Legjobb, ha beraksz 2 db 12-est, és elé 5 cm hőszigetelést. A fölé rakott kisméretűnél ugyanigy csak belső falsikra rakni a téglát, és a fennmaradóra kivülről a hősziget.
Magyarul ne csak az áthidalót szigeteld, hanem a fölötte levő km tégla sorokat is (valamint a koszorút is).
Kazánháznál nem annyira fontos igazából, de nem kerül többe homogén hőszigeteltségűre megcsinálni a falazatot.
Ezt nem fellebbezhetik meg, csak az épitési engedélyt.
Viszont én most küzdök ezzel a rohadt ÉTDR-el, ahol mindent elekronikusan kell benyújtani, hát gyakorlatilag szomszéd legyen a talpán, aki be tud majd adni egy fellebbezést :D
Nem fogunk ígérem. :)
de mivel konyha ablakról van szó, ezért nem áll meg a kérvényük. felhívtam a főelőadót és ő is azt mondta, hogy kötelességük kijönni.
elég, ha hozzánk tudnak csak bejönni? méricskélni tudnak tőlünk is.
nos, március elején jönnek helyszíni szemlézni a szomszéd panasza/kérvénye miatt, hogy befogjuk árnyékolni őket.
mit fog csinálni nálunk a tisztelt "hatóság"?
A legegyszerűbb ha kipróbálod. Fogsz egy papírzsebkendőt, kicsit beáztatod. Ezután egy vödör vízzel leöntöd. (a vizet közepes sebességgel öntöd).
Ha rendben leér akkor valószínűleg nem lesz probléma.
Tapasztalatok szerint alakult ki egyébként az 1-2% lejtés. Elvben 0,5-0,6 tól jó, azért lett 1% mert azt a segédmunkás is könnyen megjegyzi, és mérni is egyszerűbb neki...
S igen, szintén tapasztalatok alapján 2% felett is gondok lehetnek (ahogy már írták is).
Egyébként épületgépész programok is rendszeresen hibáznak ebben...
Egyébként hosszabb cső szakaszoknál érdemes betenni tisztítókat is. Körülbelül 5-8 méterenként egy Y, 45 fok, függőleges felállás és rá egy kupak. Valószínűleg nem lesz rá szükség, de ha mégis akkor nagyon tud hiányozni...
Egyébként nem igazán értem a hozzáállásod. Kérdezel. Majd elkezded bizonygatni, hogy neked van igazad...
Nekem a hátsó egyik szomszédom egy 94 éves vén boszorka. 4 éve amikor épitkeztünk gondoltam már nem sokáig él szegény, nem kell az őrültségeivel foglalkozni... de mivel még mindig jó egészségnek örvend (az agyi hülyeségeit kivéve), ezért mi is átlátszatlan keritéselemmel védekezünk.
Most már csak a kályhájának a füstje jön át, amiben a háztartési szemetet is elégeti :/