motortömítő pasztát neeeeeee! Leragadhat tőle a két db. kis hörgő fül. A láncsprét a benzin feloldja, azzal ilyen gond nincs. Ha ilyened nincs használj valamilyen zsírt, a szilikonzsír jó viszkózus, ragacsos.
A gumicumi kireped. Belül a gumicumi alatt van egy gumi szelepfészek, szelepgolyó, alatta apró rugó. Ez a helyén legyen. Ha a gumicumi nyomkodásra szépen spricceli a benzint a torokba, akkor itt nincs gond. A műanyag főfúvókát ki lehet pattintani. Fújassuk ki. A rajt lévő O-gyűrűre vigyázni! Gondosn visszapattintani. Más gond nem igen van, egyszerű az egész.
Az összeszerelésnél gyakori hiba az, hogy a rugó "behuzza" a mebránt, így a benzin máris átjut a levegő torokba az impulzus nyiláson át. Amúgy pont itt a legnagyobb a leszorító csavarok közti távolság. 37 mm. A membrán becsipés helyét is jelöltem a képen. Ha jól van összerakva, akkor is ez szokot lenni a probléma pár év után, hogy a rugó behuzza a membránt azon a helyen. Köszönhető a műagyag karburátornak, nincs tartása, vetemedik, a szorító erő csökken. A tünet: a motor sok benzint kap, járása egyeletlen, feketén füstöl, kormol.
Szóval én úgy szoktam összerakni, hogy a tank illeszkedő felöletét nagyon fékonyan befújom lánc sprével. Hagyom kipárologni, ekkor nagyon sűrű, gyantás réteget kapok. Ekkor rárakom erre a membránt. Eligazítom, rányomkodom. A ragacs annyira fogja, hogy elmozdulni egyáltalán nem tud. Aztán rárakom a tömítést, és végül a karbit. És csavarozás.
Nem hiszem, hogy rosszul raktam össze a membránt, hiszen csak egyféle képpen lehet a helyére illeszteni. Öt csavar rögzíti a karbit, így a csavarhelyek nem engedik hogy elmozduljon. A membránt ráraktam a tankra, erre a tömítést és leszorítottam a karbit a helyére a csavarokkal! Mellékelem a képeket. Ezekről van szó!
A tank semmiképp nem tud túlnyomás alá kerülni, hacsak tűző napsütésben teljesen eldugult tanksapka szellőzőkkel. De ez a tűző napsütés sehogy sem akar összejönni.
A membrán nincs jól a helyén. Úgy írtad, cserélted, igaz? Nem jól raktad akkor vissza. Elmozdult és az impulzusfuraton keresztül ömlik be a benzin berántáskor. Nem ez van?
Bocsánat, nem jól írtam. Helyesen: Briggs 35 Classic !!! /nem mindegy/ A hosszú csavart kivettem, mert nem indult, és próbáltam légszűrő ház nélkül is indítani. Dehát sem szűrővel, sem anélkül nem megy! A karbit átvizsgáltam, nem-e megrepedt vagy eldugult, de nem találtam semmit. Olyan a jelenség, mintha a tank túlnyomás alá kerülne, és ezért folyna bele a benzin. Levettem a tanksapkát, és a kartercsövet is, de így is ömlik a benzin befelé. Úgy saccolom, hogy 2-3 rántás alatt, kb. 2-2,5 ml benzin kerül az égéstérbe és a szívócsőbe, így nem csoda hogy nem tud berobbani az üzemanayag!
A hosszú csavar, ami a légszőrőt rögzíti kivetted? Mert ha igen, anélkül soha ne indítsunk, ugyanis annak helyéről benzint szív be a motor, méghozzá igen sokat. Briggs Optimal? Az meg mi amúgy? Optimal nevezetű Briggs motorról még nem hallottam.
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni fűnyíró motorral kapcsolatban! A motor egy Briggs Optimal 35-ös márkájú gép! Az a probléma, hogy be akartam indítani, de sehogy nem sikerült, mert a gyertya "úszik " a benzinben két rántás után. Vásároltam új membránt, tömítést és gyertyát is. Kicseréltem mindent, újra próbáltam indítani, de ömlik bele a benzin, olyan szinten hogy amikor kiveszem a gyertyát habzik rajta a benzin, és a szívócsőből is folyik kifelé. A kipufogó is benzines. A motor nem is pöffen egyet sem. Szikra van, a szelepek zárnak, karbi kitakarítva, olaj lecserélve! U.i.: Tavaly ősszel amikor leraktam a gépet, semmi problémája nem volt!!!??? Tudna valaki segíteni??? Köszönöm.
Van otthon a garázsban egy másik jóember jóvoltából egy szétszedet Briggs 375 ős motor .Tudna nekem valaki egy linket ahol egy műszaki rajz vagy videó segítségével összeszerelhetném?
A karbival kapcsolatban tudsz már valamit, mert lassan felkészíteném a szezonra. Esetleg valakinek nincs egy 38mm belsö atmérövel rendelkezö anyacsavarja, vagy lendkeréklehuzója. Vagy nem tudtok Debrecen környékén olyan boltot ahol esetleg tudok ilyen nagy anyát kapni.
Sok macera van ezekkel az "egybe tankosokkal"...Amit lejebb videón látsz,azon is ez a megoldás volt, sima Dellorto karbival helyettesítve hibátlanul pöfög...! Van még ilyenem plusszba,szívótorokkal együtt.Ha tudok segíteni vele,priviben folytathatjuk.
hello mindenki. Remélem tudtok nekem segíteni, olyan gondom van, hogy van egy af-01 szevafém márkáju 3le biggs motoros fűkaszám aminek olyan gondja van, hogy alapjáraton szépen jár, de ha odahuzom a gázt egy pillanatra kipörög, és utána lelassul a fordulat, és jobban füstöl, valamint hörgöl. Sok benzint sziv fel a tankbol, a karbibol csöpög és nem tudom mi a baja, a membrán ki lett cserélve de igy sem akar javulni.