a padlófűtés ezek szerint közvetlenül a fűtési körbe van kötve?
van mód arra, hogy a padlófűtési ágat teljesen lezárd? esetleg körönként?
amikor tíz év alatt volt két csőtörésem, a CPVC műanyag csövezést kivágtam és ötrétegű csővel újrakötöttem az összes radiátort, azóta nem szivárog. a második CPVC törés a padlófűtés/esztrich és a polisztirol alatt elszivárgott az egyik közfalig, azon felszivárgott, és csak azt láttuk, hogy mállik a vakolat. közben már hónapok óta hetente kellett vizet tölteni a cirkóba az ivóvíz hálózatból. na a fűtés újracsövezését követő őszön darabokra szedtem a cirkót (ahhoz képest, hogy francia, chaffoteaux, egész jól szerelhető) és kb negyed kiló vízkövet szedtem ki belőle. tanulság.
A lakásban padlófűtés és radiátor is van. Ellenőrizni csak a radiátorokat tudom. Nem csöpögnek . A fűtésszerelő egy külső tartály beiktatását javasolja.
Tartály ide vagy oda, nem mossuk el -lassan- a házat ?
Most vettünk egy záró szinti régebbi építésű társasházi lakást.
Fürdőbe lévő régi átfolyásos kazánt ki kell cserélni, és amúgy is rossz helyen van. Két szobába a fűtés konvektor.
Kérdésem az lenne, h. minél kevesebb pénzből gazdaságos megoldás. Vagy leszedem a kazánt, helyébe villanybojler ( nincs vezérelt áram, kiépítésére százezreket hallottam) + valamilyen fűtés a fürdőbe.
Ha kevesebb a házad hőigénye, akkor romlik a hatásfok, mivel a kevesebb hőigényt több gázzal tudod kifűteni.
3587W ra lehet hogy 47% a hatásfok.
Nem passzívházad van, konvektoros fűtéssel hogy lenne az?
Az épületszerkezeteid a közelébe érnek a passzívház követelményeknek, csak ennyit írtam.
Az a baj a januári adatokkal, hogy nem egy hónapra számolom az éves(fűtési időszak) hatásfokot. Ha csak a januári hatásfokot akarnám tudni akkor számolnék azzal.
a fűtési kör zárt, onnan normál esetben víz nem fogy. ha fogy, akkor valahol szivárog.
nézz végig MINDEN csatlakozást (eltakart csatlakozásoknál a közelben levő olyan felületeket, amin látszana a nedvesedés).
nekem kétszer volt szivárgásom a fűtőkörben, végül rendszert váltottam.
a gyakori rátöltés kockázata, hogy a (jellemzően) kemény vízből a kazánban kiválik a vízkő amit csak időigényes és koszos karbantartással lehet eltávolítani.
RBS 24 Elite RADIANT kombi cirkónk, egyre gyakrabban közli a " H2O " hibajelet. ( természetesen le is áll ) Ilyenkor, a készülék alján található csap és a közelében lévő műszer segítségével feltöltjük 1,5 atm. körülire a rendszert. De néhány nap múlva újra és újra.. Rendben van ez?
Azok a válaszok is jók, hogy " Nincs". Szeretnénk azonban ha rendben működne és nem fogyasztana egyre több vizet.
hogy jön ki ez a hatásfok? úgy tapasztaltad, hogy -13 fokban a lakás hőmérsékletének tartása már csak akkor lehetséges, ha minden konvektorod folyamatosan 100%-on megy? mert ha igen, akkor korrekt lehet a 47%
Számolgattam, U értékeket nem ellenőriztem amiket megadtál, de ezek alapján nekem méretezési állapotban 4,5kW körüli a házad hőigénye méretezési állapotban(-13°Ckülső, 22°C belső).
Ebből valamint a hőfokhídból számoltam hatásfokot, ami jó indulattal is csak 60% éves szinten.
Szerintem -13 foknál 3587W jön ki. Ezek szerint akkor csak 47%-os hatásfokúak a konvektoraim?
Mi a probléma szerinted a januári adatokkal? Az a megdöbbentő, hogy nem csak januárra jön ki a 85% körüli hatásfok a modellel, hanem tavaly január, február, március, november, decemberre is. (áprilisban már jóval 100% felett van a szoláris nyereség miatt, októberben meg nem nagyon kellett fűteni)
és ha jól értettem nem is fűtöd az egészet.
Az egész házat fűtöm.
Az épület szerkezeteid majnem passzívház minőségűek, 928m3 gáz nagyon sok így szerintem.
A fenti modellre a 85% körüli hatásfok mindig kijön, tehát nem lehet passzív ház a házam.
Vagy fordítsuk meg. Egy -13 foknál 3587W igényű ház nem lehet passzív ház.
azt már megkérdeztem,hogy mit lehet és azt mondták konvektort lehet ,parapettes kivezetés 6 KW-ig,mert a szigorítás nagyobbat nem enged.A mini kazánon is agyalok,csak kifűtené a lakásom?
Számolgattam, U értékeket nem ellenőriztem amiket megadtál, de ezek alapján nekem méretezési állapotban 4,5kW körüli a házad hőigénye méretezési állapotban(-13°Ckülső, 22°C belső).
Ebből valamint a hőfokhídból számoltam hatásfokot, ami jó indulattal is csak 60% éves szinten.
Az épület szerkezeteid majnem passzívház minőségűek, 928m3 gáz nagyon sok így szerintem. Pénzben ez nem sok, de ahhoz képest hogy milyen jól szigetelt házad van nagyon sok, és ha jól értettem nem is fűtöd az egészet.
Mint írtam, csak kapcsolati tőke kell, hogy legyen gázkazánod, mert M.o-n élünk. Hülye előírásokra ez a megfelelő válasz, mert nem igaz, hogy ami Európában megfelel az nálunk nem. Ha ezt Te nem akarod felhasználni legyen, de azt remélem senki sem gondolta komolyan, hogy egy lakásban vegyestüzeléssel fűts.
Azt jelenti hogy nincs sem melegvíz, sem fűtés. Legutobb csak az előbbi nem volt, fűtés igen. Egyszerűen hiába engedtem a melegvízcsapot nem melegedett, be sem kapcsolt a kazán. A hőérzékelőre rámérve hibás adatokat mutatott, valami 80 fokot érzékelt állítólag. Nem értek hozzá.