Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2013.02.24 0 0 41278

Szia!

Amiről GPS írt az a lötty a wc-be szintén olyan anyagokat tartlmaz amit nem ajánlatos a tartályba önteni és ezze párhuzamosan a tisztítására sem a legmegfelelőbb.Nem tértem el a témától annyira.Azért ,ha 100 embert megkérdezel abból 90 biztos Thetfordot használ úgy a tartályba a lebomlás érdekében úgy a tisztítás végett.

Előzmény: Nyakas Jakab (41275)
Törölt nick Creative Commons License 2013.02.24 0 0 41277
Aqua Kem Green 1.5 liter

Nagy kiszerelésű, környezetbarát közömbösítő és lebontószer, amely biológiailag lebomló összetételének köszönhetően alkalmas a fekáliatartályok rendszeres gondozásához a hordozható vagy a beépített WC mindennapi használata mellett.
Ez a palack űrméret akár15-30 feltöltésre is elegendő (a hordozható WC, illetve a kazettás WC fekáliatartályának méretétől függően). Hónapokig lehetővé teheti a rendszeres napi használatot, anélkül, hogy a lebontószer készletet pótolnunk kellene.
Adagolása: 150 ml 20 liternyi fekáliatartály térfogathoz.

 

Mi ezt használjuk


Aqua Kem granulátum

Aqua Kem tasakos granulátum használati útmutató

Mi ez: Előre kiadagolt, vízben oldódó tasakos lebontószer mobil WC szennyvíztartályba a mindennapos használathoz. Az alkalmazása előtt olvassa el a használati tájékoztatót!

Mire alkalmas: 15 zacskó előre kiadagolt, vízben teljesen feloldódó granulátum. Könnyen adagolható az előre kimért mennyiségnek köszönhetően. Magas koncentrátumban tartalmaz hatóanyagot! Közömbösíti a kellemetlen szagokat! Csökkenti a gázképződést a fekália-tartályban. Tisztán és higiénikus állapotban tartja a fekália-tartályt. Alkalmazható téli kempingezéskor. Elősegíti a szilárd anyagok lebomlását, megkönnyítve ezzel a berendezés ürítését.  Nagyon jól kombinálható a Thetford Aqua Rinse illatosító szerrel (frissvíz-tartályba ajánlott) és a Thetford Aqua Soft egészségügyi papírral (különlegesen gyorsan lebomló vécépapír).

Hogyan használja: Ne bontsa fel a zacskót, és/vagy ne nyúljon hozzá vizes kézzel! Egy tasak (tartalma) 20 liternyi fekália-tartály kapacitáshoz elegendő! Az üres tartályba töltsön 3 liter vizet, ezt követően tegye bele a tasakot, így érhet el optimális hatást a mobil WC-ben. Átlagos használat mellett 4-5 napig elegendő. A fekália-tartályt kizárólag az arra kijelölt helyen ürítse ki a kempingekben, jachtkikötőben… stb., majd alaposan öblítse át vízzel készüléket. Ne tárolja 40 ⁰C-nál melegebb helyen! Az adalék használható a szavatossági idő (best used by date) lejárata után is. Ezt az időpontot megtalálhatja a dobozra nyomtatva a címke alatt. Ebben az esetben csökken a lebontási folyamat gyorsasága.

 

 

Előzmény: Nyakas Jakab (41276)
Nyakas Jakab Creative Commons License 2013.02.23 0 0 41276

Találtam egy szert a WC-s témához, ami alternatíva lehet a lenbontó folyadékkal szemben. A neve Septifos Vigor. Ez egy por, amit emésztőgödrök szagtalanításához ajánlanak. Lebontja a szerves anyagokat, szagtalanit és teljesen környezetbarát, 100 %-ban lebomlik, nem roncsolja a WC alkatrészeit. 3500 forint körül van az 1 kg-os kiszerelés, de azt írják hogy egy 3 köbméteres emésztőhöz 25 gramm kell, hetente akkor ki lehet számolni, hogy mennyi kell egy 15 literes WC-be. Ha valóban jó a cucc, akkor 1 kg elég az idők végezetéig :)

 

SEPTIFOS:
Környezetbarát termék, 100%-ban természetes, biológiailag teljesen lebontható anyagokat tartalmaz! A SEPTIFOS egy új, francia biotechnikai termék. Rendszeres használata a csatornázatlan területen lakókat sok kellemetlenségtől és felesleges pénzkidobástól kíméli meg
A SEPTIFOS RENDSZERES HASZNÁLATÁNAK EREDMÉNYE:
Minimumra csökkenti a szippantás szükségességét.
Elhárítja a dugulást, megszünteti illetve megelőzi a csatornarendszer és a szikkasztó emésztőgödör elzsírosodását.
Eltünteti a kellemetlen szagokat.
Biztosítja az egész rendszer zavartalan működését.
Egy-egy zacskó, mintegy 10 millió hasznos, speciálisan erre a célra tenyésztett baktériumot tartalmaz. Ez a baktériumtömeg helyreállítja a rendszer biológiai egyensúlyát, elbontja a lerakódásokat és biztosítja a további zavartalan működést.

