Hali! Én ezért rakattam bele hengerfej felújításkor szimering nélküli szelepszár perselyeket a szerelővel (bedörzsárazva, aztán mehet). A régi 550-es motorban is így volt. És nem ette az olajat számottevően. Persze azért nehéz melónál kicsit kopott belőle.
Lenne egykérdésem! Van egy MTZ-550-es gépem és a szelephézagot szeretném beállítani, mennyi szelephézagot kell hagyni, hideg motornál? És a szelep állítás sor rendje hogy történik?
30-40 éves ekét ne hasonlítsd az új akár a gagyi kategóriás wiraxhoz se..... tehát a te ekéd ér max 50ezret de lehet 80ft/kg-ot :) Akitől megvettétek annak a picsájából kihuztátok a tüvist... :)
Ha jól értelmezem akkor a te ekédet a 760ezer ft-os kühnéhez hasonlítod.Ne ahoz hasonlítsd, hanem a 250ezres wiraxos-hoz és már a 100 ezerrel túl is vagy fiezetve, meg egyébként is kb ez a realitás.
Tegnap reggel -8°C volt. Tavaly is 23-án szórtuk. Itt "nyugat-ukrajnában" van még idő, bár ma láttam traktort aki szórta a szomszédfaluban. :) Leghamarabb a hosszúhétvégén lesz kiszórva.
Van otthon, de nem én szoktam kifőzni belőle a vízkövet. Még a gép hűtőjét sem mostuk, de lehet kellene mert mikor leengedjük a vizet eléggé rozsda színű. Akkor a 20%-os ecet mehet mindenbe higítás nélkül?
Ti tudjátok, nem tudom nálatok milyen időjárás van , de nálunk jó 1,5 hete mikor elolvadt az utoslsó hó és kisütött a nap egy kicsit ,rögtön zöldebbek lettek a vetések.Aláírom az sem jó hogy némelyek kiszórják február elején, mikor még nem is látni hol a tél vége , de ilyenkor már kell. A 26% -os yarát a pétisóhoz hasonlítanám, ami még lassabban oldódik mint az amóniumnitrát nem nagyon van ott mire várni.
800-as. Ugyanaz mint a 600-as csak van rajta gyári magasítás....
Még tavaly néztem a neten valahol, de csak annyi volt írva, hogy alkatrészek vannak hozzá. Konkrétan mi, az nem volt leírva.
Megcsináltam ma, magam szépen. A nagy körtányér helyett is másikat kellett csinálni, mert vánglis volt a gyári. Ehhez most legalább majd, jobban be lehet állítani a súbereket.
Kis szemcséjüt nagyon rossz volt már vele szórni, meg messze se dobta annyira, némelyik lapát a feléig kilyukadt.
Hajtás házba is, ment két új szimering, csapágyak jók. Holnap, legkésőbb holnapután már hadrafogható lesz.
Ma például borús volt egész nap, néha pár csepp eső. Még meglátjuk.
Jövőhéten lesz csapadék, bár már a hétvégére is mondja.
Meg még nem vagyok kész a szóróval se. Lehajtottam a hat darab lapátot új lemezből, a nagy kört amire csavarozva vannak, még ki kell fúrjam. Aztán összerakni az egészet.