Keresés

Részletes keresés

vf1 Creative Commons License 2013.03.07 0 0 83526

Pálinkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 


 A tudás forrása

http://www.snapszmester.try.hu/   

       Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

Szárított fajélesztők hatása                             Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

Kationcserélő műgyanta használata              Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

 

Előzmény: vf1 (83513)
héjja60 Creative Commons License 2013.03.06 0 0 83525

Pálinkafa !!..................., oltás !.......,fontos nekünk !

Gyakorolok ,../ már kétszer vágtam az ujjam /.

A körtefa = pálinkafa, ha gondolod ,kérlek tedd fel etalonként.

Csak azért kérem ,hogy a felhívás az oltásra hangsúlyosabb legyen !

Előzmény: bujukcekmece (83520)
vasbicikli Creative Commons License 2013.03.06 0 0 83524

Alapvetően azon lepődtem meg, hogy a magas szeszfok (87 %) ellenére is különvált az olaj, nem oldódott. A lebegés inkább csak érdekesség, a fajsúlyok véletlen egybeesése.

De nincs jelentősége, kiöntöttem az előpárlat gyűjtőbe, miután jól rácsodálkoztam.

Előzmény: snapszmester (83507)
vasbicikli Creative Commons License 2013.03.06 0 0 83523

Nem kozma-, hanem illóolaj (narancs).

Tettem kísérletet az elválasztásra a szokásos módon, de nem sikerült maradéktalanul.

Az előzményekben részletesen leírtam.

Előzmény: sogi01 (83515)
héjja60 Creative Commons License 2013.03.06 0 0 83522

" Nem kezdő "dícsér egy " kezdőt" !!!

" Kezdő "-ként ezt a dícséretet kihívásnak veszem !!

Tanulni kell , van kitől / Artur él és szaporodik /,......

Remélem nemsoká én is tudok az asztalodra tenni kóstolót,......

Előzmény: bujukcekmece (83520)
Mr.Stratos Creative Commons License 2013.03.06 0 0 83521

Szia Tintus ! Félre is tettem a másik felét,gondosan őrzöm,mert azt mondtad hogy ízlik. Kiváncsi vagyok hogy akkor

milyen lesz idén??? Persze együtt isszuk meg Kibénél a minicampingban,persze szigorúan csak azután hogy benevezzük a

versenybe és nyerünk vele egy díjacskát....)))))  Rendben?  Jólét ! Satu /látjátok fidelek de illegalitásba vonultam ídőben..bocs /

Előzmény: TINTUS (83501)
bujukcekmece Creative Commons License 2013.03.06 0 0 83520

Kedves fórumtársak!

 

Egy nagyon kedves, rendes fórumtárs pálinka arzenálját teszteltem az imént...!!!

Ha valaki kételkedne a fórum szakmai gyűjteményében, azt szeretettel várom egy kostolóra! Ha a kezdők veszik a fáradságot és a Vf1 általi reggellink alapos tanulmányzása után körbeszimatolnak, nyitott szemmel járnak a fórumon, azok csodát alkothatnak! Le a kalappal, nem is tudok mit írni, ha versenyen bírálnák, akkor az ezüst lenne a "legrosszabb", amit kapna az egyik a 6 közül!!!

 

Még két hét és pálinkafákat alkothatunk:), itt az oltás ideje! 

Tucso69 Creative Commons License 2013.03.06 0 0 83519

Mingyá' én is iszok valamit, és visszamegyek! :-)

Előzmény: Törölt nick (83518)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.06 0 0 83518

Visszament időben, és pótolta :)

Előzmény: Tucso69 (83514)
gombászok Creative Commons License 2013.03.06 0 0 83517

Igen, a mandulakajszi, meg a rózsabarackok is jól bírják a gyűrődést, és kiváló lekvár/pálinka alapanyagok.

Előzmény: zsuzska60 (83506)
obsitos3 Creative Commons License 2013.03.06 0 0 83516

Megmondanád,hogy ennek melyik része új?

Előzmény: vf1 (83511)
sogi01 Creative Commons License 2013.03.06 0 0 83515

Cefrefőzésnél volt kozmaolajválasztás?

Előzmény: vasbicikli (83505)
Tucso69 Creative Commons License 2013.03.06 0 0 83514

Attól, hogy kétszer mondod, még nem lesz reggel! 

:-D

Előzmény: vf1 (83513)
vf1 Creative Commons License 2013.03.06 0 0 83513

Pálinkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 


 A tudás forrása

http://www.snapszmester.try.hu/   

       Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

Szárított fajélesztők hatása                             Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

Kationcserélő műgyanta használata              Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: vf1 (83031)
vf1 Creative Commons License 2013.03.06 0 0 83512

Pálinkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 


 A tudás forrása

http://www.snapszmester.try.hu/   

       Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

Szárított fajélesztők hatása                             Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

Kationcserélő műgyanta használata               Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

 

Előzmény: vf1 (83031)
vf1 Creative Commons License 2013.03.06 0 0 83511

Egy új leírás a kationcserélő műgyantáról:

 

A kation cserélő(rézmentesítő) anyag használatának szabályai:


Ez az eszköz a hosszabb állás utáni első főzés kék pálinkáját, vagy a már kész, de kék pálinkát

javítja.

A granulátum használatának szigorú szabályai vannak, ezeket be kell tartani.

