget zárjon be, esetleg a szárából hajtok egy karikát. Ez is annyira megtetszett, hogy egyből 2-t vettem belőle. Nem olyan divatos, mint egy lila SZTK keret, de érdemes kipróbálni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!