Csupán annyit, hogy kiszámíthatóbb és egyszerűbb lesz a reggeli, csúcsidei eljutás Egerbe. Ráadásul kiváltunk vele egy Hatvan-Füzesabony személyvonatot is. Gyakorlatilag egy kezemen meg lehetne számítani, a 6:51-es személy hányszor nem várt keresztre Makláron, tucatnyi munkába járó ember reklamált miatta, hamarabb meg kellett volna ezt lépni.
Ha jól láttam április 8.-tól az 5 órás IC sebesvonat lesz Egerbe. Igazából ez engem nem érint mert nem használtam de ez nem sok jót vetít előre a jövőre nézve...
Van valakinek valami infója arról, hogy megvolt -e a nagygépes vágányszabályozás? Itt ülök az Agria IC-n de a sebesség is még mindig 60 meg van egy-kér hullám a pályában, aminek egy szabályozás után véleményem szerint nem feltétlenül kellene itt lennie! Vagy annyira rossz a pálya, hogy már a 60-hoz is szabályozni kellett?
Megy megyeget, van csavarkapocs akasztó-horog, a zöldhurok is felépül, bár a homlokfalajtó az IC kocsin nem tudom be van-e kötve a zöldhurokba, lesz valami ebből az ingázásból, de ha mondjuk még olyan tíz-tizenöt percet lehetne faragni a menetidőből nem is kellene itt ácsingóznia a szerelvénynek két órát Egerben...
Szeretnék érdeklődni - remélem jó helyen -, hogy a Berva iparvágányán volt-e valaha személyszállítás vagy csak teherszállításra volt igénybe véve ez a vágány? Köszönöm szépen.
na igen ott izgalmas lesz de fogalmazzunk úgy a Tihamértől a Tesco hátáig elég keskeny lett a terep 2 vágánynak, 80-as években kellet volna fejleszteni amíg volt hely avgy tudtak volna csinálni
Az oldják meg a mérnökök hogy hogyférjen el a várállomásnál. Ha meg van jó vasút amin nagyobb kapacitást is lehet folytatni az több gyár épitését lehetővé teszi. Többen terveznek ide gyárakat magyarán.
Amikor még voltak cementgyári vonatok, mt, felnémeti kiszolgálások, a kapacitás akkor is elegendő volt. (Rendező-Felnémet kb 6 km, ki van építve a térköz, személyforgalomban a két órásnál sűrűbb közlekedésnek nincs realitása).
Még Maklár-Füzesabony között sem lenne indokolt a két vágány, ha stabil 120 km/h-s pálya és KÖFI lenne.
Tomi de csak akkor térjunk vissza ha a vasutat is felujjitják vagy átépítik. Viszont a felnémeti vasútállomástól egészen Füzesabonyig 2 vágány kell már akkor.
Mé? Majd Bz mellékbe feladjuk azt a napi nyolc tonnát... a gumi meg had menjen zárt láncbú kamionkonvojba a Bükki Nemzeti Park fő és mellékútjain :-DDD
HA tényleg felépül, és üzemelni fog, és lesz is megrendelés és gyártanak és stb stb, akkor kemény napi 8 tonna áru lesz, amit ha gazdaságosan akarnak vasúton elszállítani, akkor hány naponta/hetente is kell majd szállítást rendelni?
Szerintem valószínűbb, hogy újságírói hülyeség, és azt az évi 30 000 tonna festéket akarnák inkább vasúton vinni.