 

Adagolás: A kezelés megkezdésekor szükségszerű a nagyobb adag alkalmazása, pl.
3 m3-es emésztő esetén az első kezeléskor 2 dózist használjunk / 1 dózis = 25 g. Az 1 kg-os kiszerelésű Septifosban elhelyezett adagolókanál 1 dózisnak felel meg, a tasakos kiszerelésűeknél 1 tasak = 1 dózis / . Kezeletlen vagy elzsírosodott emésztőknél javasolt a 2 dózis két egymást követő napon.

Nyakas Jakab Creative Commons License 2013.02.23 0 0 41275

Hello!

 

Ne keverjük a dolgokat! Amiről Te irsz az a WC tartály tisztító folyadék, ami nem arra való, hogy "folyó ügyekhez" használják, csupán a tartály tisztításához. Napi használathoz lebontó folyadékot kell használni, ezeket használata melett is kb 4 naponta üríteni kell a szennyvíztartályt, mert megbüdösödik. Azt, hogy a domestos tönkre teszi-e a gumit azt nem tudom, de az biztos, hogy a klórtartalmú anyagok gőze nem egészséges.

Előzmény: Törölt nick (41271)
GPS Creative Commons License 2013.02.23 0 0 41274

 

"Igaz nálad nem számít mivel egy helyen állsz és nem lötykölődik a cucc."

 

Hát, a klórgáz ellen nem véd, hogy áll a bódé.

 

Mert a klór az egy gáz, ugyebár - nem folyadék, nem por - hanem egy gáz.

Más kérdés, hogy ilyen-olyan vegyületekbe gyürik be (pl. a klormész) - de a hatóanyag az végsősoron mégiscsak gáznemű. 

.

Előzmény: Törölt nick (41273)
Törölt nick Creative Commons License 2013.02.23 0 0 41273

Igaz nálad nem számít mivel egy helyen állsz és nem lötykölődik a cucc.

Előzmény: GPS (41272)
GPS Creative Commons License 2013.02.23 0 0 41272

 

"Az lehet,hogy jó a tartálynak a domestos ám a gumikat szét fogja marni."

 

Hááát, akkor majd 3-4 évente kicserélem a gumigyűrűt ami a bűzelzáró-retesznél van. Mert most hirtelen más gumialkatrész nem ugrik be, amit megkajálhatna a klór.

 

Igaz, csak egy szezont használtam a házi-receptet... de ősszel nem úgy nézett ki, mint ha zokon vette volna a dolgot.

De ha igen, az sem gond - mert filléres cucc egy olyan gumigyűrű, még az autós (kamionos) boltban is.

.

Előzmény: Törölt nick (41271)
Törölt nick Creative Commons License 2013.02.23 0 0 41271

Fekáliatartály-tisztító

Mi ez: A fekáliatartály biztonságos tisztító– és ápolószere. Az alkalmazása előtt olvassa el a használati tájékoztatót!

Mire alkalmas: Könnyűszerrel eltávolítja a vízkőlerakódásokat, amelyek a tartály belső részén keletkezhettek. Szükségtelenné teszi a súrolást, használata egyszerű. Kellemes friss illat. Tökéletesen alkalmas a rendszeres használatra (2-3-szor évente).

Hogyan használja: Adagoljon 300 ml szert az üres fekáliatartályba. Adjon hozzá legalább 5 liter vizet, hiszen a meleg víz használata (max. 40°C) növeli a szer hatékonyságát. Rázza össze néhányszor a tartályt, hogy a fala benedvesedjék, ne öntse ki és hagyja benne 16 órán keresztül! A tartály bűzelzáró reteszét kissé hagyja nyitva a nyomásképződés elkerülése érdekében, amennyiben a tartály felső felületét is tisztítani szükséges, fordítsa meg, előtte zárja be a bűzelzáró reteszét. A hatást megnöveli, ha menet közben is a járműben hagyja a keveréket tartalmazó tartályt, a normál pozíciójában. Menet közben nem szükséges a tartály bűzelzáró reteszét nyitva tartani. Óvatosan engedje le a nyomást, mielőtt kinyitja a tartály bűzelzáró reteszét, ürítse a tartályt a kempingek, jachtkikötők, stb. kijelölt helyére, és öblítse ki a tartályt alaposan tiszta vízzel! Ne használja a Cassette Tank Cleaner-t, ha a toalett használatban van, valamint a palack kiürülése után ne használja további tárolásra!


