Keresés

Részletes keresés

unartis: Creative Commons License 2013.02.07 0 0 34085

Itt vannak:

"Lófogú" kukorica, elvileg főzni való:

Remélem nem keverem össze, bocs ha tévedek:

téli sarjadékhagyma fiókhagymát hozó forma "fiókája":

Édeshagyma fiókhagymát hozó forma "fiókája":

Előzmény: CBNora (34080)
Jani71 Creative Commons License 2013.02.07 0 0 34084

Szia!

A már említett helyről, Zircről hivatalosan is tudsz szerezni. Postával küldik az általad megadott mennyiséget. Én épp' a jövő hét elején fogok velük értekezni a végleges mennyiségről, mert az még képlékeny egy kissé, holnap derül ki. Az előzetes érdeklődés/levélváltás már megvolt. Nagyjából képben vagyok a vetőgumó méretét és árát tekintve, már csak egy végleges egyeztetés és a rendelés van hátra.

Ebben a hónapban válogatják a vetőgumót.

A vásárban lehet venni étkezési méretet is (sőt, talán még küldenek azt is postán - na persze ilyenkor nyilván fajlagosan többe kerül a móka a súly miatt).

A vetőgumó átlagos mérete kb. 50 g. Tavaly tavasszal 250 Ft/kg volt az ára.

A honlap bal oldalán levő elérhetőségek közül Vajda Eszterrel vedd fel a kapcsolatot!

Előzmény: erzsi58 (34071)
Flanell Creative Commons License 2013.02.07 0 0 34083

Nem bakház, hanem bakhát.   :)

Amiről én írtam, ott kb. 60 cm volt a sortáv, valamint 20-25 cm a szintkülönbség a bakhát teteje és az árok alja között.

Egy bakhátra természetesen csak egy sor megy.

Előzmény: TINTUS (34050)
Mi pálya hello! Creative Commons License 2013.02.07 0 0 34082

Van  aranykorona érték feltüntetve!

Előzmény: tp329 (34070)
CBNora Creative Commons License 2013.02.07 0 0 34081

Nekem a 800 Ft/10 szemes ZKI-s, de üvegházban. Abból a 10 szemből két családnak elegendő növény lesz. De szabadban hamar tönkrement nálunk.

Előzmény: Lora1213 (34056)
CBNora Creative Commons License 2013.02.07 0 0 34080

Várom!

Tegyél mellé valami léptéket is!

Előzmény: unartis: (34054)
Mariska néni Creative Commons License 2013.02.07 0 0 34079

Szia, írtam levelet.

Előzmény: Yri (34072)
h.apci Creative Commons License 2013.02.07 0 0 34078

Tovább rágjuk a gumicsontot, pedig már valaki belinkelte ide korábban a minden információt, rendeletet, nyomtatványt tartalmazó eszmefuttatást, csak figyelmesen el kell olvasni és megérteni, de ehhez nem biztos, hogy elég egy felületes egyszeri elolvasás:

http://kertesz.blog.hu/2013/02/04/kell-e_fizetni_a_konyhakertert?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_02_05&utm_campaign=index

Előzmény: lahuba (34076)
atandi Creative Commons License 2013.02.07 0 0 34077

Aszongya „mellékkérdéssel”… ez itt a veteményes topic! : ) Csak most kicsit belegabalyodtunk a jog hálójába…:S

Nekem tavaly kint is bent is volt kígyóuborkám is, kínai kígyóuborkám is. Egész sokáig elég jó volt, mikor jött egy –feltételezem- peronoszpóra-hullám, a rajnai fürtös, kínai és nem kínai kényó kinyúvadt szépen, a perez és a mohikán virittyolt mellettük. Úgyhogy nekem-épp az este leltároztam(újból, mert már be vagyok sózva), lsz idén perez F1, Mohikán F1, és a tvalyról maradt sima kígyó. A kínai nem annyira tetszett, nem sok belekötni való akad,, mondjuk a vége elhegyesedett, a héja világosabb volt, és kevésbé fényes és sötét. Kb. ennyi. Egyszerűen csak ebből is túltengés csapdájába estem, ahogy többnyire mindennel. Idei szent fogadalmak közt szerepel az uborkák és okra NAPI szedése (is). : )

Előzmény: TINTUS (34066)
lahuba Creative Commons License 2013.02.07 0 0 34076

Ez lesz a jó megközelítés.

Ahogy ezt már előzőleg írták, a konyhakert és a zártkert ma már nem létező kategóriák.

A konyhakert nem is volt soha, az egy "konyhanyelvi" fogalom, a zártkert régebben létezett, ma már nem hivatalos, de ismerve a nyilvántartási káoszt elképzelhető, hogy van ahol még mindig szerepel a tulajdoni lapon.

De itt van egy kis fogalomtisztázás:

http://www.ingatlanszotar.hu/szotar/Zartkert.html

Ennek alapján a lényeg az, hogy ha külterületről van szó, akkor regisztrálni kell, ha belterületről, akkor viszont nem.

