Köszönöm szépen! Megpróbálok összehozni valamit ezek alapján. A nem csecsemő waldorf babát varrom, hanem a simát, aminek eredetileg egybe van szabva a lába a testtel. Így is cuki, de cipőcskével lenne az igazi.
Sziasztok! Eddig még csak olvasgattam a fórumot, de most szeretnék segítséget kérni tőletek waldorf-baba ügyben! Most készítettem el az első waldorf-babámat, és nekem nagyon tetszik, viszont a következő babának szerenék másmilyen lábfejet készíteni. Láttam képeken, hogy a babának rendesen kialakított (gondolom több darabból kiszabott) lábfeje van, amihez lehet mondjuk cipőt készíteni, talán a lábak is külön vannak belevarrva a testbe, de ilyen lábhoz nem találok sehol szabásmintát! Tudna valaki segíteni ebben? Remélem, érthető voltam :) Előre is köszi!
Minden évben az adott évi számlák játszanak. Akkor is, ha mondjuk december 30-án veszel valami tetemes mennyiséget, amit csak a következő években használsz fel. De költségként abban az évben tudod elszámolni, amikorról a számla szól, de akkor a teljes összeget.
Na ezt akartam még megkérdezni, hogy a számlákat meddig lehet "felhasználni", mert ugye az alapanyagokat már most megvásárolom, de üzletszerűen még nem mostanában fogok belevágni, az is biztos:)
Kezdd azzal, hogy mindíg kérj számlát, ha vásárolsz :-))) Ezzel sokat lehet fogni, és az én tapasztalatom az, hogy a kezdő "üzletszerűek" ezt nagyon hanyagolják. Eszükbe sem jut. Pedig milyen jól jönnek a számlák, amikor adót kell számolni :-)))
És ha Te már most elkezded, - még ha esetleg nem is fogod felhasználni, - később már a "véredben lesz" :-)))
köszi! Hát persze, hogy én a mutyizós lomtalanítókra gondoltam ;)
Nem tudom, mikor növök végre fel, 18 éves korom óta engedem el a lehetőségeket, mert egyszerűen képtelen vagyok üzletszerűvé válni. Pedig most már ki kell találnom, miből és hogyan akarok megélni, ha nem akarok visszamenni...
Erre én válaszoltam már, de úgy látom, eltűnt a Bermuda-háromszögben :-(((
Szóval: nem. Az én olvasatomban ha lomtalanításból meg a bálázásból ad el valaki cuccokat rendszeresen, akkor az üzletszerű tevékenység, és ugyanúgy 90 % után kell adózni, mintha babázna.
A 25 % akkor jön be, ha valaki a megunt cuccait adja el, alkalmanként. MOndjuk évente kétszer-háromszor. Ez semmiképpen sem nevezhető üzletszerűnek. De ha már hetente ad el, az már igen.
Kicsit leállt a babatalis szervezkedés. Átkerül akkor áprilisra?
Mi lenne, ha mindenki megírná, hogy az áprilisi szombatok ( 6., 13., 20., 27. ) közül melyik jó neki és mondjuk jövő vasárnap összesítenénk, hogy melyik a legmegfelelőbb dátum.
Talán a hónap vége lenne jobb, az már messzebb esik a győri találkozótól. Indítok egy listát:
tyű, ha lomtalanításból, bálázásból adsz el cuccokat, akkor a bevételnek csak a 25%-a a jövedelmed, de ha kézműveskedsz eladásra, és nincs a nyersanyagról számlád, akkor 90%, ami után adózni kell, jól értem?