Cassette Tank Cleaner  

 

Miből áll:
Víz
Nátrium-citrát
Citromsav
Nátriumdodecylpoly(oxyethylén)szulfát
Nátrium-klorid
Nátrium-klorid-polyaszpartik-savlevonat
Nátrium-alkánszulfát
Glycerin
Szesz(C9-11)-tenzidek
Alkánpolyzuckortenzid
Lauryl-polyglukozis
2-Bromo-2-Nitropropán-1,3-Diol
2,6-Dimethyl-1,3-Dioxán-4-Yl Acetát
Limonén
Illatositó
Festékszer

 

Az lehet,hogy jó a tartálynak a domestos ám a gumikat szét fogja marni.

Előzmény: GPS (41268)
GPS Creative Commons License 2013.02.23 0 0 41270

 

 

"Nekünk is csak folyó ügyekre lesz használva."

 

Akkor garantáltan jó lesz... bár fogalmam sincs, hogy ha másra is használnák a budit, akkor hogyan viselkedne a home-made verzió? Ugyanis azt soha nem próbáltuk.

 

Ha tényleg ritkán használjátok, (pl. csak éjszaka, vagy felhőszakadásban)... akkor ritkán telik meg.

 

Ezért úgy 2 hetente időközileg is nyakon öntheteted egy kis friss hypóval, vagy Domestossal, mert (főleg a nagyon nagy melegben) a klórgáz azért elfogyhat lassanként a tartályból... de ez így könnyen pótolható.

 

Bár, igazság szerint nekem még nem kellett pótolni, mert 2 ürítés között még mindig szagtalan volt.

 

(na ez az, amit a bóti-löttyről egyáltalán nem lehetett elmondani).

.

Előzmény: Toto001 (41269)
Toto001 Creative Commons License 2013.02.23 0 0 41269

Ismét hasznos infot kaptam!

Köszönöm!

Nekünk is csak folyó ügyekre lesz használva.

 

Előzmény: GPS (41268)
GPS Creative Commons License 2013.02.23 0 0 41268

 

"az áruk messze alacsonyabb mint amibe a használathoz szükséges kémiai anyag kerül."

 

Én már egy jó ideje házilag gyártom a budi-löttyöt.

 

Egyrészt mert a bóti-lötty ára az fényes-nappal elkövetett rablás... de inkább azért,  mert a recept szerint adagolva egyáltalán nem vettem észre azt a "csodás-hatást" - amiről zengedeznek a propektusban. 

 

Más szóval, a bóti-budilöttyel azt tapasztaltam, hogy a viszonylag ritkán használt (tehát hosszabb időtávokon ürített) budi bizony a hatósági-löttyel is jó büdös lesz, idővel.

Pedig mi kizárólag csak "folyékony-ügyekre" használjuk - másra nem.

 

Az én receptem alapja a klór - vagyis a Hypo, illetve a durva Domestos (nem a kézkimélő deluxe-fajta, hanem a síma, klasszikus paraszt-Domestos - ami szintén erősen klór-alapú, ugye).

 

Persze, ezt kitalálni ehhez nem kellett vegyészeti egyetem - mert ha egy erős baktériumölő van odalent - ott már a szerves erjedések, ilyesmik gyakorlatilag megszűnnek.

Márpedig ahol klór van - ott a baktériumok nem nagyon buliznak már olyan vidáman - de főleg nem szaporodnak egy szálat sem.

 

Ezt még meg szoktam tuningolni egy kis aroma-anyaggal (pl. valami erős illatú folyékony mosó, vagy mosogató-szerrel) - amit egyébként is használok a felső (öblítő) tartályba is.

 

Különben is, a klasszikus, házi WC öblítő-tartályba való szagtalanító-fertőtlenítő adalékot fillérekért lehet kapni bármelyik háztartási boltban - ezt sem kell a kedvenc Camping & Caravaning szaküzletünkben megvenni - a szerény 10x -es áron.

