Nyilván nem tudhatod a körülményeket: az autó tegnap le is állt, és április elején kerül az egyik beépítő csapatom használatába, addig dekkol a telephelyen.
Tegnap nekem is megjött (1 nap alatt!) a bluresponse.
Én is mindjárt nekiálltam a profil mélység mérésének 100Ft-os technikával.
Nem volt egyszerű, mert az árok nem teljesen sík, viszont nagyon széles és csak azt láttam, hogy szerintem nincs egészen 8mm. Van egy kissé gagyi tolómérőm, erre azért jó, azzal árok közepén 7,5 mm-t mértem.
Nagyon kíváncsi vagyok erre a gummára, ránézésre szimpatikus, futófelülete elég puhának tűnik, kíváncsi leszek, hogy kopik.
Szerencsére ma más is felmerült: a téli gumim nem fogja bírni a következő szezont, így jövőre cserélni kell. Az egyik gumis azt javasolta, hogy hagyjam fent nyárra azt, mert arra viszont még bőven jó (5 mm). Különösebben nagy hátrányát nem látom, nyáron ez majd jól elkopik, és majd jól veszek újat télre.
A tapadás miatt a fogyasztás mennyivel nő meg, számottevő vagy hanyagolható?
Van ennek más hátránya?
Úgy számolom, hogy a téli 3 tél alatt ment le kb. 3 mm-t, tehát 1 nyárra még pont elég lesz.
Ezzel annyit nyerek most, hogy nem kell most új garnitúra nyári, viszont kell 2 használt téli, mert az egyik kipukkadt (12e/pár), plusz egy csere (első-hátsó kerekek cseréje). Szerintetek van értelme ennek így, hogy a télit még elhasználjam?
Hát most megmértem megint, hogy a pontosat mondjam.
De korrigálom magam, tudja a rosseb, hogy mennyi. Nem sík a mintaárok alja, szerintem a két oldal sem egyforma magas. Tudok mérni benne picivel 6 alattit, meg bőven 9 felettit is. (nem a kopásjelző miatt)
Tudod nagyvonalúan megkérdezem mennyit szeretnél és annyi lesz. :)
Meg bizonyára azt is tudod, hogy én csak bohóckodom, kérdezz meg inkább valakit, aki ért hozzá. :):):):):):)
Csak kiváncsiságból megnéztem az új conti premiumcontact 5-öt... Ha megnézzük ezt a garancialeírást 7mm-es profilmélységre fizetnek 80%-ot, 6-ra már csak 50-et. Az új gumi nincs is meg 7mm-es.
Jól értem? Tehát megmérted a CPC2 gumidat, és <7 mm volt a mintaárok mélysége?
Üdv. A hankook ventus s1 evo 2 gumiról van valami tapasztalat? 26 ezer körül adnák 225/45r17 méretben, egy évben nem megyek 8000km-nél többet, komolyan elgondolkodtam rajta. Most pilot sport 2 gumik vannak az autón, attól észrevehetően rosszabb?
4) egy külön árlista alapján kalkulálják a kártérítést, ennek nem feltétlenül van köze ahhoz az árhoz, amennyiért vetted a gumit, sem ahhoz, amennyiért a pótlást meg tudod venni.
Fontos: ez nem vonatkozik minden Barum, Semperit vagy Conti gumira, csak azokra, amiket a PEX saját hálózatában vásárolsz.
Pedig pl. az AKH nem is kicsi cég, mégis 20e a Hankook, Semperit Speed-Life 23e.
Ezen a ponton szerintem a helyi gumis szakemberek elnyomtak egy félmosolyt :-)
Stevie írta, hogy a flottások bírták, ott nem volt ilyen visszajelzés?
Nem, nem volt ilyen visszajelzés. Viszont a vásárlói visszajelzés gumiknál csak a nagyon durván vacak gumikat tudja kibuktatni, főleg a zajosakat vagy az extrém módon sérülékeneyeket (nagyobb minta esetén). Az, hogy nedves úton x méterrel nagyobb a fékút, azt még a tapasztalt felhasználók sem érzik a fenekükön, viszont vészhelyzetben nagyon is számít.
(Magamnak a kisautóra most egy szett Hankookot vettem, igaz, nem a K425-öt, mert az én méretemben nincs.)
Nemtéma, megnéztem ma reggel, simán ránézésre nem, de ha összenyomom a nyári gumit, akkor a külseje repedezik, úgyhogy lesz helyette másik. Szerencsére nem okoz problémát belátni, ha tévedek :)
Ennél sokkal nagyobb probléma, hogy tegnap éjjel 3 órát töltöttem guminézegetéssel és ez most nagyon hiányzik a melóban....
Illetve ennél még nagyobb, hogy a közelben lévő gumisoknál nem olyan olcsó a gumi, mint a weben, rendelni, külön szereltetni pedig nem szeretném. Pedig pl. az AKH nem is kicsi cég, mégis 20e a Hankook, Semperit Speed-Life 23e. A Hankook 425-re azt írta a teszt, hogy esőben nem olyan jó. Ez azt jelenti, hogy nem olyan jó, mint a legjobb, de amúgy kurvajó még így is, lehet csapatni vele esőben rendesen? Stevie írta, hogy a flottások bírták, ott nem volt ilyen visszajelzés?
Ebben a pneus teljes garancia dologban egyébként van valami trükk, vagy jó móka?