Mikor múltkor Pesten jártam, nekem is feltünt az alogper a külügymin tetején. Én MiXW-t használok, ott be lehet állítani a sávszélt és a baudot, de nem tudom eldönteni sebesség alapján. Ez pont ugyanolyan, mint 447 megán vannak ezek a szolgáltatók packet állomásai. Hiába hallom, ha nem tudom a sebességét. Ezt például sikerült megfejteni, mert szabályosan ad/adott:
A videó nem az én művem, de a kód alapján találtam a videóra. :)
Ismeri a SITOR, SYNOP, POCSAG nevű módokat is, de az egy dolog.
Ha nem tudom mit hallok, cseszhetem.
Sokmindent (mindent) be lehet állítani a progiban, attól hogy RONDA.
Szívesen elkapnék pl valami jelentést, állapotot országok közötti követtségektől (itt is kint van a logper a külügy tetején, nem is egy, és a dipólok az Andrássy úton), de gyanítom, hogy valami lehetetlen módot állítanak be.
Semmi esetre sem 50, vagy 75 baud-ot, hanem 33+1/3.. Amit csak a két végponton lévő szoft tud.
Jó párszor felbosszantottam magamat rajta, de valószínűleg ismerethiány miatt esélyem se sok van.
Szerintem ebben Te tudnál nekem segíteni, nem én Neked :)
Ha military témát szeretnék látni, akkor az englishrussia honlapon kóborlok.
Minőség, komponált képek(!), és hihetetlen tartalom.
Én is belebotlok néha egy-egy ilyenbe. Meg ott 12 mega körül mindenféle CW és géptávíró adók vannak. Apropó van valami géptávíró dekóder program, ami felismeri a baudját egy géptávíró állomásnak? Általában a sávszélt vízesésdiagramm alapján eltalálom, de a baudot fülre nem mindig tudom megmondani.
Helyesebben: nem kell hebehurgya módon ismeretleneket minősíteni! Innen már stimmel.
Sajnálom, de a kérdés továbbra is elsikkadt!
Azaz, alkalmas-e az Anico-nál megvásárolható CAT-kábel a programozásra? Továbbá, ha igen, igényel-e külön meghajtó telepítést a soros- , illetve az USB-csatlakozójú kivitel?
A Kenwood programozásnál már találkoztam az alább említett driver-problémával. Annál a kérdés megoldott.
De ha egy soros csatlakozójú CAT-kábel, külön driver telepítés nélkül megfefel a célra, akkor szerintem sokkal inkább célszerű azt beszerezni, mint az USB-s kivitelt, már ha van a gépen csatlakozási lehetőség.
Annál szabatosabban megfogalmazni kérdéseket, mint ahogy azt az #30557-ben, egy korábbi hozzászólás szövegét szó szerint megismételve megtettem, valószínűleg nem lehetne. A minimális visszaolvasás nélküli minősítés viszont gondolkodás nélkül megy. Nem érdemel piros pontot.
Azt hiszem elég világosan fogalmaztam, amikor nem a rádió vezérléséről, hanem a memóriájának a feltöltéséről, azaz a programozásáról írtam, mint feladatról, kiváltandó a kézi adatbevitel nehézségeit.
Ennyi, nem több. De azért köszönöm a "tájékoztatást"!
csak megjegyzem hogy sok ilyen kínai USB kábelben hamisított chip van. itt olvasható a chipgyártó figyelmeztetése (pirosbetűs warning rész).
én is így jártam. WinXP-n jól működött, Win7-en híába töltöttem le a linkelt W7 drivert, működésképtelen maradt. inkább rendeltem soros (rs232) kábelt usb helyett..
CAT- meg adatkábelt persze tudok vásárolni náluk, de onnan, a kérdéseimre vonatkozóan ugyanannyi információt kaptam, mint eddig itt. Azt meg elég nehezen tudom elképzelni, hogy az adott készülék korábbi és jelenlegi használóinak ne lenne tapasztalata a kérdésekkel kapcsolatban, ne tudná pontosan megfogalmazni a készülék programozás követelményeit.