Nem kényelmes a Magnum?Ezzel megleptél.Nálunk 1 db van csak,még nem került hozzám.A többiek nem említették,hogy kényelmetlen lenne.Csak,hogy nincs külső doboza,alig lehet elférni benne a cuccokkal.
Lehet, hogy itt sokan nem tudják kívülről az 561-t de Te meg a sorok közt nem tudsz olvasni. A leírt eset nem Xf története, ő csak reagált rá az utolsó 2 mondatban, ezt a betütípusból észre is veszed.
Igen,igen,fűtésbe a DAF milliószor jobb,mint a Volvo.Érthetetlen számomra,hogy lehetett egy oldalra tenni a fűtést,ami ráfújja az ajtóra a meleget.Hihetetlen.
"Mi bajod volt a DAF-al? Átvettél egy letaposott példányt?" nagyon sok megitélésnek biza ez az alapja, egy szétugott lelakott autó :(
Én mikor megkaptam az Xf et anno ( 1el régebbi mint a tied volt, a kocka lámpás) köpködtem, amiért nem a kisfülkés actrosst kaptam. Mikor meg ki kellett szállni belőle majdnem sírva fakadtam, pedig az is lelakott jószág volt, de mégis jó volt vezetni.
Nem tudok még 1 gyártót mondani ami a mai napig használja a taposós "bubu"-t. A hülye rönó meg man is külön karra rakosgatja, pedig milyen egyszerű csak rátaposni, úgyse kuplungol az ember bubuzás közben.
" a 4,5 - 4,5 óra vezetés után miért nem tartottunk 45 perc szünetet? Mondom, azért, mert nem kell."
Hatalmas mázlid volt, mert KELL!
Minden régebben vizsgázott sofőr keveri a szabályokat. az aetr szerint nem kellett de 2010 decemberétöl már nem az aetr szerint dolgozunk hanem az 561 EK szerint. abban pedig feketén fehéren benne van: 4.5 egyik 4.5 másik, és utána 45 perc pihenő.
Ahogy itt olvasgatok, szerintem a fórumon lévök 99 % napi 400 ezer ft-os büntetésre számithatna ha a kpm kiszedné öket egy full kontrolra... ne adj isten hogy ellenörizzenek benneteket.
A legnagyobb baj, hogy nagyon sokan keverik a fogalmakat. 1Seknek ugynazt jelenti a kényelmes és a tágas is. Nekem is sokszor ugatnak, hogy mit "izélek" magnumal járok ami kényelmes... a lófaszt csak tágas, de hogy a 7,5 es eurocargo is kényelmesebb volt az biztos.
Az xl fülkés tga ( föleg az automata) vagy a mega fülkés Mp2-es azok már kényelmesek, nem fáj az ember segge benne 10 óra vezetés után sem.
Tényleg a Svédek! Minden autójuk amelyik száraz webastós az 1 helyen fújja a meleget.A másik oldalon belefagy a kannába a víz. A DAF 5 helyen fújja. Csak 1 példa volt. Svédben biztos nincs hideg. A volvo kályhálya 8 óra után lekapcsol!!
Volt egy elektrolux hűtőm, meg 1 videós hűtőm. Mindkettőt el tudtam rakni a DAF-ban úgy, hogy nem látszott. A hűtőt az ágy alá jobbról, a tv-t meg a felső középső rekeszbe. Egyik sem kis darab. Mondj mégyegy fülkét ahol ez elfér. Mi bajod volt a DAF-al? Átvettél egy letaposott példányt?
Igen,végigolvastam pár óra alatt a hozzászólásokat.Sajnos Scaniával nincs tapasztalatom,egyszer ültem egy régebbiben pár órácskát álló helyzetben.Kíváncsi lennék rá,viszont nem tudok ellentmondani,hogy most akkor szar vagy nem szar.
De hogy a Volvo lenne a legjobb,kizárt dolog.Meg hogy a DAF kényelmes.Kényelmes???Sok benne a hely,igen,de kényelmes...
Az MAN,az kényelmes volt.
De szerintem az is gond,hogy itt sokan sokféle kamionba ültek,de van,amiből régifajtába csak.Egy 2003-2004-es Volvo,Scania,Daf,MAN,stb. stb. bizonyos területeken teljesen más lehet,mint mondjuk egy 2009-2010-es.
Szeretnék kérdezni vezetési idős kérdést.Már régen volt úgyis:
Ha vezettem 15 percet,és utána 4,5 órát pihenek,vezethetek utána még 30 percet? Ha álltam 15 órát utána csak 9 óra lehet a munkaidő? Ha egy héten 3-szor álltam 11 órát utána már csak 9-et lehet? Egyik hétvégén 45 órát,másik hétvégén 63 órát álltam,mennyi vezetési időt kell pótolnom a 3. hét végéig? Hol kell a tevékenységigazoló lapon jelölni a vezetést? Négy fős járat esetén kell tartani 9 óra pihenőt?
aetr.hu folyamatosan magát fényezi, miközben önmaga is tévútra viszi az olvasóját!
Pl:
1 "Továbbá, valamennyi újonnan felvett munkatársat is oktatni kell, a lehető leghamarabb, hogy a vállalkozás ne kerüljön bajba. A hatóság ezt is ellenőrzi." Miközben a törvény szerint "az üzemben tartó köteles biztosítani, hogy az analóg és digitális tachográffal ellátott járművet olyan személy vezesse, aki rendelkezik a tachográf szabályos működtetéséhez szükséges ismeretekkel."! amit Skoumal szerény honlapján is olvashatsz.
2 "1. történet Egyik nap Németországban mentem az úton, és megállított a BAG. Négykézben voltam a kollégámmal, és kérdezte az ellenőr, hogy a 4,5 - 4,5 óra vezetés után miért nem tartottunk 45 perc szünetet? Mondom, azért, mert nem kell. - Dehogynem kell! - mondja ő. - De bizony nem kell! - Dehogynem, ne vicceljen már! - Na, várjon egy pillanatot - mondom neki, és elővettem az AETR könyvet. Kikerestem belőle az ide vonatkozó részt, megnéztem a kapcsolódó jogszabályt, majd felmentem az Internetre, és megkérdeztem a BAG-stól, hogy tud-e angolul. Azt felelte, egy kicsit. Megmutattam neki a vonatkozó jogszabályi részt, mire ő megvakarta a fejét és ezt felelte: - Hát, mindig tanul valamit az ember...! És elengedett. 400 euró lett volna a bírság. (Kb. 120 ezer forint."
Na ilyen nem történik Germániában!! Főleg a kiemelt részt nem fogja mondani a BAG embere!