Az lenne a problémám, hogy az 1991-es 1100 cm3-s ford fiesta autóm sok benzint fogyaszt. És rángat is egy kicsit. Ez mitől lehet? már elvittem szervízbe is de ott sem mondtak sokat.
Tegnap lezajlott a csere! megtaláltam a benzinszürőt is (le is fröcsköltem magam)
Olajat csak nem váltottam, maradt a gyári.5-30-as. Akksit és gyertyát is cseréltem, igy már 100000-ig nyugodtan vagyok(persze olajcsere évente). Akkor jönnek szijak, folyadékok stb!
Az enyémbe most van 60000km. most lesz gyertyacsere, benzinszürő csere, meg a szokásos olaj-olajszürő-levegószürő csere! Eddig "csak"egy első rugó tört el álló helyzetben a garázsban! Semmi más problémám nem volt! Szervizbe csak a kötelezőre vittem a gari miatt. Mióta lejárt, azóta magam "szervizelem" Most akarok olajmárkát váltani mert a gyári igen drága, és alig járok vele! Nekem ez a második fiestám. Az első 12 évig volt nálam Spanyol gyártmány volt és használtan vettem 5 évesen! Annyira bevált, hogy más autó nem is kell!
60000km környékén trafó csere a rossz gyertyák miatt, ajánlom a gyárit! 200000 km a termosztát ház cseréje, sajnos minden műanyag, a használat miatt elporlik a ház vizkivezető csonkjai, szivárgott a víz a tartályból is! Termosztát ház kb. 15-18 ezer de a bele való tömítés 8000 volt!!!!!! Tartályt 4000-ért sikerült vennem a kereskedésbe!
Nekem is ilyen tüneteim vannak, ezért kérdeztem az akksi élettartamát! A gép mindig pöccre indul, semmi jele a gyenge akksinak! Egy ismerősöm szerint inditáskor leesik a feszültség 10V alá és azért csinálja. Megpróbáltam egy fél napig tölteni az akksit (még soha nem volt töltve) és azóta minden rendben van! Tehát igaz a megállapitás! Hamarosan csere!
Az én kocsimban lévő 7 évet bírt, még akkor sem volt halott, de a bemérés után azt mondták, hogy az a biztos, ha lecserélem, nem érdemes azt a ár hónapot rizikózni.
"A benzinszürőt hol találom? "
"the fuel filter is located at the back right hand side of the engine bay should look like a big cylinder with a hose going to the top and one to the botton with a clip round the middle and a bolt holding it together"
Itt ezt írják (remélem, jó évjárat:) : a benzinszűrő a motortér jobb oldalán van, úgy néz ki, mint egy nagy henger, amibe egy cső megy felülről, egy pedig alul jön ki.
Ha tudtok segitsetek! Van egy 2005-ös 1.3-as benzines fiestám! Milyen motorolajat tegyek bele! Eddig a szervizbe cserélték, jó drágán, mostmár alig járok vele (évi 8-9000km) ezért nem akarok olyan drágát tenni bele. A szervizbe Havolin 5w-30-ast raktak bele:
Sziasztok! 2006-os 1,4 16V fiestánk meglehetőssen gyakran nehezen indul. Előfordult már, hogy az akkumulátort is lemerítette. Beindítás után már semmilyen rendellenesség nem jelentkezik. Valaki tapasztalt már hasonló jelenséget? Valami ötlet a hibaforrásra? Köszi előre is.
Nekem is hasonló a problémám. Hidegben első inditásra elsötétül minden, másodikra, harmadikra beindul. Az akkum új, fel van töltve. Szerintem az önindítóm vacakol, autóvillamossági szerelő esedékes. ha van ötlet mi lehet, várom.
SZIASZTOK .GYÁRI FORD SZERVIZPROGRAMOt KERESEK (hibakod motor stb.)korrekt áron nem tudna valaki segiteni nekem?föleg már az uj autok érdekelnének2004-töl