Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Lacihw Creative Commons License 2013.04.09 0 0 27602

Szerezz be eltünő tintás tollat, én mindig azzal töltöm. Nem szabad nagyon nyomni ha írsz vele, ha meg hazaértél alámelegítesz óvatosan, eltünik a tinta és mehetsz vissza :) legjobb

http://bolthely.hu/irodaszerek/id/02242_ROLLER_TOLL_PILOT_FRIXION_PRO_KEK_0_7_

Előzmény: no_holy_shit (27600)
no_holy_shit Creative Commons License 2013.04.09 0 0 27601

de tuti, hogy nem fogom magam sargaval szivatni... ha van meg rajta muszaki akkor rakok ra rendes nemet rendszamot. az is meg van 1 honapra 120-130€-bol (es akkor egy honapig furikazhatok vele)

no_holy_shit Creative Commons License 2013.04.09 0 0 27600

"Persze milyen jó volt, amikoir biankóba' lehetett kapni a sárgához a papírokat"

en most husevt elött itt biankoban kaptam. mivel mar kesesben voltam melobol ezert nem is töltöttem ki. persze, hogy hivott delutan roman haver, hogy kene az utanfutom, hogy hurcolja a kulonben mukodo kocsijat Stuttgarton belul (es mivel nincs E-je, ezert tudom mi lett volna a kovetkezo kerdes)... hogy hogyan oldottuk meg... (mondjuk 3km-rol volt szo)

Előzmény: FSO Papa (27590)
no_holy_shit Creative Commons License 2013.04.09 0 0 27599

1, tandem tengely egy tengelynek szamit! ==> ha az ösztömeg stimmel, akkor nem kell E

2, ha stimmel az össztömeg, de valos 2 tengelyes (tehat kormanyharomszöges), akkor sem vezetheted E-nelkul (bar ilyen utanfutot elöben meg nem lattam...)

Előzmény: FSO Papa (27593)
Lacihw Creative Commons License 2013.04.08 0 0 27598
Tatabánya nekem kiesik, marad a jeges a4, azért köszi. Belgából milyen rendszámmal jösz haza ha nincs tréler?
Előzmény: Törölt nick (27597)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.08 0 0 27597

Tatabánya-többnyire München +- 100km a cél.De megyek Belgába is úgy alakul.

De nem szívesen:-)

Előzmény: Lacihw (27596)
Lacihw Creative Commons License 2013.04.08 0 0 27596
Vmiből élni kell, de ebből most nagyon sz.r. Nekem februárba egy darab vas sem ment el. Honnan szoktál indulni?
Előzmény: Törölt nick (27595)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.08 0 0 27595

10 éve járok ki de legszivesebben bele szarnék.

Busszaljárok,hol tranyó hol t5,most perr pill meg hagytam egy wesfalia vitot magamnak.P-t idén nem váltom ki,vettem egy új trélert.

Ha akarsz jönnimajdadok számot.

Mivel túl rég csinálom,csak úgy viszek embert hogy ha nem10kinyomtatottkocsival jön.1 embert max 2autóhoz viszek el:-)

Előzmény: Lacihw (27594)
Lacihw Creative Commons License 2013.04.08 0 0 27594

Ti hogy szoktatok kijárni németbe? Mert én most k.rva nagyot sz.ptam. Mivel nekem benzintemetőm van, azzal nem járok pályán, mindig volt kihez becsövezni. Na múlt héten nem ment senki, www.oszkar.com, hétfő este 6 tali, 13500 pénz, go münchen. Összepakolok, hívom a parasztot semmi. Na csak megindulok, 1,5 éves kislány be hátra, szoknya mellém, go találka helyre. 17:45-re ott voltam. Nagynehezen felveszi, mindjárt érkezik, pici türelem. Jó ok, legalább a kölök kirohangálja magát. Várok fél7ig, megin semmi. Gecc ez leszopatott. Fél 8ig vártunk a semmire. Bedühödtem, keddre IC-re jegyfoglalás, fel nagyfaluba (rohadt kényelmetlen volt 5 rongyért debrecenből) majd molnárbusz nyugatitól 11 órás út münchenig, szerda reggel 5re megérkezés, majd egy óra fagyoskodás után német cimborám elvitt az autóért. Ennyit még életemben nem szívtam német kijutással, úgyhogy hoztam dühömbe egy jégvert  B5 A4 1.9TDI-t kijárós kocsinak mert én ezt végig nem csinálom mégeccer. Tehát ha megindítom a deb-münchen járatot szólok. (attól függ mikor kapok rendszámot)

FSO Papa Creative Commons License 2013.04.08 0 0 27593

Köszi, megkaptam.