A vásárolt granulátumot használat előtt alaposan át kell mosni amíg tiszta lesz a mosóvíz. Mindenkori mosásra megfelel az ivóvíz.

Mosás után 10%-os nem jódozott finom só oldattal kell aktiválni. 1 L granulátum/10 L sóoldat.

A granulátumot átlátszó csőbe kell tölteni úgy hogy a magassága legalább 10 cm legyen. A cső

alját pamut vagy szeszálló műanyag szűrővel kell lezárni.

Minden használat előtt az ioncserélőt ivóvízzel alaposan át kell öblíteni.

Használat során a granulátum kékes- zöldes árnyalatot vesz fel. Amennyiben az egész cső ilyen

árnyalatú azt jelenti, hogy elvesztette a réz megkötő képességét és le kell regenerálni.

Ez úgy történik, hogy 10%-os finomított, nem jódozott konyhasó oldattal addig kell átmosatni

amíg a lejövő folyadék elveszti kék színét.

A granulátumot nem szabad keverni, mozgatni sem a használat sem a regenerálás alatt.

A cső hosszát és vastagságát úgy kell megválasztani, hogy az átfolyó pálinka teljes mennyisége

akadálytalanul haladjon át a csövön.

Figyelem: a vízzel átmosott granulátum a pálinkát hígítja a rajta lévő víz miatt.

A használaton kívüli csövet légmentesen le kell zárni. Pl. nejlon zacskó. A tartalék granulátumot is nedvesen kell tartani. Erre megfelel az optimális méretű pet palack.

 

kupeci Creative Commons License 2013.03.06 0 0 83510

Hehe:)

Előzmény: zsuzska60 (83509)
zsuzska60 Creative Commons License 2013.03.06 0 0 83509

lefutja a marathont is...

Előzmény: kupeci (83508)
kupeci Creative Commons License 2013.03.06 0 0 83508

A Bergeron ha úgy van ahhogy mondod, felkeltette az érdeklődésemet. Mit kell érteni a jó álloképességen?

Előzmény: deszegregator (83495)
snapszmester Creative Commons License 2013.03.06 0 0 83507

Biztos rájöttél már. Ha megváltozik az alkohol szeszfoka vagy le vagy fel mennek. Minden a fajsúlytól függ. Ha nő a szeszfok vagy kevered be is oldódhat.

Előzmény: vasbicikli (83505)
zsuzska60 Creative Commons License 2013.03.06 0 0 83506

Mandula kajszit próbáld meg

Előzmény: csiba00 (83485)
vasbicikli Creative Commons License 2013.03.06 0 0 83505

 

Narancsolaj cseppek az előpárlatban.

Érdekes, hogy nem úsztak fel a felszínre, hanem a folyadék teljes magasságában lebegtek.

Előzmény: vasbicikli (83454)
TINTUS Creative Commons License 2013.03.05 0 0 83504

 

és mindegyik magvaváló egyébként.

TINTUS Creative Commons License 2013.03.05 0 0 83503

A nektirin nagyon kényes. Őszibe a sunkwist-ha jól írtam-   és a sampion van. mindegyik finom de.... kompótba könnyebb feldolgozni a sampiont mert amikor a forrásba levő vizbe az egész barackot beleengedjük majd 2-3 perc után kivesszük akkor a sampion héja szinte leugrik a gyümölcsről  a sunkwistról meg úgy kell lehámozni ez problémásabb.

 

Előzmény: csiba00 (83485)
TINTUS Creative Commons License 2013.03.05 0 0 83502

Bergeronról annyit, hogy 2001-ben ültettem.minden évben szépen termett, 2011-ben pld.135 kilót egy fáról.Sajnos 2012 ben kezdett tönkremenni  3 fő gallyát is le kellett csonkolnom most féloldalas ám megjelentek rajta a géva gombák tehét talán még ez évben terem valamennyit és vége lesz. Alighanem a tavalyi fagyok a rossz idő-monília nem lehetett időben permetezni.....hol esett hol fujt... .  mellé már letettem a kuresiát.

 

Előzmény: deszegregator (83495)
TINTUS Creative Commons License 2013.03.05 0 0 83501

Ittam én is jó őszit. Stratos-ét például tavaly ha jól emlékszem.

Előzmény: firekiller (83497)
schlumbergerr Creative Commons License 2013.03.05 0 0 83500

Valaki figyelmesen olvassa, amit valaki írt :-)

Előzmény: SándorTiszteletes (83498)
foxrudi Creative Commons License 2013.03.05 0 0 83499

Szia!

  A Göncit ajánlom én is,pedig  Nógrád nem a baracktermesztésről híres,mégis ez maradt meg a legjobban,déli fekvésen.

Előzmény: csiba00 (83485)
SándorTiszteletes Creative Commons License 2013.03.05 0 0 83498

Ezek szerint Valaki itt már ismer valakit :D

Előzmény: schlumbergerr (83496)
firekiller Creative Commons License 2013.03.05 0 0 83497

Szia!

Kajsziból jó választás a Gönci magyar, sajnos érzékeny a gutaütésre.

Van egy új fajta kajszi Kuresia a neve az talán rezisztens.

Ősziből nekem van  Redhaven, Dixired, Micheliny és Vénusz nektarin, szerintem mindegyik finom.

Ősziből is lehet pálinkát főzni, nem egy kajszi minőség de iható( ha 20 fok alatt tudod erjeszteni).

 

Előzmény: csiba00 (83485)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!