Fabia fedél is átalakítható elosztósra, nekem így üzemelt a motorom. Viszont sajnos a fabia olajszivattyú kerekei nem jók a sima 20-as-favi-stb fedélbe (közbetéttel), mert kicsit kissebb az átmérőjük.
Felicia indexrelé bekötése rém egyszerű. Adott a faros gyári 3 kábele: fekete, fehér és zöld.
Az indexrelé csatlakozói felől kell nézve a fehér és zöld kábeleket összekötöd, a feketét pedig a jobb oldali kontaktra húzod. Ezután már csak a karosszériáról húzol egy kábel a relé baloldali kontaktjára. Sose fog lassan villogni és ami a legfontosabb: nem sötéttel fog indulni a villogás.
Volt róla szó kb fél éve, igaz nem tudom ebben a topikban vagy máshol, hogy 120-as skodába is be lehet kötni a felicia index relét, szabályzót, megszakítót (pontos nevét nem tudom) Szóval kalsszikus probléma, hogy a 120-as irányjelzője alapjáraton nagyobb kihagyásokkal kattog, mint ha járna a motor. És a felicia relé, vagy ütem szabályzóval nics ilyen probléma. Volt belinkelve egy rajz is a bekötésről. Meg van ez valakinek?
Dobja fel ide, ha tudja! Köszi! Hja és a termék nevét amit kell venni....
Egy ilyen magasítás nélküli fedélből lenne a legcélszerűbb kivágni ezt a szivattyúrészt , és toldaléknak berakni a vezérmű fedél és az olajszivattyú fedél közzé ..... természetesen némi gépi munka után ( síkba marás stb ... )
A kérdés az volt , hogy honnan lehet ilyen szivattyút kerítelni !? :-)
Az elosztó helye az már erősen ki van hagyva :-(
De ilyen fedélből mint már korábban is javasolták , egy kis kreativitással el lehet készíteni a kért olajszivattyút .
Az olaj nyomás az nem feg ebből automatikusan emelkedni csak az olaj mennyiség . Ezeken a motorokon a hidraulikus szelepemelő tőke miatt alkalmazták az ilyen megoldású szivattyút . A nyomást a szivattyú fedélen lévő nyomáscsökkentő szelep " állításával " lehet növelni ......
Az lenne a kérdésem hogyan lehet emelt olajnyomást csinálni,vagy honnan lehet ilyen olajpumpát beszerezni(favorit,felicia versenymotorhoz)?Előrre is köszönöm a segítséget,ötleteket!Balázs.
Ha van olyan, aki S100asba épített már bele favorit motort, és mindezt le is papírozta, hivatalosan építette át, az le tudná nekem írni, hogy ez milyen költségekkel jár, és hogyan működik ez a folyamat pontosan?:O Mármint nem az átépítés, hanem a papírmunkák elintézése :DElőre is köszönöm.