Kérlek, ne gyárts összeesküvés elméleteket, mert semmi okod nincs rá. Nem a vaterán vásárolt dologról van szó. Mi legalább 1000! Párat adtunk el december óta, meghibásodás nélkül. Valószínűleg az Osram sem fog hátat fordítani, de, ha mégis, akkor Mi fogjuk állni a lámpacsere költségét.
Kár aggódni. Ilyen peches csak én lehetek - az én kezeimben az arany is sz@rrá válik.. :) Az idő előtt tönkrement izzókat amúgy (és ezt írja is valaki) az Osram szó nélkül kicseréli.
A merénylet az a keményebb, mert az még télen is tud meleg lenni, de bírja. Hőre keményedő műanyagokból van a foncsor, így nem lehet gond, max ha túl sok már neki. 140-eset már biztos nem bírna. Anno vki utánanézett, hogy 120 wattig rendben van elvileg a foncsor.
A 100/80 nem viccelek hűvösebb, mint egy megalight ultra vagy nb. 2-3 órás út mellett most télen alig volt langyos a búrám :) Ezt nem értem, de így van :D A búra langyosabb a 100/80-al, mint nb-vel, vicc.
Majd rálesek egyik nap belülre is, kívül a búrának semmi gondja csak agyon van kopva.
Mielőtt elkezdtem szórakozni a témával már akkor sem volt amúgy 100-as a foncsor, mert felül az izzó felett kis fekete rész már akkor is volt, de azt csak le kéne takarítani, csak oda benyúlni... Most már a sok karc is tompít a tompítottan :)
400 feletti a kocsi, így már alapban se lehet 100-as lámpája :) Pláne, hogy csillaggarázst kap télen nyáron, árnyékban sokat nincsen szerencsétlen.
Összességében ez az ignis egy jó kis igásló, nagyon meg vagyok vele elégedve :) Egy-két dolog jön már ki rajta, de 400 az 400e km...
Ok, köszi! Patentekkel felkészülök, az fogyóeszköz. Az oldalától félek a legjobban, ahol azokból a műanyag rögzítő patentekből kell kirántani..
Igaz, ami igaz: tavaly ijentájt B. Nejembe beletolatott egy részeg villanyoszlop (az SX4 az övé). A lökhárító az ütközés helyén persze elrepedt, de a két szélén, ezekből a patentekből csak simán kipattant. Pár nap múlva, a műanyag visszanyerte az alakját annyira, hogy a szélén simán vissza lehetett pattintani..
Ne félj tőle, alul 4 csavar tartja a Liana lökhárítóját, 2 kapásból bent törött, bele volt rohadva, az egyiknél meg a lökhárítón a fül hiányzik, szóval 1 csavar tartja és szinte az összes patent eltörött vagy kilazult. :D De szerintem kapott már az eleje valamikor, a nyúlvány nem egyenesen áll, a lökhárító is jobbra lejt picit. Felrakásnál itt arra kell figyelni, hogy a motor alatt és a kerékjárati ívben a műanyagok jó helyen legyenek, amúgy semmi extra. De ha videó is van róla, akkor nem lehet gond. Én rajz alapján szedtem szét, de csak a beragadt csavarokkal volt gond. A motoron a műanyag burkolat, ami alatt a gyertyák és a trafók vannak, ott is bent törött egy csavar..
A második képet láttam én is, érdekes. Más izzókkal is előfordul ilyen? Ha jól látom ezek mind H7-es izzók, nem egy strapabíró típus. :D
Én is féltem, amikor az Accordon megcsináltam a DRL-t. De szerencsére 50-60 patentnál nem fogta több, viszont azok sem voltak egyformák és nem minden luk volt patentos, szóval majdnem sikerült minden úgy visszatenni, ahogy volt :))))
Bár megúsztam volna ennyivel.. Mindenesetre most egy kicsit rehabilitáltam a Tungsramot. Az MU+90esek egy hónap használat után is olyanok mint az újak.
Tudom, nem szabad messzemenő következtetéseket levonni..
Tréningezek lökhárító leszerelés ügyben. Félek tőle mint a tűztől.