Keresés

Részletes keresés

ghepard Creative Commons License 2013.02.18 0 0 3190

Igen, attól van. De most Te is, ha mi a franctól szorongsz? Az csak a Te fejedben zakatol. Vedd ki onnan és jobban leszel. Ha miért gurultatod az agyadban azt a szorongást - attól nem lesz Neked se jobb, és még csak annak se lesz jobb, akiért, vagy aki miatt esetleg szorongsz..... Meg kell próbálni más folyamatokat beindítani a szorongás helyett - ezt meg lehet csinálni, csak akarni kell és menni fog......

Előzmény: decanate (3186)
ghepard Creative Commons License 2013.02.18 0 0 3189

Ritkán alszom végig az éjszakát, de inkább gyógyszermentesen, mint gyógyszerektől kábultan!

Minden elismerésem! Ha meg igyekeznél egy kicsit megszabadulni az októl is, akkor rendszeresen aludhatnál is éjjelente. Mert annak semmi akadálya nincs testileg Nálad se, mint gondolom csak. 

Előzmény: Törölt nick (3185)
ghepard Creative Commons License 2013.02.18 0 0 3188

Kb tudtam, hogy ilyesmi lesz. Az nemalvás főleg lelki okokra vezethető. Már maga az, hogy a férjed horkol és Te oda mész aludni állandó sztresszet jelent számodra. Ez semmi esetre se jó dolog. A tudatt alatt ez akkor is ott van, mikor mindek OK.

Ha nincs valami óriási fizikai fájdalom, akkor mindig lelki oka van annak, hogy az ember nem tud aludni. De ezt meg lehet tanulni kezelni, nekem sikerült és ezért gondolom ez mindenkinek sikerülhet. Nem vagyok egy különleges ember. Nos akkor miért szorongsz? Már ha nem titok. Van valami amitől speciálisan félsz, vagy kiváltja belőled a félelem érzetet és rá kell gondolnod? Mész az ágyba és már az jár a fejedben, hogy nem fogsz tudni elaludni, vagy ha el is alszol, de felkelsz - akkor meg nem tudod folytatni? Vagy valami hasonló. Tudsz ehhez valamit mondani, elmondani, hogy tényleg hogy van az Veled? Akkor esetleg megpróbálhatnánk megoldani a problémádad valahogy, hogy aztán szépen aludj mélyen amikor csak akarsz.......

Előzmény: gombóc63 (3184)
decanate Creative Commons License 2013.02.18 0 0 3187
10 napja nem alszom megint.Napkozben motorikus nyugtalansag,megviselt arc,onbizalomhiany este retrograd probalkozasok a pihenes megteremtesere,este szorongok es beindulnak a kenyszergondolataim ,amik ebrentartanak.Mifele elcseszett evolucios folyamat mar?es a zsigereim mert nem erzik ,hogy ezzel csak kinyuvadok?
decanate Creative Commons License 2013.02.17 0 0 3186
A szorongas miatt van ez gepi,a felelemmel szemben ennek az oka nem tudatos.kikapcsolhatatlan aggodalmaskodas,agodas a faratsag kovetkezmenyeitol es beindul benned egy ordogi kor,atalvasinal meg azt erzed mintha felebresztened magad,de nem a biologiai oraddal van osszefuggesben.
Előzmény: ghepard (3183)
gombóc63 Creative Commons License 2013.02.15 0 0 3184

Amennyire vissza tudok emlékezni sose voltam igazán jó alvó. Minden szösszenetre felébredtem, csak csöndben és sötétben tudtam és tudok aludni. Aztán a negyvenes éveimben kiderült, hogy szorongó vagyok valamint egy krónikus fejfájás is gyötör. Amikor a szorongás kiteljesedik rajtam, mint pl. ősszel akkor gyorsan elalszom, majd 2 óra múlva felébredek és órákig nem tudok visszaaludni. Ez a szorongás csökkentésével megoldódik, megoldódott. Napi szintű változó erősségű fejfájásom van, ha nagyon fáj nem tudok tőle aludni. No és az a bizonyos emlegetett élethelyzet...ha a férjemmel kell aludnom, aki rettenetesen horkol, akkor jön az altató. Azért azt meg lehet figyelni, hogy általában azok nem alszanak jól, akiknek valamilyen kisebb- nagyobb pszichés problémájuk van.

