Tudna nekem küldeni vki német-magyar kétnyelvű adásvételit, ami már megfelel a fenti Totalcaros cikkben említett új kritériumoknak? (állampolgárság , személyazonosító okmány tipusának megjelölése külön rovatban..)fekzoo@gmail.com
szerintem vmit össekombinalhattam. Nemeteknel szamit, hoyg tandem vagy forgoharomszoges. ök ugye a regi szgk jogsival vezethetnek 7,5T tgk-t + ca. 5T 1 tengelyes futot
A 2. pontra hol találsz törvényt? Össztömeget néznek, lehet akár 3 vagy 4 tengelyes is. Bár nekem van E kategóriám, mikor vizsgáztam akkor kiváncsiságból rákérdeztem az oktatónál, nincs ilyen törvény magyarországon amit írsz.
Szerezz be eltünő tintás tollat, én mindig azzal töltöm. Nem szabad nagyon nyomni ha írsz vele, ha meg hazaértél alámelegítesz óvatosan, eltünik a tinta és mehetsz vissza :) legjobb
de tuti, hogy nem fogom magam sargaval szivatni... ha van meg rajta muszaki akkor rakok ra rendes nemet rendszamot. az is meg van 1 honapra 120-130€-bol (es akkor egy honapig furikazhatok vele)
"Persze milyen jó volt, amikoir biankóba' lehetett kapni a sárgához a papírokat"
en most husevt elött itt biankoban kaptam. mivel mar kesesben voltam melobol ezert nem is töltöttem ki. persze, hogy hivott delutan roman haver, hogy kene az utanfutom, hogy hurcolja a kulonben mukodo kocsijat Stuttgarton belul (es mivel nincs E-je, ezert tudom mi lett volna a kovetkezo kerdes)... hogy hogyan oldottuk meg... (mondjuk 3km-rol volt szo)
1, tandem tengely egy tengelynek szamit! ==> ha az ösztömeg stimmel, akkor nem kell E
2, ha stimmel az össztömeg, de valos 2 tengelyes (tehat kormanyharomszöges), akkor sem vezetheted E-nelkul (bar ilyen utanfutot elöben meg nem lattam...)
Ti hogy szoktatok kijárni németbe? Mert én most k.rva nagyot sz.ptam. Mivel nekem benzintemetőm van, azzal nem járok pályán, mindig volt kihez becsövezni. Na múlt héten nem ment senki, www.oszkar.com, hétfő este 6 tali, 13500 pénz, go münchen. Összepakolok, hívom a parasztot semmi. Na csak megindulok, 1,5 éves kislány be hátra, szoknya mellém, go találka helyre. 17:45-re ott voltam. Nagynehezen felveszi, mindjárt érkezik, pici türelem. Jó ok, legalább a kölök kirohangálja magát. Várok fél7ig, megin semmi. Gecc ez leszopatott. Fél 8ig vártunk a semmire. Bedühödtem, keddre IC-re jegyfoglalás, fel nagyfaluba (rohadt kényelmetlen volt 5 rongyért debrecenből) majd molnárbusz nyugatitól 11 órás út münchenig, szerda reggel 5re megérkezés, majd egy óra fagyoskodás után német cimborám elvitt az autóért. Ennyit még életemben nem szívtam német kijutással, úgyhogy hoztam dühömbe egy jégvert B5 A4 1.9TDI-t kijárós kocsinak mert én ezt végig nem csinálom mégeccer. Tehát ha megindítom a deb-münchen járatot szólok. (attól függ mikor kapok rendszámot)
Ezt a sárgaszélű mizériát is derék részben köszönhetjük a beretválatlan talpúaknak, "leleményben" ott sincs hiány.
Persze milyen jó volt, amikoir biankóba' lehetett kapni a sárgához a papírokat - Bucurestiig az 5 napba bőven belefér akár három kanyar is ugyanazzal a rendszámmal, legfeljebb befőttesüvegbe vizelünk útközben, cse. A kis papírt meg elfelejtjük" kitölteni, csefáccs.
Nem, nem kell magyarázni, hogy itthon sincs másképp, pontosan tudom - minden utamon látok olyan P-rendszámos társaságot, akiknek szintén legszívesebben az előzetest iratnám be a lakcímkártyájukba.
Ez a kialakult helyzet,köszönhető a sok gyökér ügyeskedő kórorágónak.Ha mindenki betartana mindent,nem lenne ennyi szigorítás.
A haza felé közlekedő autóknál nagyon vissza esett a sárgaszélű használata.
A román már ki is találta az okosságot.1 tengelyes autószállítóval nyomja.Szombaton láttam olyat,amin volt egy yaris és egy smart,mindezt régi espace-vel húzta.Ezeket lelőném.
Arról nem én tehetek, hogy belinkeled a jogszabályt, de értelmezni már nem bírod*. A sárgaszélüre vonatkozó német okmányiroda egyes bekezdései nem zárják ki egymást, hanem kiegészítik.
A sárgaszélühöz pedig azóta adnak nemzetközi zöldkártyát, amióta érvényes az alább leírt módon külföldön is. Ez nem volt mindig így. De a világ változik:)
*ez önmagában nem lenne baj, csak ne akard a többieket is félrevezetni.