Üdv. A csaphoz én is a csak a kihúzót tudom mondani, a perselyt meg ha nem akarsz egy fél napot kalapálni akkor: hegesztővel kell egy varratot csinálni a persely belselyébe, de akkora árammal hogy a varrat alatt az anyag áthevüljön(narancssárga legyen), ha jól hegesztettél utána 1kg kalapáccsal kiütöd.
Tudja valaki h mitöl füstöl a tarkim, elindulás után is 15 percel, pedig akkor már felmelegszik. kicsit kékessen füstöl, de az olajat nem,. kicsit nehezen is indul eszi
Én is most cseréltem nemrég, az elsővel nincs gond de a hátsó az szívás mert közel van a karter, oda csak rövid kihúzató fér be de azzal meg nem tusz eleget húzni mert nekiütközik a kartarnak, úgyhogy ügyeskedni kell.Kardánt meg az összekötőt le kell venni.
Nekem van. De ne gondolj valami nagyon bonyolult szerszámra, egy kétlépcsős menetes orsó, és egy csődarab. Az orsó egyik végét belehajtod a csap menetébe, ráhúzod a csövet, és az orsó másik végéről egy anyával kihúzatod a csapot a hídból ( ha nincs belerohadva). De ha mozog a helyén, akkor elég egy csavar is, ami beleillik a csap menetébe.
Ezt most találtam, nem tudom mennyire hiteles forrás:
"A gyár történelmének rövid áttekintése
1946-1958
A nemzetközileg is ismert traktorok gyártásának megkezdéséig a gyár lépésenként haladt. Első terméke a PD-10 típusú indító segédmotor volt. A traktorgyártás a KD-35 márkajelzésű lánctalpasokkal kezdődött. Majd 1953-ban elkészült az első gumikerekes traktor MTZ-2 jelzéssel, ami döntően befolyásolta a gyár későbbi specializálódását. A gyár egy időben kezdte meg az MTZ-2 és a fakitermelés eszközeként használt, KT-12 (gázgenerátoros motorokkal szerelték) traktorok sorozatgyártását. Az 50-es években megnőtt a fakitermelésben használatos KT traktorok iránti igény, ami egy új típus, a kerekes traktorok Belorus motorjaival szerelt KT-12A megjelenését eredményezte. A fejlesztés következő lépése a TDT-40 fa kihordó traktorok megjelenése volt 1954-ben. Ezt az eszközt farönkök szállítására tervezték, feladatuk a kitermelt fa úttalan utakon való szállítása volt a kitermelés helye és a berakópontok, vagy éppen a folyami úsztatás berakási helyei között. A diesel motorral szerelt TDT-40 traktorok sorozatgyártása 1956 májusában indult be. A gyártósorról 1958-ban legördült a százezredik traktor."
Üdv,MTZ-sek!Régi dokumentumokban találtam kamrás ötvenes porlasztócsúcs tipusokat,amikkel az eredeti tipus helyettesithető.Talán rajtam kivűl mást is érdekel a dolog.Motorpal/csehszlovák/DC40S620,IFA/NDK/SD2Z45,Bosch 0434200025.NDK csúcsot ismerem,szerintem jó.
Szép:-) De az én Loganom ennyit nem húz el... 1db 1300kg-os tengelyben gondolkodom. 2x4m platóval. Jó lenne tudni, hogy a rakodófelület csak az elején-végén terhelve mit bír. Pl. ha 3 méteres vetőgépet vinnék.