Előzmény: ghepard (3183)
ghepard Creative Commons License 2013.02.15 0 0 3183

Hát most én is egy kicsit ki vagyok merülve - tegnap kb 55cm mély hóban fociztunk. Nedves volt és nehéz, még ma is érzem a lábaimban és a testemben. De nagyon jól aludtam utána és ma is jól fogok aludni. Én elhiszem, hogyha az ember nem tud aludni, akkor kimerül ettől. De valahogy nem megy a fejembe, hogy miért nem tudtok aludni? Féltek valamitől? Repkednek a gondolatok? Fáj valami nagyon, ami nem enged aludni? Vagy mi az tulajdonképpen, amitől nem tudsz például Te aludni? Hogyan látod Te, hogy nem tudsz aludni?

Előzmény: gombóc63 (3182)
gombóc63 Creative Commons License 2013.02.15 0 0 3182

Ez így van. Én van élethelyzet amikor pár napig Gerodormmal alszom, az se erős, de most 6 nap szedés után már kialakult a függőség, 3 éjjel nem aludtam utána. Egyébként a nem alvás miatt eltudsz jutni arra a pontra, hogy bármit beveszel csak aludni tudj. Rettenetes a kimerültség:-((

Előzmény: ghepard (3181)
ghepard Creative Commons License 2013.02.15 0 0 3181

Szerintem nincs is olyan gyógyszer aminél nem áll fenn a függőség. Ha valamit szedünk, akkor szinte belénkprogramozódik, hogy ezt kell szedni, majd ettől jobb lesz stb - s közben a gyógyszer meg ki tudja, hogy mit csinál egyáltalán, pláne az alvással........

Előzmény: gombóc63 (3180)
gombóc63 Creative Commons License 2013.02.14 0 0 3180

Miért mondasz valótlant? Hozzászokás, függőség ennél a gyógyszernél is fennáll, valamint rövidtávon ajánlatos csak szedni, az elhagyása pedig felerősíti a tüneteket.

Előzmény: GFU-880 (3179)
GFU-880 Creative Commons License 2013.02.13 0 0 3179

a Zopigen nevu altato nem eros gyogyszer.

majat nem karosit

fuggoseget nem okoz

azert napi 1 db nal tobbet nem erdemes beszedni

lehet mikor 1-2 ora alvas utan felriadsz

a riadalom utan a szervezet altal termelt adrenalin miatt nem tudsz visszaaludni... ido kell mig lebomlik.

valamit talaj ki ra, hogy lenyugodj.... esetleg vmi jofajta "gyogyfuves" megoldas fustolve? :):) megsem kemikal :):)

Előzmény: greenwood (3166)
ghepard Creative Commons License 2013.02.11 0 0 3178

Hát igen,  egy ideig segít, mintegy lefedi, letakarja  egy réteggel a problémát és nem érzed. Kb úgy mint mikor sok ember elkezd drogozni, vagy alkoholt fogyasztani, vagy valami más szert szedni. Elmúlik a hatás, megint szeheted. Az alváshiányt nehéz elviselni, de ha meg tudnád valahogy oldani az igazi problémát, akkor lehet könnyebb volna. Hogy mi az igazi probléma, azt lehet csak Te tudod.........

Előzmény: greenwood (3177)
greenwood Creative Commons License 2013.02.11 0 0 3177

nem, a tabletta nem tudja megoldani a "problémámat", de segít, hogy meg tudjam oldani én. iszonyatosan rossz állapotból hozott ki, az utolsó pillanatban. a többi az én dolgom. az alváshiányt elviselni nagyon nehéz, de megoldom valahogy. nem kellett volna ide írnom, ennyi.

Előzmény: ghepard (3176)
ghepard Creative Commons License 2013.02.11 0 0 3176

Ha miért szeded egyáltalán azt az antidepresszánsot? Az meg hogyan tudja megoldani a problémádat? Meg tudja egy tabletta oldani a Te problémádat? Én nem hiszem, hoy az olyan okos volna. De Te meg tudnád oldani, ha belekezdenél......

