Beszéltem a Dunakeszis Citroennel a légrugó mechanikusra alakítással kapcsolatban. Itt a fórumon kérdeztetek vissza mi történik a SW-es oldalon az átalakítás során.
Azt a választ kaptam, hogy a sw is frissítésre kerül, hogy nincs benne légrugó és ennek megfelelően kezel mindent a Computer. Ezt a frissítést nem ők csinálják házilag, hanem elviszik egy márkaszervízbe ahol van online kapcsolat a gyárral. Ez kell hozzá
Tudja valaki mit jelent ha a gyújtás ráadását követően a tompított visszajelzője villog?
Én arra tippelnék, hogy gyenge az akksi, mert utána nem tudta megforgatni az öninfítót sem, csak harmadszorra. Akkor be is indult a motor. Hagytam járni 10 percet majd utána simán beindúlt.
Megpróbáltam tölteni az akksir(+sarut leszedtem és oda tellem a töltő+-t és a -t a hűtőnél tellem egy nagy fém csavarra) Az akksi alig vett fel 1500ma-t. Azóta nem volt hasonló probléma.
Esetleg jelezhette az akksi végét a gyujtásra villogo tompított visszajelző?
Hétvégén sikerül az izzítógyertya csere.Köszönet Csabcsa 7 fórumtársunk önzetlen segítségének. Röpke közel 2 és 1/2 óra alatt abszolválva. Az autó indulásán a rossz illetve a jó gyertyák közötti különbség nem észlelhető/csak műszerrel/.
Ezt az izzítási idő táblázatot találtam a Bosch rendszerhez:
A Gall tervező és szeretve tisztelt édesanyja egészségéről megfelelőképp gondoskodtam.
Nem azt mondom, hogy mindig 100%-os a dolog, de nekem nincs rá panaszom. Viszont érdemes a szoftverét frissítetni márkaszervízben, mert az újabb szoftverek sokkal jobbak.
Akkor inkább zsírosnak mondanám, szerintem az bezavarja. Ablaktisztítóval szoktam az érzékelőnél különös gonddal lemosni és szerintem határozottan jobban működik. Meg persze a lapátgumikat is megtisztítom.Brutálisan sok fekete kosz jön le a lapátokról.
Nekem eddig csak zuhogó esőben volt használható a szerkezet - de akkor is inkább a manuális beállítás volt a megfelelő.
Klasszikus példája a rossz paraméterek alapján, rosszul megfogalmazott algoritmust megvalósító programnak. Én is inkább egy fokozatmentes sebességállítót tennék a helyére.
Az nálam is előfordul, hogy sokadik egyestörlés vagy kikapcs. és újra bekapcs. után egész normálisnak tűnik, de az is lehet, hogy csak az eső találja meg a ritmust.
az a fő baj, hogy adott kis szitálásnál is elkezdi önhatalmulag türülni az üveget már majdnem száraz... aztán abbahagyja. aztán vár, míg alig lehet kilátni, töröl néhányat majdnem helyes ütemben, és aztán elkezd megint ész nélkül folyamatosan türülni.
(egyébként második leütésre én is tapasztalok intenzitás/érzékenység növekedést az automata programban, de azért inkább maradjunk annyiban, hogy egy rakás szar. kikapcsolnám az egészet, ha lehetne.)
Fura egy kapcsolód lehet, esetleg rosszul értelmezem a "visszakapcsoljuk nulla állásba" jelentését. Nálam "0"-ból lefele nyomva (nem arretáló, így aztán vissza is áll a kar "0" állásba) egyszeri törlés, miközben aktiválja az esőérzékelőt. (a lenyomott és nyomva tartott kar közvetlen vezérlést ad a törlésnek) Szó nincs aktív vagy kevésbé aktív érzékelési mechanizmusról. A kart visszaengedve a törlés gyakorisága, sebessége az érzékelt fénytörés függvénye. Na ezzel vannak problémák. Nálad talán sikerült jól belőni az érzékenységet. Ez talán ha tízből egy.
Egyszerű. Tehát induljunk ki, hogy van egyszer egy alap állás a nulla fokozat, mikor hiába esik nem csinál semmit, de ...... és lényeg majd itt jön.
Tehát, hogy aktiváljuk az esőérzékelőt, lefele kapcsoljuk a maradék alsó állásba, ekkor az érzékelési mechanizmusa aktívabb, azaz gyorsabban töröl, viszont ha nem ezt szeretnék visszakapcsoljuk nulla állásba, ugye ekkor még nem kapcsoltuk ki az esőérzékelőt, csak lustább érzékelésre késztetettük az automatikát. Végül amit már tárgyaltunk is egyet fel, majd vissza nullába, és ekkor inaktív állapotba helyezzük az érzékelét. Nálam, így hibátlan a működése.(-:
Én soha nem mondtam, hogy a Passat egy jó autó. Keveset vezettem, rokonát, Audit valamivel többet, de nem voltam tőlük elragadtatva. A német autó megcsinálja, amit kérsz tőle, a japán meg kitalálja, mit is akartál :) Pl. volt alkalmam összevetni egy Mazda CX-7 - et egy Audi Q7-tel. A Q7-tel kb. 1500 km-t mentem, a CX-7-tel kevesebbet. Ki lehet találni, melyik volt az, amelyiknél vezetés közben nem lehetett a vigyort letörölni az arcomról. Mindkettő :) De azért inkább egy CX-7, ami kezes, és szívesen vezetném.
Igen, így is van. Én mindig igyekszem felfelé kapcsolni, így az első két fokozatot úgy kapcsolom, ahogy az esőt érzékelem :) Ez már nálam teljesen automatikus (hihihihihi)
A gépi automatika nem mutatott még nekem fokozatokat, csak elindul, aztán valamit csinál, kb. maximum 2 percet ment eddig, nehogy szétbarmolja a félszáraz ablaktörlő lapát a szélvédőt. Csatlakozom gyben-hez, várom a korrekt használat mikéntjének ismertetését.
Kíváncsivá tettél, mi hibát követek el az aut. ablaktörlés használata során ami miatt - nekem időnként úgy tűnik mintha nagy esők emlékezetére - gyorsan, vagy feleslegesen töröl.
Ja, eszerint a Citrom műszerfali kezelőszervei az idő haladási sebességének becslésére alkalmasak. Végre megtaláltuk a tervező eddig háttérben rejtőzködő célját :)
A fene se gondolta volna, hogy egy ablaktörlő ütemadó elcseszett tervezése/kivitelezése milyen gondolattársításokra serkenthet ... Már megérte Citromot venni, igaz ? :)
Hát igen a kikapcsolása az esőérzékelőnek az valóban nagyon gáz, jó párszor nem sikerül elsőre nekem, viszont összekevernem még nem volt szerencsém a fokozatváltóval. Lehet ez korral járó összefüggés (-:
Fordítva. El akarok indulni - és csak törlöm az ablakot, csak törlöm az ablakot :) Hiányzott az a szerencsétlen a funkció-forma összefüggéseit taglaló előadásokról. Vagy félreértette az egészet. Még az is lehet, hogy öncélú idétlenkedés volt a célja. Érdekes, ha beülök egy japán autóba, nem tudok mellényúlni - legalábbis ilyen szinten. A másik sajátos gondolkodású lángelme az volt, aki az ablaktörlő működését így készítette el. Komolyan mondom, közel 31 éve a Trabanton értelmesebb megoldás volt. Azt a félresikerült automatát csak úgy tudod kikapcsolni, hogy bekapcsolod az egyik fokozatot, pl. az elsőt - ami természetesen szabályozhatatlan.
A fentiektől eltekintve, más durvaságot nem találtam az autón.