400 AN Burgman IE (03/06 - K3/K6) Mitsuboshi 947x24.4, természetesen jó lehet a többi is ha a méretarányt megfelelően alkalmazzák. Ez ott derül ki amikor felkerül az utángyártott és a motor jobban pörög ugyanannál a sebességnél mint az eredetivel vagy megnő a szíjcsapkodás is. Az említett problémákat variátor-hüvely csökkentéssel (-1,5mm) is megoldható.
Attól, hogy 2006-os akksid van 1 millió km is lehet a motorban. Simán lehet 9 ezer. A féktárcsák, gyári gumik azonnal megmondják 1 perc alatt. Nekem 20ezer volt a 1999-esben. 5 év alatt rájöttem volna ha nem annyi lett volna benne. Simán lehet benne 9 ezer. Nem mindenki kerüli körbe a földet 1 szezon alatt.
Abból megtudhatod ha megnézed a gumik kopását, tipusát. Ha már volt cserélve gumi v féktárcsa akkor valószínű nem valós a futásteljesítmény.
Csavarfejek is árulkodnak, féktárcsánál, variónál. Kormánymarkolat kopottsága pl. Esetleg érdeklődj egy suzuki hivatalos kereskedésben alvázszám alapján. Lehet elmondanak mindent. Nekem az előző motoromról minden meg volt a hivatalos szervizben pedig 1990-es motor volt. ( igaz HONDA volt :D )
vegyél bele 18 grammosat az eredeti 21 helyett és klasszul fog startolni a motor.
Ha nem kapsz eredetit gondolom horror áron akkor malossit vegyél. Ilyen rms meg noname verziót ne. Keress rá a cimszavakra itt a fórumon, sok érdekességet olvasni.
A képsor vége felé kezdődik a gépkönyv. Rákattintasz egérrel, kijön nagy formátumban. Ezt már kihúzhatod az asztalra, és kilehet nyomtatni.
Az alkatrészek meg pl. Malossi szíj esetében 30 ezer körül, kb 15000km. (nálam kb 3000km után repedés jelentkezett a Malossin.A szerelő azt mondta már ezek sem a régiek). Úgy hogy én is azt mondom, fő alkatrészekből eredetit! Igaz drágább, de tovább tart. Olajból meg nyáron 20/50-es, télen meg 15/ 50-est rakok bele. Fogyás fordulatszám függő. Benzinben én a Shellre álltam rá, érdemes mindíg ugyanazt tankolni lehetőleg.
:) a 2-5 dl olajat szinte minden burgi megeszi , sőt ha megnyugtat több BMW-s ismerősöm is van éshát azok is az olajcsipegetésről számolnak be , ez a fekvőhenger átka , persze biztos van kivétel .
Nyilván függ attól is hogy ki hogyan használja. Én csak túrázásra használom 100-110-es tempóval ja és nyílván az olaj sem mindeggy én Motult használok.