Ezt mintha már kérdezted volna :) szerintem nem a tengelyek száma számít inkább, hanem az össztömeg.

De mivel lassan 20 éve van E kategóriám, így tartok tőle, hogy nem is én fogom rá megadni a választ :)

Előzmény: Lacihw (27592)
Lacihw Creative Commons License 2013.04.08 0 0 27592
Átküldtem Ádám. Egy tengelyes trélert lehet húzni B jogsival????????
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.08 0 0 27591

Pontosan,a sok kórorágó szemétláda.

FSO Papa Creative Commons License 2013.04.08 0 0 27590

Ezt a sárgaszélű mizériát is derék részben köszönhetjük a beretválatlan talpúaknak, "leleményben" ott sincs hiány.

Persze milyen jó volt, amikoir biankóba' lehetett kapni a sárgához a papírokat - Bucurestiig az 5 napba bőven belefér akár három kanyar is ugyanazzal a rendszámmal, legfeljebb befőttesüvegbe vizelünk útközben, cse. A kis papírt meg elfelejtjük" kitölteni, csefáccs.

Nem, nem kell magyarázni, hogy itthon sincs másképp, pontosan tudom - minden utamon látok olyan P-rendszámos társaságot, akiknek szintén legszívesebben az előzetest iratnám be a lakcímkártyájukba.

Előzmény: Törölt nick (27589)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.08 0 0 27589

Ez a kialakult helyzet,köszönhető a sok gyökér ügyeskedő kórorágónak.Ha mindenki betartana mindent,nem lenne ennyi szigorítás.

A haza felé közlekedő autóknál nagyon vissza esett a sárgaszélű használata.

A román már ki is találta az okosságot.1 tengelyes autószállítóval nyomja.Szombaton láttam olyat,amin volt egy yaris és egy smart,mindezt régi espace-vel húzta.Ezeket lelőném.

Törölt nick Creative Commons License 2013.04.08 0 0 27588

ideiglenes forgalomban tartási engedélye van a P-rendszámnak.:-)

Előzmény: Sprinter CDI (27584)
FSO Papa Creative Commons License 2013.04.08 0 0 27587

Laci, dobd már át nekem is légyszi, egyébként látom srácok jól elvagytok :D

Előzmény: Lacihw (27583)
Lacihw Creative Commons License 2013.04.08 0 0 27586

Ok küldöm, egyébként ennek a vitának az ég világon semmi értelme sokadjára sem :) Én kenem sárgával továbbra is oxt kész

Sprinter CDI Creative Commons License 2013.04.08 0 0 27585

Köszönettel jöhet: bmkk111 kukac gmail pont com

Előzmény: Lacihw (27583)
Sprinter CDI Creative Commons License 2013.04.08 0 0 27584

A P rendszámhoz nem tartozik engedély, csak napló, így ez kilőve :-).

Bocs, de használtál már egyáltalán P rendszámot?

Előzmény: Törölt nick (27581)
Lacihw Creative Commons License 2013.04.08 0 0 27583

Ha kell még nyomtatnivaló, szívesen átdobom a brfk mail-jét. :)  Emailem publikus. 

Előzmény: Sprinter CDI (27565)
akos51 Creative Commons License 2013.04.08 0 0 27582

Arról nem én tehetek, hogy belinkeled a jogszabályt, de értelmezni már nem bírod*. A sárgaszélüre vonatkozó német okmányiroda egyes bekezdései nem zárják ki egymást, hanem kiegészítik.

A sárgaszélühöz pedig azóta adnak nemzetközi zöldkártyát, amióta érvényes az alább leírt módon külföldön is. Ez nem volt mindig így. De a világ változik:)

*ez önmagában nem lenne baj, csak ne akard a többieket is félrevezetni.

Előzmény: Törölt nick (27570)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.08 0 0 27581

- ha az ellenőrző hatóságokban

- indokolható kétség merül fel

- az engedély érvényességével kapcsolatban

Ez a gumi szabály és varázs mondat :-)

Erre alapozva lehet kekeckedni... pl. az olasz rend őrnek.

