azért vannak emberek akik nem akarnak retro öreg gépen dolgozni, vagy ismerősnél, kitelepüléskor 'felsülni', mert ott korszerű W7-8 gépek vannak csak..
és ha vesznek új PCt, laptopot (Az új gépeket az XP képtelen kiszolgálni mert a gyártók már nem írnak eszközillesztőket csak Win7 Win8-hoz) akkor ne kelljen a rádiós kábelt kidobni, újjat venni - ahogy én jártam.. jobb előre gondolkodni, vagy legalább tudni a dolgokról.
új gépre laptopra ilyen soros portot vettem mostmár ami W7-8 kompatibilis:
ebbe bedugható a soros portos rádió- programozó/CAT kábel...
625-ön, AM-ben az UVB76 most is megy (meg mindig is...), leveri a rádiómat. Félelmetes.
Ne is mondd, hétvégén kivittem a "vadonba" a 326-ost (mindenféle QRM-generátortól jó messzire), a csapattársak is ezt a frekit emlegették. Kb. olyan erővel szólt, mintha a szomszédban lett volna.
Igen, ez így van. Ha írsz mailt a címemre ott megbeszéljük a mixw-t. Nekem fülre a legjobban a ROS üzemmód tetszik, de nem tudom dekódolni.
Azért én bízombenne, hogy még sokáig lesz mit hallgatni. Ha más nem az amatőrök és utility állomások körében biztos maradnak "analóg" üzemmódok is. Sajnos a műsorszórásban egyre több a DRM adó. A rádiókba egyre többen szerelnek olyan kimenetet aminek segítségével számítógéppel dekódolni tudják a DRM-et, de abban semmi élvezet nincs.
Mikor múltkor Pesten jártam, nekem is feltünt az alogper a külügymin tetején. Én MiXW-t használok, ott be lehet állítani a sávszélt és a baudot, de nem tudom eldönteni sebesség alapján. Ez pont ugyanolyan, mint 447 megán vannak ezek a szolgáltatók packet állomásai. Hiába hallom, ha nem tudom a sebességét. Ezt például sikerült megfejteni, mert szabályosan ad/adott:
A videó nem az én művem, de a kód alapján találtam a videóra. :)
Ismeri a SITOR, SYNOP, POCSAG nevű módokat is, de az egy dolog.
Ha nem tudom mit hallok, cseszhetem.
Sokmindent (mindent) be lehet állítani a progiban, attól hogy RONDA.
Szívesen elkapnék pl valami jelentést, állapotot országok közötti követtségektől (itt is kint van a logper a külügy tetején, nem is egy, és a dipólok az Andrássy úton), de gyanítom, hogy valami lehetetlen módot állítanak be.
Semmi esetre sem 50, vagy 75 baud-ot, hanem 33+1/3.. Amit csak a két végponton lévő szoft tud.
Jó párszor felbosszantottam magamat rajta, de valószínűleg ismerethiány miatt esélyem se sok van.
Szerintem ebben Te tudnál nekem segíteni, nem én Neked :)
Ha military témát szeretnék látni, akkor az englishrussia honlapon kóborlok.
Minőség, komponált képek(!), és hihetetlen tartalom.
Én is belebotlok néha egy-egy ilyenbe. Meg ott 12 mega körül mindenféle CW és géptávíró adók vannak. Apropó van valami géptávíró dekóder program, ami felismeri a baudját egy géptávíró állomásnak? Általában a sávszélt vízesésdiagramm alapján eltalálom, de a baudot fülre nem mindig tudom megmondani.
Helyesebben: nem kell hebehurgya módon ismeretleneket minősíteni! Innen már stimmel.
Sajnálom, de a kérdés továbbra is elsikkadt!
Azaz, alkalmas-e az Anico-nál megvásárolható CAT-kábel a programozásra? Továbbá, ha igen, igényel-e külön meghajtó telepítést a soros- , illetve az USB-csatlakozójú kivitel?
A Kenwood programozásnál már találkoztam az alább említett driver-problémával. Annál a kérdés megoldott.
De ha egy soros csatlakozójú CAT-kábel, külön driver telepítés nélkül megfefel a célra, akkor szerintem sokkal inkább célszerű azt beszerezni, mint az USB-s kivitelt, már ha van a gépen csatlakozási lehetőség.