Vettem egy éve 13 kislánckereket és ma fel akartam rakni. De csúnyán ráb@sztam. Az új lánckerék vastagsága 5,2 mm, a régi 4,5 volt. Ugye a boltokban most 5,2 belső szélességű láncot lehet kapni(114 tagú 1/2x5.2) (gondolomezért ilyen a vastag a mostani lánckerekek.) De a láncom 5-5,1 a belső szélessége a láncszemnek, és ugye ezért nem ment le a lánc az aljára.
Az a kérdésem hogy a gyári lánc lehetett 5mm belső szélleségű? (114 tagú 1/2x5.2)
Foglalkoztam a kerekekkel is, kivettem a Mustangból mind a kettőt. Ezekre a felnikre szánom a 05-ös 2.75 széles gumijait.
Első kerék többszörösen "hátrányos helyzetű" volt. A kerékcsapágy két éve morog és a fékpofa elrepedt. Első fékkulcs kar nem rávaló és középen hegesztett, nem is áll egy vonalban a bowdenházat tartó füllel. Hézagolóként még egy gyújtógyertyáról való alátétet is találtam. Ennek ellenére minden teljesen jól működött. -:)
A hátsót azt én patkoltam meg mert a tengelyen semmilyen ricni nincs. 05-ös fékei viszont remek állapotban vannak, ezen a fronton minden gyári lesz.
2.50-es gumik és az egyik tömlő még eredeti lehet. Első képen a felirat alatt egy kisebb "fénysérülés" látható.
Belső Otrokovicén készült.
Ez a gumi már nem találna haza. Gottwaldov neve ma már Zlín.
Köszönöm a felajánlásokat. Szétszedem a blokkot, megnézem belül mi a helyzet. Bár láttam már belülről, nagyjából tudom mire számíthatok. De lehet oda is kellhet még valami.
Ma hangtompítóztam, mert az előző tulaj kicsit megfurkálta (hogy rohadjon meg)és nekem jobban tetszik a halk hangja. Kicseréltem a hangtompítót és a végelzárókupakot bepopszegecseltem (ahol meg volt furkálva), de még mindig nem igazi mert a végelzáró kúpja nem az igazi :( majd szereznem kell
A hangtompító elhelyezkedésén gondolkoztam el, mert ugye ugy raktam vissza ahogy volt de ki tudja h az előző gazdijuk már nem rakta e vissza máshogy.
Tehát hogy van benne hivatalosan a hangtompító. Néztem a szerelési könyveket de csak annyit láttam ki h függőlegesen van benne. Tehát melyik a megoldás a gyári:
Voltam a tószegi börzén hát nem nagy valami, dehát csak a harmadik még mióta létezik. Messziről nem érdemes menni mert kb 10 árus volt.Én is csak azért mentem ki mert 10 kmre van a szolnoktól
Patent kis Nullapä lesz ez, ha a bronzperselyt cseréled, cseréld mindkettőt. Nem tudom, hogy nekem van-e, ha jövő hétvégéig nem lelsz, írj rám, megnézem otthon. Olyan távtartót is nézek, valószínű van. Csepptálca, szívócsonk nincs.
Ma elkezdtem foglalkozni a tavaly vett 05-össel. Beraktam az első villát. A lámpafej meg a kormány csak próbaként került fel, a tankot is ki kell még mosni.
Kivettem a blokkot a Mustangból. Már régebben is láttam hogy a lánckerék mellett nagyon lassan szivárog az olaj. Gondolom valami jó képességű ott ütötte meg amikor szét akarta szedni a blokkot és kilyukadt a persely. Az lenne a kérdésem nincs valakinek egy hibás jobb oldali blokk öntvénye? Abból kellene ez a rézpersely. Tudom lehet venni újat, pár száz forint. Rendeltem is korábban csak beszerezni nem tudják azt amit árulnak, azóta is hiába várok rá.
Másik hogy a lánckerék alatt van egy távtartó hüvely. Ilyen nincs valakinek véletlenül?
Ami hiányzik még az a karburátor alatti csepptálca, meg egy nagy ablakos szívócsonk.
Nekem a gyújtással sincs gondom. Össz-vissz a karbi koszolódik, de út szélén két perc, mert a fúvóka koszolódik el. Ha rendbe van rakva egy Mustang, akkor megbízható. Én egy éve használom, addigra raktam rendbe, azóta csak karbikosz bajom volt.
Arra gondoltam hogy akkor lehet h onnan venném meg a kuplung lamellákat is, csak náluk parafás van (igaz CZ). Most nem tudom hogy mit csináljak, vagy egykalap alatt lamellákat is megvenném töle, vagy külön ferodolos lamellákat vegyek+postaköltség. Ti melyik lehetőséget választanátok?
Tervezek menni... Mindenki az Rmayer nagykerből veszi az országban, általában én olcsóbban kijövök az MLT-s áraknál ha Szilágyi Pistivel hozatom a nagykerből, ő szokott a börzén árulni. 30/511-33-55 a telefonszáma, börze előtt egy héttel ha felhívod, megbeszéled vele, lehozza.
Az istenésem akart beindulni ha beindult csak max gázon(a gázkar maxon volt) ment és nem pörgött fel ha levettem a gázt akkor leáállt én nehezen akart beindulni.
Mi lehet a probléma?
Nos ma már az elébb felpörgött rendesen a motorja (karburátor tisztítás).
Most meg az a gondon, holy hol van, hol nincs szikra, ennek mi lehet az oka?
Sokmindent szereltem mer ezen a motoron, de a gyujtást még nem piszkáltam ezért volna szükségem segítségre.
Amúgy ha egyszer rendesen rendbe vannak rakva ezek a mustangok akkor, hogyan bírják a terhelést (mik a leggyakoribbproblémák)?
Jó azt tudom, hogy 30 valahány éves gépek, de mégis mennyire megbízhatóak?