És van valami dokumentációd, tananyagod, akármid a terjedésről? Jó lenne kicsit tanulmányozni. Esetleg emailben megosztanád velem? Milyen üzemmódok engedélyezettek 1,2 GHz-en?
Kicsit hasonló a 400 megához, ez is egyenesen terjed, mint a fény... de jóval kisebb méretű dolgokról is hajlandó visszaverődni, szeszélyes ls vicces dolgokra képes.
Csináltak már QSO-t utasszállító repülőgépről visszaveretetett hullámokkal. Amíg elment a repcsi, létrejött az összeköttetés.
SHF versenyeket leszámítva, ne számíts túl nagy aktivitásra.
Leginkább a terjedés érdekelne a Gigahertzes tartományban. Pár amatőrtárs és én már egy ideje ilyesmin törjük a fejünket, hogy magunk mögött hagyjuk a 70cm világát is és magasabb frekik felé lépnénk.
Azonban vajmi kevés dolgot találtam erről a neten. Akár magyar vagy angol oldalakon.
Adva volna egy olyan probléma, miszerint egy Titán nevű készüléket (legalább az adó részét) kellene életre kelteni és áthangolni az amatőrsávra. Van valakinek ebben némi jártassága?
Szerintem a klasszikus inverteres megoldás. Egy FET egy kapcsüz. IC-vel egy ferrit trafót etet és a túlvégéről egy visszacsatolás a stabilitásért.
Persze kérdés, milyen teljesítmény kategóriáról van szó. 12 V-nál már a power FET ideális kapcsoló. Jól megválasztott diódákkal felesleges zaj sincs. Illetve autós inverterek és laptop tápok szűrő cuccait fel lehet használni. Fém doboz, oszt jónapot.
Milyen kialakítást javasoltok feszültségnövelő DC-DC áramkörhöz, ha a minél jobb hatásfok az elsődleges szempont? 12-48V-ról 200V. Ha lehetséges, minél kevésbé zavarja a rádióvételt.
Segitséget kérnék, van egy sdr 1000 es gépem, most kaptam végerősítő nélkü.
Win 7 re akartam telepíteni a programját de ne siikerült, most xp vel próbálkoztam az se ment.
hangkértya audigy 2zs, usp2lpt kábel eredeti, de nem ismeri fel semmi, halfzmann#sofrare, sárgán violágít az 1 db led ami a csatiba van. Nem tud komunikálni a számító és az adóvevő között. A szoftver ami működik is az kellene nekem ha tudsu segíts légyszi.
Kicsit böngészgettem a neten, google-ban keregéltem rá az IARU Region 1 VHF és UHF BandPlan-ra. Többek között itt is megtaláltam a magyar vonatkozását: