Van lengobiztositek,de nem az aksira kotottem a 12vt. Egy kis aktiv ladarol(blaupunkt gtb8a) van szo, nem valami komoly rendszerrol. Ezert szeretnem a 12vt valahonnan a fejtol elvinni, de abba ugyebar nem megy kapcsolt 12v az erosito meg nem kapcsol igy ki hogy allando 12v van rakotve...
Hali! Én amit tapasztaltam az,hogy nekem mindig problémáim voltak a magasokkal.(progressiv GOA)Állandóan elszálltak,pedig aktív rendszerem van mindenből dupla és mégis.Legalább 3 márkát próbáltam,de egy idő után rotty!!!! Na de amikor ajánlották őt(Audison Voce AV 1.1),hát nem hittem volna,hogy megoldódik a problémám.Hát ez odabasz,félelemetes ,hogy mit bír,egyszerűen vágja a füled!!Amit a gyár megad paraméterként az nem semmi,és hidd el azt tudja is.Lassan már fél éve nyúzom őket de tutik!Azt tervezem,hogy a mély közepeket is kicserélem erre(Audison Voce AV 6.5) Sok sikert!!
rcan huztam a jelet az aramot pedig ugyebar egy kulon kabelen. A kerdesem az lenne hogy hogy tudnam bekotni ugy h ha a fejegyseg ki van kapcsolva az erosito is kikapcsol? Csak allando 12v megy a magnoba, nincs kapcsolt 12v :(
Kezdjük az elején? Kötöttél be lengő biztosítékot az akkumulátor közelébe?
Sziasztok. Vasaroltam egy aktiv ladat. Ma bekabeleztem...rcan huztam a jelet az aramot pedig ugyebar egy kulon kabelen. A kerdesem az lenne hogy hogy tudnam bekotni ugy h ha a fejegyseg ki van kapcsolva az erosito is kikapcsol? Csak allando 12v megy a magnoba, nincs kapcsolt 12v :(
elore is koszi a segitseget!
Lenne egy kérdésem : Ha 2utas hangváltót csak egy útra használok (pl csak a magas kimenetet) módosul a ker.frek. ha nincs a másik útján záró impedancia - tehát oda nem kötöm be a mélyközepet?
Gondolom 8-as vagy 10es max.,de ehhez a felalashoz eleg. Te szereled be?Biztositek Aksi utan max 30cm.Es figyelj a jominosegu csatlakozasokra,foleg a testpont megvalasztasara,csatlakoztatasara.
Koszonom, ezekkel "sajnos" tisztaban vagyok. Zart lada lesz mindenkeppen. Epp most voltam Pistabanal, ajanlott is egy kettot amit ki lehet probalni. Majd kiderul a beepites utan :)
Nem tudnal ajanlani valami best buy melysugarzot egy citroen saxoba?
Nincs "jó" és "rossz" mélysugárzó (ugyanazon árszinten), csak olyan, ami passzol akusztikailag, meg olyan ami nem.
Az akusztika furmányos, mert a hangszóró + doboz kombinációja is különböző eredményekhez vezet. Azaz egy "A" hangszóró az egyik autóban "X" literes reflexládában, egy másikban meg "Y" literes zártban fog a legjobban szólni. Egy harmadikban meg sehogyan sem. A "B" hangszóró meg "W" és "Z" ládákkal fog beválni...
Szóval ha a "legjobb" megoldást keresed, akkor kész ládákat kell próbálgatni, nincs mese.
Ha enélkül is biztosra mennél, vegyél egy 25 centis hangszórót, és csináld meg a neki optimálisra kiszámolt zárt ládát. Ezzel feltehetően nem lősz mellé.
Stewie! Te sokat jartal hifis versenyekre! Nem tudnal ajanlani valami best buy melysugarzot egy citroen saxoba? Nem feltetlenul autosra gondoltam, dobozt gyartanek hozza, csak egy baj van hogy 10e felett nem tudok ra szanni :(.... Ha netan talalkoztal hasonlo felallassal szivesen fogadnam!
Erolkodo audison lrx 4.300 3ch Koszi es udv!
Tegnap gondoltam akkor nekiallok beepiteni, a kalaptartoval kezdtem.
Eleg volt rautnom egyet, de ez a kalaptarto egy kalap sz@r....
