Azért vannak kivételek pl. az itt OFF 1-es vonalon is megvárta az utolsó RJ a Bz-t Hegyeshalomban de a 80-ason a 17:00-s után azért még bőven van forgalom Füzesabony fele. És nem hiszem el, hogy Szolnok felől több átszálló lenne mint a Keletiből Egerbe úgyhogy megint eljutunk a kedvenc témámhoz, hogy 50 embert szívatunk 3-ért.
Másrészt ha a laikus szemével nézzük megnéztem az Elvirán egy kör IC-t, egy ms-i IC-t és egy egri IC-t. Egyiknél sincs ott, hogy vár -e csatlakozásra vagy nem úgyhogy ez alapján egyforma elbírálásban kellene részesíteni őket!
Ha pedig még mindig az egri gyorsok a vonal "pofozógépei" akkor erősebbnek kellett volna lennie annak a lobbinak aki nem enged belőlük IC-t csinálni!
Úgyhogy változatlanul az a véleményem, hogyha már ezt így megcsinálták akkor legalább egy évig hagyni kellene, hadd menjen normálisan, az itt olvasott kommentek nagy részéből kiindulva ugyanis úgyse sokáig lesz IC Egerbe...
Szerintem amíg IC-ként van meghirdetve, addig tökmindegy hol áll meg meg milyen kocsi van rajta nem illik 10-15 percet várnia egy személyvonatra amikor ott jön mögötte 1 órával a következő Füzesabony felé! Anno még sebesvonatként a kör IC-ket sem várták meg ekkora késés esetén csak ha utolsó vonatok voltak!
Attól még, hogy tavaly csatlakozása volt ne úgy álljunk már hozza, hogy "- De hát az egri eddig mindig megvárta!", mert akkor már most lehet temetni az egészet!
"..ha a későbbiek legalább az év végéig rendes IC-k lennének és nem várnának Hatvanban a személyvonatra (az Elvira szerint történt ilyen egy hete)."
Ha rendes IC-k lennének, akkor nem állnának meg, csak Keletiben, Fabonyban és Egerben. De nem így van, szóval egy kocsi miatt ne nevezzük már IC-nek azt a rettenetet. Igenis várja meg a szolnoki személyt, ha van átszálló.
Elkezdek aggódni, mert a 8127-es hozzászólásod alapján még sincs benne IC-kocsi... Amúgy én úgysem ezzel utazok, viszont jó lenne, ha a későbbiek legalább az év végéig rendes IC-k lennének és nem várnának Hatvanban a személyvonatra (az Elvira szerint történt ilyen egy hete).
Ui. én az új menetrend fényében hosszabbíttattam meg a Start Klub kártyámat úgyhogy elég csúnya átverés lenne a Start részéről, ha a 2.-es számú módosítással mondjuk a 15:04-es még a 17:04-es IC-t is "elszemélyesítené"!
igen, posta Bhv-s lett a Bikavér, módosult a SZVÖR. Az 5508-as sebes már a miskolci szerelvény, de van benne IC kocsi, amely másnap 9.04-kor indul visza a Keletibe. Az érkező 5500-as szerelvénye végén, abban ugyanis nincs IC kocsi.
Az 556 Bikavér +18-cal halad az Elvira szerint azért, mert csatlakozásra várt (az időadatok alapján a szolnoki személy). Érdekelne, hogy ez mitől IC? Az ms-i meg a kör-IC-k érdekes módon sose várják meg az egri személyt Fa.-ban!
Másik érdekesség: az Elvira vasárnaptól nem látja a Bikavér IC-ben a gyorsvonati részt. Valszeg benne lehet, mert benne van a "Kerekesszékkel történő utazásra alkalmas kocsi emelőberendezéssel", ez meg gondolom a postaBhv-t takarja nem egy Railjet szerelvény egri fordulóját...
Viszont akkor a miskolci szerelvénytől ezek szerint érzékeny búcsút vehetünk.
Lesz benne IC kocsi, ne aggódj. A korán kelő, Egerbe igyekvő pestiek negyed órával többet utaznak majd, de az emberek legalább 80-90%-a jól jár majd, pontosabban és átszállásmentesen eljuthat majd Egerbe, a legfrekventáltabb időszakban.
Csupán annyit, hogy kiszámíthatóbb és egyszerűbb lesz a reggeli, csúcsidei eljutás Egerbe. Ráadásul kiváltunk vele egy Hatvan-Füzesabony személyvonatot is. Gyakorlatilag egy kezemen meg lehetne számítani, a 6:51-es személy hányszor nem várt keresztre Makláron, tucatnyi munkába járó ember reklamált miatta, hamarabb meg kellett volna ezt lépni.
Ha jól láttam április 8.-tól az 5 órás IC sebesvonat lesz Egerbe. Igazából ez engem nem érint mert nem használtam de ez nem sok jót vetít előre a jövőre nézve...
Van valakinek valami infója arról, hogy megvolt -e a nagygépes vágányszabályozás? Itt ülök az Agria IC-n de a sebesség is még mindig 60 meg van egy-kér hullám a pályában, aminek egy szabályozás után véleményem szerint nem feltétlenül kellene itt lennie! Vagy annyira rossz a pálya, hogy már a 60-hoz is szabályozni kellett?
Megy megyeget, van csavarkapocs akasztó-horog, a zöldhurok is felépül, bár a homlokfalajtó az IC kocsin nem tudom be van-e kötve a zöldhurokba, lesz valami ebből az ingázásból, de ha mondjuk még olyan tíz-tizenöt percet lehetne faragni a menetidőből nem is kellene itt ácsingóznia a szerelvénynek két órát Egerben...