Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Ma egyik rokonomnál a lim lom között találtam egy régi távcsövet.Tiszta por volt mindenhol.Vagy egy újjnyi por volt rajta.Kis "tisztogatás" után belenézve szép képet adott.Kék bevonatok voltak a lencséken.Szemenkénti állítási lehetőség.Semmi felirat nem volt rajta.Sem márka sem nagyítás.
Szerintem ez egyáltalán nem "off",mert jó az üzletben vásárlás előtt kipróbálni,összehasonlitani több távcsövet kinn az utcán. Itt erre is van lehetőség és idő.
Távcsőválasztás előtt döntsd el (magadban) mi a fontosabb: éjjeli/szürkületi vadmegfigyelés vagy nappali madarászás. Szürkületre 7x50, 8x56 esetleg ezen távcsövek 10x-es nagyítása javasolt, nappalra kisebb átmérőjű darab is (pl 42 mm) szóba jöhet. A zoom-os távcsöveket kerüld minden esetben! Bővebb info a választásról: Binokulár vásárlási útmutató
Ha nagyobb összeg belefér a keretedbe, érdemes kihasználni mivel ha az olcsóbb távcső nem felel meg az igényeidnek, akkor nehéz eladni*. (Tudod: a legdrágább távcső az amit kétszer vásárolnak meg.) Ennek megfelelően nagyon érdemes megfontolni az alábbi modelleket a Delta Titanium 8x42-öt.
* Itt jegyzem meg, hogy ha nem felel meg az igényeidnek a kipróbálást követően a távcső, akkor 8 munkanapon belül az eladónak visszajuttathatod és kérheted a pénz visszafizetését - tehát lényegében a száll. költség fejében kipróbálhatod.
Pár hete keresgélek távcsövet, alapvetően madár megfigyeléshez, de használnám éjszaka vadfigyelés közben is. 40e forintot szánnék rá maximum, de örülnék ha kijönne 20e-ből. Tudom, hogy elég nagy minőségi szórással lehet ebből az ártartományból vásárolni, de azért kérnék véleményeket. Sajnos vidéken mindenféle távcsöveket árúsító bolttól messze lakok így mások véleményére, tapasztalatára kell hagyatkoznom.
Az egyik választottam a 8x42 Bytrek binokulár a másik a 8x56 XLR kereső, harmadik a yukonok közül lenne talán a Yukon Futurus 8-24x50 zoom.
Fontos lenne még az állvány menet, de az talán mindhármon, volt.
Ma este voltunk kint távcsőveket tesztelni kicsit.Vittem a 10x50 es tentom és a szomszédom a 8x30 as bpc orosz kis távcsővét.
Meg kell hagynom nagyon kellemesen csalodtam a kis keresőben. Valamivel gyengébb képet adott mint a 10x50 es de merem állítani hogy minden szó nélkül alkalmas ilyen időben lesre is akár.A közelben lévő fákon ki lehetett venni vele az ágakat.Szép tiszta képet alkotott.Nagyon megtetszett és lehetséges inkámb egy ilyenre fogok beruházni mint egy felújításra váró zeissre.A 10x50 es tento hozta a papírformát.Szerintem nem kell bemutatni senkinek.Szép tíszta éles képpel.