A zártkertként használt elnevezés a külterülethez tartozik, ugyanígy a szántó és a zártkert fenti ingatlanszótárjában felsorolt területmegnevezések is.

Mivel tulajdoni lapomon szántó megnevezés szerepel (habár kicsi terület, de valószínűleg egykori nagyobb szántó felparcellázásával lett kialakítva), ez nyilván külterület lehet, tehát regiszrálnom kell, de érdekes módon aranykorona érték nem szerepel rajta.

De ez lehet, hogy csak a nyilvántartás hiányossága, nem merném megkockáztatni, hogy ilyen alapon ne regisztráljak, főleg ha ez később az ígéret szerint ingyenes lesz...

Előzmény: tp329 (34070)
BAtti1964 Creative Commons License 2013.02.07 0 0 34075

Nekem tavaly jó volt.

Szürkéske Creative Commons License 2013.02.07 0 0 34074

Szia!

Szerencsére nagyon szépen rendben tartott kert. Akkor a mezőgazdasági boltban majd utánna érdeklődöm. Köszi az érthető választ!

Előzmény: Flanell (34016)
gergerg Creative Commons License 2013.02.07 0 0 34073

Nekem is jó lenne, de Zirc baromi messze van.

Előzmény: erzsi58 (34071)
Yri Creative Commons License 2013.02.07 0 0 34072

Kedves Mariska néni!

Ha még nem késtem el, szeretnék kérni Tőled pár szem  BOCSKOR PAPRIKA magot.

Egyszer kostolta,mondhatom nagyon finom paprika. Azóta több magboltban kerestem, de még csak nem is hallottak e fajtáról.

Hálás lennék, ha kaphatnék pár szemet az idei vetéshez, cserébe ökörsziv pari magot tudnék felajánlani.

Köszönettel:Yri

u.i nem vagyok egy gyakorlott fórumozó... imélen megadnám a cimemet. köszi

Előzmény: Mariska néni (33852)
erzsi58 Creative Commons License 2013.02.07 0 0 34071

Kedves Fórumozók!

Szeretnék beszerezni pár szem, vagy kg. sarpo mira vető burgonyát.

Ha van vakinek, kérem jelentkezzen.

tp329 Creative Commons License 2013.02.07 0 0 34070

Valós problémát feszegetsz, bizony néhány helyen nincs minden naprakészen illetve a valóság mást mutat, mint a papír. De ha elolvasod a tiédet követő hsz-ben belinkelt oldalon lévő tájékoztatót, akkor szerintem sokat egyszerűsödik a dolog.

Egy részét ide is másolom

"Újdonság, hogy minden négyzetméter földterület használatát be kell jelenteni, ha a földterület az ingatlan-nyilvántartásban szántó, szőlő, gyümölcsös, kert, rét, legelő (gyep), nádas, fásított terület művelési ágban vagy halastóként van nyilvántartva. Kivétel az erdő művelés ágú terület használata, melyet az erdőgazdálkodói nyilvántartásba kell bejelenteni.

2012. december 31-ig a bejelentési kötelezettség csak az 1 hektár fölötti földhasználatra vonatkozott. Eddig sem mentesült a földhasználati bejelentési kötelezettség alól az, aki országosan 1 hektárnál nagyobb földterületet használt, függetlenül attól, hogy ez a használat hány darab földrészletet érintett."

Én most is azt mondom, hogy megint a hírhajhász újságírás és az emberi tudatlanság kézfogásából született egy nagy vihar a kis biliben.

A rendelkezés értelmén persze ettől függetlenül lehet(ne) vitázni, de ezt ne keverjük össze a végrehajtás esetleges nehézségeivel.

Még nem láttam zártkerti tulajdoni lapot, de ha van valakinek friss, árulja már el, hogy van e rajta AK érték. Ismerve a zártkertek kialakításának valamikori menetét, én nehezen tudom elképzelni, de már nagyon kíváncsi vagyok.

És még valami, az esetleges büntetést az AK érték alapján számolják! Kissé indirekt ugyan, de akkor nem logikus, hogy csak AK értékkel nyilvántartott területekre vonatkozik a rendelet? :-)

Előzmény: true75 (34064)
Laci/Zápolya Creative Commons License 2013.02.07 0 0 34069

Mi ebből a tanulság: ha van Ak értéke, akkor be kell jelenteni ha nincs akkor meg nem.

Akinek van ügyfélkapus hozzáférése az megnézheti hrsz. alapján a besorolást.

Előzmény: h.apci (34067)
beetee Creative Commons License 2013.02.07 0 0 34068

Működik, de fajtafüggő. Amivel eddig én kisérleteztem, azok 1-2 terméshullámig jól elvoltak, aztán betegteskedni kezdtek.