Előzmény: Sprinter CDI (27577)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.08 0 0 27580

Hmmm, valóban... a rendelet ezt írja.

4. Az ideiglenes rendszámtáblák az MSZ 140 szabványban meghatározott nemzeti színű sávozással, H jelzéssel, osztóvonallal és kerettel készülnek.

Egyúttal megnéztem mit is mond  a magyar P rendszámról a most hatályos rendelet.

b) a jármű javítási és jármű kereskedelmi tevékenység ellátásához a belföldi jármű más EGT-államba történő javítási,

vagy kereskedelmi jellegű szállítása, vagy kísérlet vagy kipróbálás céljából üzemeltetett járműre P betűjelű,

Ez alapján a magyar P rendszám ma már a szóbajövő külföldön is érvényes.

Azaz a teljes EU-ban és még pár egyéb országban (Izland, Norvégia, Liechtenstein >> EGT)

Előzmény: Sprinter CDI (27578)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.08 0 0 27579

A rendőrség véleménye-állásfoglalása pont annyit ér mint az enyém.

Semennyit...

Hivatkozni rá pont annyira lehet mint, rám.

Semennyire...

Egyedül a jogszabály szövege számít hiteles forrásnak.

Előzmény: Sprinter CDI (27574)
Sprinter CDI Creative Commons License 2013.04.08 0 0 27578

A magyar P rendszám nem így néz ki :-)

Előzmény: Törölt nick (27576)
Sprinter CDI Creative Commons License 2013.04.08 0 0 27577

Részletek a jogszabályból:

- Az egyezmény egyik rendelkezése sem kötelezi azonban a szerződő feleket vagy engedélyezi azt a számukra, hogy az egyezményben foglaltaknak meg nem felelő járművek szabad mozgását tiltsák.

- Az ideiglenes rendszámmal és forgalmi engedéllyel rendelkező gépjárművek szabad mozgását kizárólag közlekedésbiztonsági okokból lehet megakadályozni (a jármű vezetőjének vezetési képessége, a helyi útszabályok betartása, vagy a gépjármű műszaki alkalmassága), amennyiben járműlopás alapos gyanúja merül fel, illetve ha az ellenőrző hatóságokban indokolható kétség merül fel az engedély érvényességével kapcsolatban.

Tényleg léptem :-)

Törölt nick Creative Commons License 2013.04.08 0 0 27576

A magyar P rendszám az annyiban cseles cuuc, hogy azon emlékeim szerint

ott virít az unios címer és a H országjelzés is a kék mezőben.

Azaz rendes rendszám ránézésre :-)

Még zöldkártya sem kell mellé igazából....

Így, ha a külföldi közeg nincs rá kioktatva, hogy

"de ez itt nem érvényes ám", akkor valóban simán benyeli.

Viszont, ha beleköt azt meg jogosan teszi.

Előzmény: Sprinter CDI (27573)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.08 0 0 27575

A zöldkártya pedig ezért érvényes külföldön a rendszám "belföldiségétől" függetlenül, mert

A 90/232/EGK irányelv módosítása előírja, hogy ..... továbbra már nem megengedhető, hogy

- a biztosító a szerződés megszűnéséhez vezető oknak fogja föl azt,

- ha a biztosított gépjármű bizonyos ideig egy másik tagállam területén található.

Előzmény: Törölt nick (27572)
Sprinter CDI Creative Commons License 2013.04.08 0 0 27574

Én linkeltem jogszabályt, volt itt néhány válasz a rendőrségtől is, de ezek neked nem jók :-)

Léptem dolgozni, mert ennek nem sok értelmét látom.

Sprinter CDI Creative Commons License 2013.04.08 0 0 27573

Túl van ez lihegve szerintem :-)

Nem hinném, hogy egy francia rendőr, akinek a próbarendszám elfogadásáról szóló francia nyelvű uniós jogszabályt az orra alá tolom, az érvényes zöldkártyával együtt, ha normális vagyok és az autó is az, akkor belekötne bármibe is. Legfőképp nem egy - az únióval szembe menő, hülye - magyar jogszabály miatt. Azt nem is ismerheti és úgyis tudja, hogy egy óra múlva már nem leszek az országban. Persze ha előző nap egy honfitársam gyökér módon viselkedett vele, akkor már lehet kedve szórakozni, de az független az egész történettől.

Előzmény: Törölt nick (27571)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!