 

Mondanom sem kell, hogy a klóros-adalék fillérekbe kerül egy egész szezonra (pl. 50...80 Ft /1 liter Hypo) - és higgyétek el: MÚÚÚKODIIIK !!!!!   :-)))

.

Előzmény: kendefi (41260)
Toto001 Creative Commons License 2013.02.23 0 0 41267

Hétfőn megkérdem a kollgát.

Ő ezzel foglalkozik. Mármint eréntésvédelmi jegyzőkönyveket gyárt.

Amúgy egy lakónál, mint írtanm egy szakszerű mérés jó ha van.

Azzal leteszteled a lakód hálózatát.

Pibacsi Creative Commons License 2013.02.23 0 0 41266

Én meg a szomszédban.....Karcag...

Előzmény: Kempingez (41264)
Kempingez Creative Commons License 2013.02.23 0 0 41265

http://www.genelco.hu/jarmuvek-erintesvedelme.html

"Járművek érintésvédelme  

Járművek erősáramú elektromos hálózatának felülvizsgálata:

- lakókocsik, lakóautók

- hajók, úszóművek

- hűtőkocsik

- ideiglenesen elektromos hálózathoz csatlakoztatható járművek

műszaki vizsga előtti felülvizsgálata.



A helyszínelés után a jegyzőkönyv készül.


A jegyzőkönyv tartalmazza a részletes mérési eredményeket:


A vizsgálatot a14/2004. (IV. 19.) FMM rendelet kötelezően írja elő."

 

Ennyit már találtam, de a rendelet  munkavédelmi  előírásokat tartalmaz, első ránézésre. A kemping lakókocsiból már munkaeszköz, lett?

Előzmény: Törölt nick (41253)
Kempingez Creative Commons License 2013.02.22 0 0 41264

Igen, Kisújszálláson.

Előzmény: Pibacsi (41262)
Toto001 Creative Commons License 2013.02.22 0 0 41263

keveset.Ahol vagyunk van wc, csak pl asszonynak éjszaka, illetve esetleg néha nappal.

Vegyszerben miket kell hozzá venni?

 

Előzmény: Pibacsi (41261)
Pibacsi Creative Commons License 2013.02.22 0 0 41262

Jól látom, hogy egy megyében lakunk..?  Melyik településen..?

Előzmény: Kempingez (41257)
Pibacsi Creative Commons License 2013.02.22 0 0 41261

Nem tudom mennyit akarod használni, de a 10 literes kategória felejtős......kevés az űrtartalom...a porta potty, és az utolsó a hirdetések között, már jó lehet....

Előzmény: Toto001 (41259)
kendefi Creative Commons License 2013.02.22 0 0 41260

Ezeknél az a helyzet szerintem, hogy az áruk messze alacsonyabb mint amibe a használathoz szükséges kémiai anyag kerül.

Előzmény: Toto001 (41259)
Toto001 Creative Commons License 2013.02.22 0 0 41259

Hirtelen kérdés:

Ezek közül melyiket lenne érdemes megvenni?

 

http://www.vatera.hu/listings/index.php?q=mobil+wc&obd=2

GPS Creative Commons License 2013.02.22 0 0 41258

 

"A fírelében sem szabad vakon megbízni,mert hamis biztonságérzetet adhat !"

 

Bizony így van - ezt már hangsúlyoztam régebben is. És itt nem arról van szó, hogy hibás a firelé - áhh dehogy.

 

Tökéletesen működő firelével (a legkisebbel is, a 30 mA-essel) is az van, hogy ha az a 30 mA átfut a kuncsaft testén, mondjuk a bal kezéből át a szivtájékán keresztül - le a tocsogó strandpapucsán  keresztül az anyaföldbe - az olyan szívleállást is okozhat, hogy már beszarni sincs ideje a sporttársnak. 

 

Senkinek sem kivánom azt, hogy szarul leföldelt (vagy földelés nélküli) apparát - rajta keresztül vezesse le a földbe a fázist - a firelé lecsapásához még NEM elegendő, mondjuk 25...28 mA áramerősséggel.

.

