Sajátos helyzete ez a "hamisításnak", mert ebben az esetben én a véletlenekben nem nagyon hiszek. Az ablakot nem úgy hamisítják, mint a kínai piacon a Gucci táskát.
A kereskedők tisztességtelen része hirdeti a neves -általában - magyar ablakgyártók termékeit, vélhetően még a visszaigazoláson/ajánlaton is a magyar ablakgyártó termékét definiálja, aztán beépítik az olcsóbb, noname (vagy rossz hírű) lengyel terméket a magyar termék áráért... és, ha esetleg az okos, tudatos vevő rájön a turpisságra, akkor azt mondják, hogy véletlen...?! Ha gond van az ablakkal, akkor a vevő szidja a magyar gyártó termékét, és minden ismerősnek elmondja, hogy melyik magyar gyártó termékét nem kell rendelni...?!
Egy percig se érezd magad hibásnak! Azon kevés vevő közé tartozol, aki nem csak észrevette, hogy megpróbálták átverni, hanem csinálsz is egy kis költséget, annak, aki átvert azzal, hogy kicserélteted az ablakot. Nyilván a kereskedő árrése nem fedezi a komplett ablakcserét. A baj az, hogy 100 ilyen vevőből, sajnos legfeljebb 1 kéri számon őket, így nyilván gazdaságos a vevők átverése.
Ezek szerint Te nem a Deceuninc Inoutic Prestige profilról írtál a korábbi hozzászolásokban, ahol inkább a gealan profilt ajánlottad?
A kereskedő mindkettőt ugyanazon az áron ajánlotta (M-OC GEALAN S8000 IQ és az M-PR DECEUNINCK INOUTIC PRESTIGE), és szerinte az M-PR a jobb minőségű.
...na ez az,én is utána olvastam és azonnal reklamáltam is. (A Dobroplast-ot szidták a lengyelek,mint a bokrot! )Természetesen elismerték ,hogy véletlen elszúrták és kicserélik.
...a matricán semmilyen gyártó nem szerepelt,csak ,hogy el kell távolítani 3 napon belül. Akkor nem voltam tisztában azzal,hogy a matrica árulkodó dolog. Ezért is kérdezem most,hogy mit figyeljek.
Beszerelés utáni napon a profilban észrevettem egy belenyomott gyártási dátumot ill. a gyártó nevét (Dobroplast),utána néztem a neten és kiderült azonnal,hogy egy - értékelések alapján - nagyon gagyi lengyel ablakgyártó cég.
...nekem elég,ha azt mondod,hogy azt kell figyelnem. Tehát ezek szerint Aluplastos ablak kizárolag "Aluplastos" logoval rendelkező matricával lehet,ugye?
Bevallom őszintén azért van bennem "félsz" ,mert ez egy ismételt beszerelés (csere) lesz ,mivel - mint beszerelés után kiderült -,egy teljesen más gyártó ablakát szerelték be ,az általam rendelt Aluplast helyett. Most cserélni fogják,de szeretnék lehetőség szerint jobban odafigyelni,hogy ne essek megint ebbe a hibába.
Valaki meg tudná mondani ,hogy az Aluplast profilban (Lengyelo.-ban gyártott) ,van valamilyen márkajelzés,vagy logo,ami alapján 100%-ig bizonyos lehetek abban ,hogy ténylegesen az kerül beszerelésre és nem egy másik gyártó profilja? A profilt borító matrica gondolom mindenképpen csakis "Aluplast" logo-s lehet,de van más ,amiből meg tudok győződni biztosan az ablak gyártójáról?
Nem könnyítetted meg a döntésem :-), mert elég hosszan visszaolvastam itt a fórumban, és Kiss_atti meg épp azt írja, hogy a Gealan profil jobb, masszívabb mint a Deceuninck. Márpedig a M-OC gealan profilból, a M-PR pedig Deceuninck profilból készül.
A Vervell honlapján valóban Wymarról ír, de az árajánlatban már ezt küldte: "Árajánlat a Német Deceuninck Inoutic Prestige profilból gyártott nyílászáróira". Ezt Én sem teljesen értem, ezért is próbálok utánnajárni néhány dolognak mielőtt megveszem az ablakokat.
Nagy valószínűséggel a Marshallnál maradok, már csak azt kell eldöntenem, hogy az M-OC Gealan vagy az M-PR Deceuninck. A laírások alapján túl nagy különbséget nem látok.
"...a Vervell és a Marshall által forgalmazott ablakok profilja, tulajdonságai ugyanazok, de az összeszerelés technikája, minősége eltérő?"
Mint a fodrász, ugyanabból a hajból képes akár jót, akár rosszat kihzoni, annak függvényében, hogy milyen eszközei vannak, milyen szerszámokkal dolgozik, és milyen a szakmai tapasztalata.
Én a Vervell honlapján azt látom, hogy Wymarral dolgozik, az nem éppen ugyanaz, mint a Deceunick?!
Köszi a választ, most kezdtem el foglakozni az ablak keresgetéssel, és még sok minden ködös számomra.
Akkor gondolom a gyártó megveszi a műanyag profilt, ebben már benne van a vasalat, és például a Marshall, mint ablakgyártó beleszereli az üveget, kilincset, tömítést és kérés esetén színezi.
Ezek szerint a Vervell és a Marshall által forgalmazott ablakok profilja, tulajdonságai ugyanazok, de az összeszerelés technikája, minősége eltérő?
Mennyire lényeges szempont a választásnál az ablak gyártója?
Mi a különbség például egy Vervell és egy Marshall ablak között? Mindkettő ugyanazokat írja a termékismertetőjében (Deceuninck inoutic prestige profil, ROTO NT vasalat, stb...) Van ahol meg csak úgy árulják Deceuninck inoutic prestige nyílászáró, semmi egyéb, hogy ezt ki gyártja.
Mi az a többlet amit a gyártó ad az ablak minőségéhez?
Több helyről kaptam árajánlatot műanyag ablakokra:
Ezek közül nekem eddig a Marshall M-OC a befutó:
6 kamrás rendszer (tok és szárny egyaránt), 74 mm beépítési mélységgel.
Megerősített vasalat a szárny(ak)ban és a tokban (ROTO NT alap biztonság).
Horganyzott acélmerevítés a tok és a szárny profilokban.
Tökéletes légzárás a kettős EPDM világosszürke tömítéssel.
Üvegezés alap esetben 4-16-4 Low-E + Argon (1,0 W/m2K).
Íves üvegezőléccel
Szerintetek érdemes megvenni vagy inkább keresgéljek tovább?