Nekem a (azt hiszem, Noch azaz Woodland) sárga zacskós, N-es barna zúzottkő hozta meg azt az eredményt, amit látni szerettem volna... Az 1 mm-es szemcsenagyság az TT-hez kicsit nagy. A nagyvasúton VNZ 32/55 vagy 32/63 zúzottkövet használnak, ami azt jelenti, hogy a szemcsék átmérője átlagosan 32 és 55 vagy 32 és 63 mm között van. A 120 mm-es szemcse az már terméskő :D
1200 forint volt belőle egy csomag, és ha elég ügyes vagy, egy jó nagy terepasztalra, vagy két kisebbre is elegendő.
Igen Amivel mosogattok! Ha TT hez valo szemcsenagyságot(Max 1mm) használsz akkor a váltonál is szorhatsz! Ha maszkolod a két oldalt nagyon szépen meg lehet csinálni!
Kérdés: Milyen mosogatószerről van szó? Amivel konyhában mosogatni szokás? Az ágyazat szóróanyagozása eddig nem nagyon ment nekem... És tt -ben mennyire lehet sínek közé szórni? mennyire szabad váltó közelébe szórni? H0 -ban csinálgattam eddig ágyazatot elég vegyes eredménnyel. A tt-től így pláne fázok....
Szerintem akármelyik modellboltban amelyik modellvasúttal foglalkozik, kapható ilyen kis fém rögzítő izé. A csavarról meg annyit, hogy szerintem felesleges megvenni a Piko, vagy akármelyik gyártó csavarját, hanem elmész Szögkerbe, és kilóra veszel pici csavart amennyi kell.
En Pattex Superfix univerzalis ragasztoval ragasztottam a parafahoz a vaganyt. Kb. fel nap a szaradasi ideje. Az agyazati anyagot (zuzottkovet) meg 1:1 aranyban vizzel higitott Palma faragasztoval.
Tipp: a Pattexet celszeru egy kicsit szetkenni a feluleten es akkor nem fog felbuggyanni a talpfak kozott. Amugy kremsajt allagu, jol kenheto :)
A zuzalek ragasztasakor erdemes jo alaposan megspriccelni a leszort agyazatot enyhen mososzeres (fel literhez egy csepp) vizzel, utana a higitott faragasztot a patikaban kaphato legnagyobb meretu fecskendovel (kb. 30 forint) csepegtetni, jo kozelrol. A mosogatoszer miatt nagyon jol fog terulni. A feher szine miatt jol lathato, hogy hova jutott, hova kell meg. Amugy szintelenne valik szaradas kozben.
Nem akarom az adott modellboltot reklámozni, ahol segítséget kaptam, de én ilyen 2 talpfát összefogó spéci alátéteket vettem (talán Roco gyártmány? ), majd piko talpfacsavarokkal rögzítettem. A csavarokhoz pz0-ás csavarhúzó kell, a lyukakat 1.2 -es fúróval fúrtam elő. Gyorsabban és könnyebben haladtam vele, mint a H0-ás asztalomnál. Szerintem ne ragaszd. Én azóta már ezerszer korrigáltam az íveken, mert az egyik mozdony elmegy, a másik nem, az egyik kocsi kisiklik a mozdony mögött, a másik nem. Ha kapásból ragasztottam volna.... hát.... de ez az én magánvéleményem persze.
Segítségre lenne szükségem. Egy kisebb méretű terepasztal-építésébe kezdtem. Úgy tervezem, hogy leragasztom a vágányokat (talpfarácsot). Az szeretném megkérdezni milyen ragasztót használjak hozzá? Parafára ragasztanám.
A szinezés és méret tekintetében, a modell jelleget jobban megközelítő darab építhető, 2 db ilyen startkészleti kaszni és egy BR130 alváz felhasználásával.
Mitropa személyvagon csere is érdekel MÁV-s 2 oszt gyorsvonatira
Postavagon csere is érdekel MÁV-s 2 oszt gyorsvonatira
Sínek egyben 40000 ft
egyenes 230 mm. 64 db.150 ft/db egyenes 115 mm. 28 db.150 ft/db egyenes 55 mm. 22 db.150 ft/ egyenes 15 mm. 24 db.150 ft/db szakaszoló sin 55 mm. 22 db.150 ft/db kapcsoló sin 55 mm. 14 db.150 ft/db vágot sin 55 mm. 4 db.150 ft/db
ives sin 230 mm. 28 db.150 ft/db ives sin 160 mm. 4 db.150 ft/db ives sin 135 mm. 6 db.150 ft/db ives sin 115 mm. 36 db.150 ft/db ives sin 65 mm. 5 db.150 ft/db ives sin 55 mm. 14 db.150 ft/db ives sin 40 mm. 9 db.150 ft/db