Előzmény: András1950 (41249)
Kempingez Creative Commons License 2013.02.22 0 0 41257

Az én esetemben gyakorlatilag minden rendben volt a lakókocsival, az eredetvizsgáztatók felkészületlenségéből adódott a félreértés. Ugyan is azon járműveknél amelyek a ma érvényes alvázszámozási előírások előtt gyártottak (Detroiti megállapodás 1977, ha jól emlékszem) az eredeti számozások ma is megfelelnek, akkor is ha csak, alutáblán vannak. Természetesen ha eredetiek

Előzmény: Toto001 (41250)
Törölt nick Creative Commons License 2013.02.22 0 0 41256

Max 6 hónap ( lehet kevesebb is ), valami kétezer-párszáz ft. Csak egyszer kell menni, amikor kivonatod. A kivonás lejártával automatice visszahelyeződik.....súlyadót, kötelezőt is intézik. Legalábbis mikor Tesóm be akarta jelenteni az önkorminál és a biztosítónál az ideiglenes kivonás tényét, már minkét helyen tudtak róla, és szüneteltették a fizetnivalókat.

Előzmény: Toto001 (41254)
Toto001 Creative Commons License 2013.02.22 0 0 41255

Tőlem is kérik (most vizsgázik). Azt nem kérdeztem milyen rendeletre, vagy törvényre hivatkoznak

Előzmény: Törölt nick (41253)
Toto001 Creative Commons License 2013.02.22 0 0 41254

Az ideiglenes kivonatás is pénz. Legalábbis ezt az infot kaptam. Én is ezt akartam játszani.

De fél év tán valami 6000Ft. És utána járás.

Előzmény: Törölt nick (41252)
Törölt nick Creative Commons License 2013.02.22 0 0 41253

Gáz/érintésvédelem:

Milyen törvényre/jogszabályra/rendeletre hivatkozva kérik ezeket a vizsgálatokat, beszereléseket?

Előzmény: Kempingez (41247)
Törölt nick Creative Commons License 2013.02.22 0 0 41252

Nekem O2 pótkocsira jön a súlyadó, így az önsúly + a raksúly fele után fizetek.

Tesóm a cabrioját télre mindig kivonatja a forgalomból. A kivolt hónapokra nuku súlyadó, és nuku kötelező.

Én a bódén gondolkodom.....a kgfb aprópénz, de a súlyadó miatt megérné.....télen simán van 4 hónap, amikor nem húzzuk sehová....az meg a harmada súlyadó.

Előzmény: -Kugli- (41248)
Törölt nick Creative Commons License 2013.02.22 0 0 41251

Én az eredetvizsgát mindig a vásárlás _előtt_ csináltatom meg.

Pont az ilyen esetek elkerülése végett. Ha a kinézett jármű megfelel, akkor irány az eretevizsga. A régi tulajjal együtt. Ha minden OK, akkor természetesen fizetem az eretetvizsgát, ott helyben megírjuk az adásvételit, fizetek, és búcsúzunk.

Ha valami nem kerek, akkor az eladóé az eredetvizsga ára, elvégre az ő cuccával van a bajság, tegye rendbe ő.

Ilyenkor a vásárlás meghiúsul ( legalábbis a részemről ), megyek a következő jelölthöz.

Volt, hogy bukott a kinézett autó az eredetvizsgán, és azonnal lefoglalták a kocsit. Ha vásárlás után csináltatok eredetvizsgát, akkor ugye az én x millám bánja a dolgot.....

Előzmény: Toto001 (41250)
Toto001 Creative Commons License 2013.02.22 0 0 41250

Nekem pont az eredetvizsgán "bukott" meg a lakó.

81-es igaz,de...

A fószer hív, hogy gáz van.Azonnal menjek,mert hívnia kell a rendőrséget.Mondom mi van?

Nincs alvázszám, ami pedig a vonófejen van adattábla amúgy sem érvényes, de azon is hamis az alvázszám,mert az nem így néz ki.

Rendőrség nem jütt, de nem addot papírt.Jöhetett a hatósági vizsga,de előtte azért elvittem egy másik helyre.

Srác föld, csiszolóvászon,majd közli. Itt a szám.

Közben beszéltem egy lakó forgalmazóval, aki közölte, hogy anno ilyen számai voltak a Burstenereknek, valamint ha szerencsém van, kinn megvannak a papírjai, de szerinte senki nem fogja nekem megkeresni (így is lett)-

Telefon, hogy vonja vissza a hatósági vizsgára való dolgot.Erre ő: nem,mert majd megbüntetik, stb.

Szerencsére akitől vettem, (Lakókocsipark) állta a vizsga egy jó részét.

 

Előzmény: Kempingez (41247)
András1950 Creative Commons License 2013.02.22 0 0 41249

A fírelében sem szabad vakon megbízni,mert hamis biztonságérzetet adhat ! 

Előzmény: Kempingez (41247)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!