Előzmény: greenwood (3175)
greenwood Creative Commons License 2013.02.11 0 0 3175

igen, az általam szedett antidepresszáns az oka. az a tapasztalatom, hogy amelyik segít nappal, az tönkrevágja az alvásomat, kivétel nélkül. képes vagyok elfogadni ezt a mellékhatást, ha nincs megoldás rá, de jó lenne, ha lehetne valahogy kezelni.

Előzmény: ghepard (3174)
ghepard Creative Commons License 2013.02.11 0 0 3174

Biztos vannak olyan dolgok, amiket nem próbáltál, vagy amit próbáltál, csak felületesen próbáltad. Ha nem tudsz aludni, akkor annak oka van. Azt az okot még nem szüntetted meg és ezért nem tudsz rendesen aludni. Tudod, hogy mi az oka nemalvásodnak?

Előzmény: greenwood (3173)
greenwood Creative Commons License 2013.02.07 0 0 3173

szerintem nincs olyasmi, amit ne próbáltam volna. valaki fejbe verhetne egy bunkósbottal, az esetleg hatásos lenne.

Előzmény: decanate (3172)
decanate Creative Commons License 2013.02.06 0 0 3172
Szia greenwood!Tenyleg feleslegesnek tunik ez az altato mizeria,jobb dokik is csak 2-3 hetre ajanljak a szedesuket.Az atalvasi zavar meg a viselheto kategoriaba esik egyebkent bar nyilvan ez is hazavaghatja az eletvezetesed:/ En elalvasival kuzdok kb 9eve ,szedtem mar mindent ,legutobb valdoxan sorrel ,most mizapin van teszteles alatt.Sok napfeny ,fizikai melo,sport ezeket probaltad?Kozhely de tenyleg jo stresszuzok...
Előzmény: greenwood (3168)
gombóc63 Creative Commons License 2013.02.05 0 0 3171

Értelek. De ez hisszútávon nem lesz jó, ezt biztos Te is tudod. Ezt az altatót nem ismerem. Igaza van a dokidnak, hogy ellenzi, de amikor én nem aludtam az antidepresszánstól engem azonnal leállítottak róla. Hisz mindenki tudja mennyire fontos az alvás. Ma volt a 3. éjszakám, hogy nem aludtam, hát mit mondjak.....hálni jár belém a lélek:-(((( Viszont sose voltam depressziós, nem tudom hogyan döntenék a helyedben. De megpusztulok a fáradtságtól.-(((

Előzmény: greenwood (3170)
greenwood Creative Commons License 2013.02.05 0 0 3170

biztos, hogy jó az antidepi (paroxat), mert már szedtem korábban, és akkor is jó volt, sajnos ugyanezekkel a mellékhatásokkal. az altató neve zopigen. kb. annyi hatása van, mintha bevenném a szokásos esti xanaxomat, ezért meg fölösleges új kemikáliát gyömöszölni magamba. a dokim nagyon altató-ellenes (írtam sztem ebbe a topikba korábban is sokszor), és én se vagyok híve az altatózásnak, de ez így nem állapot... próbálhatnám, h növelem az adagot, de nem látom értelmét. marad a két óra alvás, további intézkedésig (és teljes elhülyülésig)

felvetődhet a kérdés, miért ragaszkodom egy olyan antidepresszánshoz, ami ilyen durva mellékhatásokkal jár. hát azért, mert nélküle olyan pokol volt minden nap, hogy nem bírtam volna tovább. folyamatosan mérlegelem, hogy megéri-e az alváshiány, és egyelőre igen, megéri...

Előzmény: gombóc63 (3169)
gombóc63 Creative Commons License 2013.02.04 0 0 3169

Megértelek, borzasztó nem aludni, mint említettem megéltem a teljes alváshiányt. Amúgy sem vagyok jó alvó. De amikor összel előjött a szorongásom akkor produkáltam ilyet, elaludni könnyen ment, 2 óra múlva felébredtem és hajnalig forgolódtam. Biztos, hogy jó ez az antidepresszáns?  Milyen altatót kaptál?

Előzmény: greenwood (3168)
greenwood Creative Commons License 2013.02.04 0 0 3168

végigpróbáltam szinte mindent. ami kicsit is használt, az álmatlanságot okozott.