Gyorsan dontottem, elozo autorol felprobaltam az ajtopanelt, hangszoronak meg kivagom a nagyobb nyilast, es mehet bele a gyuru. Elozo ajtorol probalok leszedni szigetelest, hatha... A procim beszart, igy hifis Pistabacsival csinaltatok hangvalotot mind a negy hangszorohoz, igy lesz egy szabad sub csatornam az erositon. Rendeltem gyantat is, igy fel tudom epiteni az A oszlopra azokat a boszme nagy csipogokat.
Kb. ennyi jott le a tegnap delelottbol. :D es ami a legjobb, ha mar nincs ra szuksegem, mehet vissza minden elem a masik autobol, es nyom nelkul eltuntethetek mindent!
Van egy E30as BMW-m, teljes Rockford Fosgate hangcuccal (16os első, 16os hátsó szettek, dupla 20as punch zárt láda, 1F kondi, 400.4, 500.2 erősítők, biztosíték, kábelelosztók és kábelek...) Kenwood KIV-700 fej. Ha valakit valami érdekelne megnézni, meghallgatni, írjon emailt bátran. Amig az autót el nem adom zene nélkül, addig kipróbálható ugye. Utána körülményesebb kicsit :)
Ugyan az mint az elozo, piros haromajtos saxo. Az elozoben igen komoly ajtoszigetelest es panelt keszitettem, de sajnos mindket ajto serult, igy nem tudom atdobni. Valamint sajnalom ra az uj "lapokat" ... Orulok neki ha ki tudom szedni a regi autobol, mert van egy veteranom, es oda jo lesz padloszigetelesnek. Ha minden igaz nyar vegen kesz lesz a felujitando ford, igy se nagyobb munkat, sem penzt nem akarok beleolni. Meg azt a kalaptartot is sajnalom szetvagni mert iszonyat jo allapotban van a gep.
Oval hangsugarzot hallottam puntoban, de ez meg egy 16-os szett. Sohasem akartam en hatra hangsugarzot...
Tök mindegy, bármelyik jó. Azt nézd meg hogy a gyári fejen van e "remote" (erősítő vagy elektromos antenna kimenet) ami az erősítőt kapcsolni fogja! Ha nincs, olyan átalakítót vegyél ami ezt a funkciót tudja. Sok sikert!
Segítséget kérnék. Gyári fejegységgel szeretnék meghajtani egy 4csatornás erősítőt, viszont nincs rca kimenet a fejegységen. Elvileg akkor kellene nekem egy jelszint átalakítóra. Kérdésem az, hogy 2db 2csatornás átalakítóval is megoldható vagy csak 1db 4csatornással?
Még régről megmaradt pár autó hifi cuccom, amiből gondoltam eladom az erősítőket. Most lenne is egy ismerős aki lehet megvenné az egyiket, de semmiképp sem szeretném becsapni.
Mindkét cucc megkímélt állapotban van, de persze nem mai darabok.
Az egyik egy Domotec DM3300fx (2x150W), ezt úgy vettem pár éve, de már sosem szereltem be egy autóba sem, igy fogalmam sincs mit tud. Szerintetek mennyit kérhetnék érte?
A másik egy Magnat Century 260 (2x130W), ezt újonnan én szereltem be és használtam hídba kötve, egy Magnat mélyládát hajtottam meg vele (ez utóbbit lehet megtartom a lakás erősítőhöz, ha befér ahova gondolom). Ez az erősítő mennyit érhet?
Sziasztok! Uj autohoz jutottam, es ideiglenesen bele akarom dobni az elozo rendszerem anelkul hogy ajtopanelt keszitenek hozza. Ami a legegyszerubb szamomra a kalaptarto. Ez megvan kulonosebb raforditas nelkul. Kerdesemh hogy lenne-e ertelme a ket 16-os hangszoronak helyet vagni, es erositovel meghajtani. Ha nagyon "gase" az eredmeny, akkor nem killodok vele. Olyan velemenyre lennek kivancsi aki mar hallott ilyen felallast.
THX
Hűha. Valahol a XVII. kerületben van egy márkakereskedés, ott megvan a teljes termékpaletta. Vjszint ami üröm az örömben, hogy ha nincs nekik raktáron és olyan kellene, ami ritka, a 100 méteres dobból legalább a felét el kellene vinni, csak akkor rendelik meg.
Mondanom se kell, hogy a kétésfeles koaxiális hangszórókábel nem a keresett termékek éllovasa.... Így aztán én elballagtam a Kovács Tomihoz, neki bezzeg volt. Meg ez a fajta jelkábel is, ami tulképpen egy taposásálló gitárkábel.