évekig könyörögötem a pszichiáteremnek, h írjon fel altatót, mert begolyózom az alváshiánytól, de nem volt hajlandó...most végre beadta a derekát, aztán kész, ez se használ. kicsit elegem van már.

azzal is megelégednék, ha minden másnap vagy harmadnap tudnék 4-5 órát aludni egyhuzamban, nem vagyok nagyigényű:]

Előzmény: gombóc63 (3167)
gombóc63 Creative Commons License 2013.02.04 0 0 3167

Nem kéne inkább másik antidepresszens? Én is így jártam az egyikkel...viszont az altatóhoz villámgyorsan hozzá lehet szokni, én most 6 napig szedtem, már tudom, hogy 3 éjjel nem alszok a leszokási fázisban.

Előzmény: greenwood (3166)
greenwood Creative Commons License 2013.02.04 0 0 3166

sziasztok,

szedek egy antidepresszánst, aminek egyik mellékhatása a súlyos álmatlanság. nagy nehezen írt fel mellé a doki altatót, de sajnos semmit se használ. az elalvás könnyen meg, de hamar -- egy, másfél óra múltán -- felébredek, és utána semmi. se altatóval, se anélkül.

kérdésem: tudtok javasolni olyan altatót, ami az ilyen típusú álmatlanságra bevált?

szissszko Creative Commons License 2013.01.20 0 0 3164

Off:

Eladó demko-feder ágyrács 90*200 cm,fél évet használt,új árának feléért.

Érd:  thomas.adler@freemail.hu  

helyileg jászberényben,ha valakinek éppen ilyen kell írjon.

On:

kiss.beus Creative Commons License 2013.01.06 0 0 3163

Évek óta küzdök alvászavarral és elkezdtem utánaolvasni. Találtam egy cikket, ami nagyon jól összefoglalja, hogy mit kell tenni azért, hogy jól aludjon az ember. Aki hasonló helyzetben van, mint én, az mindenképpen olvassa el: A jó alvás titka

drexe Creative Commons License 2012.12.12 0 0 3162

KERESS MEG, EGYELŐRE CSAK MÉLEN..én Debrecenben lakopm, és személyes találkozás kell a gyógyításhoz, persze beszélgetni mélen is lehet..sancikukacdigikabelponthu

Előzmény: hvx323 (3161)
hvx323 Creative Commons License 2012.11.08 0 0 3161

4 eve nem alszom rendesen mint az lent mar le van irva.

mindennap ejfel es harom kozott "felbaszodok" utana a visszaalvas sikertelen

kis altatoval azert sikeres de felebredes az nem valtozik..

nos megyek majd alvas elemzesre... kerdesem az?

volt akinel egy ilyen alvaselemzes utan megmondtak a tutit?

es sikeresen rendberaktak az alvasat?

van itt ilyen valaki?

vagy valakinek egyebb jobb vagy rosszabb tapasztalata az alvaselemzesrol?

gombóc63 Creative Commons License 2012.10.19 0 0 3160

Nos nem tudom az alvászavarral ki foglalkozik, de a pszichoszomatikus rendelés egyik orvosa alaposan lejáratta előttem ezt a részleget.

Neurológus majd irányít, csak lassan megy a dolog, az éjszakák meg bitang hosszúak:-(( Köszi a tanácsot.

Előzmény: Törölt nick (3159)
gombóc63 Creative Commons License 2012.10.18 0 0 3157

Elég komoly alvászavarom van pár hete, átalvási problémákkal küzdök. Minden orvostól azt hallom, hogy mennyire fontos a pihenés, a nyugodt éjszaka. Elmegyek a neurológushoz, majd közli, hogy amíg nincs meg ez és az a vizsgálat ( semmi köze az alváshoz) addig nem ad semmit. Ennyit az ellátásról, lehet, hogy felfordulok mire eljön a november közepe, amikor újra a színe elé juthatok.

Az altató amúgy nehéz dolog, nálam már 5-6 nap alatt olyan függés alakul ki, hogy 3 nap mire lejövök róla, vagyis addig alig alszok. Ördögi kör...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!