Viszont a salátauborka bejött nagyon, sajnos a fajtaneve most nincs elöttem.

h.apci Creative Commons License 2013.02.07 0 0 34067

Talán azzal érdemes kiegészíteni - már nem emlékszem, ki mondta, de jónak tűnik, hogy lényegében mindazt be kell jelenteni (mármint, hogy ki a használója) akármilyen kicsi terület, aminek a tulajdoni lapján fel van tüntetve akármennyi aranykorona érték.

Előzmény: true75 (34064)
TINTUS Creative Commons License 2013.02.07 0 0 34066

Ide becsatlakoznék egy mellékkérdéssel : Kigyóuborka szabadföldbe ubihálóra jó-e?

eiquaz Creative Commons License 2013.02.07 0 0 34065
true75 Creative Commons License 2013.02.07 0 0 34064

Kedves fórumtárs

- kicsit pontosítsunk, mert sokaknak sokminden félreérthető

- minden esetben érdemes: földhivatal, járáshivatal, önkormányzat építésügyi hivatal valamely szervezettől megkérdezni, hogy utca zázszám vagy helyrajziszám szerint mi a terület pontos megnevezése: külterület, belterület, zártkerti ingatlan, üdülő övezet, szántó, kaszáló stb stb

- ezt csak azért mondom, mert itt jöhet egy félreérthetés, pl: rokonom telke Budaörsön a hegyen utca házszámmal ellátott, mégis területileg "zártkerti ingatlan" a besorolása

- ezeken a telkeken "gazdasági épület" megnevezéssel állnak a kétszintes örökpanorámás házikók, aszfaltozott utcákban

- a régi időkben felépítetted amit gondoltál, majd jött a műszaki átvétel ahol megbüntettek 100-200.000 ft-ra és megadták a fentmaradási engedélyt

- ma kicsit más a szabály, ma már ezt nem lehet megcsinálni mert visszaállíttatják az eredeti állapotot, magyarán vagy te bontasz vagy baroma magas költségen ők bontatják el amit szabálytalannak találnak

-

- a lényeg és az észrevételem a napok alapján: nagyon sokan nem tudják az ingatlanjuk területi besorolását és ez köszönhető az önkormányzatoknak is, mert míg egyik helyen külterületként jelzik a bejelentendő telkeket addig a másik helyen zártkertként míg a harmadik helyen a helyrajzi számosoknak kell bejelentgetni

-

- pl. én hrsz-os vagyok de üdülő övezet a besorolásom, 800as telkem van, rajta a családi ház meg mellé a kiskertem

- a fő út túloldalán is hrsz-esek a telkek de zártkerti ingatlan besorolású, azokon is van házikó de még kert is van hozzá és a m2 se kisebb mint a mi oldalunkon

-

- a besorolási lényegek:

családi házas övezet vagy kertváros/ teljes közmű kell 30% telekbeépíthetőség

üdülő övezet/ elektromos rákötést kell biztosítani 10% a beépíthetőség

zártkerti ingatlan/ semmi közmű 3% a beépíthetőség

Előzmény: páhoki (34061)
h.apci Creative Commons License 2013.02.07 0 0 34063

Elképesztő, amikor egy "szakember" nemlétező fogalmakkal tájékoztatja félre a nagyérdeműt. Ingatlannyilvántartási szempontból az érvényes rendeletek szerint konyhakert és zártkert nem létezik; a valóság persze kicsit más, de ezt már itt kitárgyaltuk...

Előzmény: páhoki (34061)
gergerg Creative Commons License 2013.02.07 0 0 34062

Legyünk jók és ne álltalánosítsunk, azért ugyanis téged ugyan úgy büntetnek mint az illegális barack árulásért.  Egy otthon termelőnek jelenleg jó lehetőségei vannak az értékesítésre, bár tudnék annyit termelni hogy átlépjem a küszöböt, és adót kelljen fizetni. Azok ellen akik nem nyugtáznak, a vásárlók tudnak csak fellépni, mégpedig úgy hogy nem vesznek tőlük semmit. Én nem tudok annyi krumplit termelni amennyit megeszünk, ezért veszem. Egy roma srác hordja, évek óta ugyan azzal a teherautóval, kérdezgetve mindig naprakész fajákat tekintve, vetőmag beszerzést illetően, stb, biztos hogy ő termeli. Apósommal a multkor az autókról beszélgettünk, és elkezdett dicsérni egy autót amit keleti szomszédunk gyárt. Mondtam neki hogy olyat soha. Erre ő hogy az ilyen jó, meg olyan jó, meg a renault, stb. Mondom hogy ez elvi kérdés. Azt mondja hülyeség. Mondom képzelje el, hogy a testvére ott lakik mellettük, és az egyik szomszéd rendszeresen átjár a testvéréhez, jól megveri, leszedi a gyümölcsöt a kertjéből, magára íratja a testvére házát, stb. Ezek után, mindegy hogy hány év telik el, ha az a szomszéd árul bármit is, ami akár a legjobb is lehet a világon, akkor vásárol tőle? Mert én nem!

Előzmény: true75 (34060)
páhoki Creative Commons License 2013.02.07 0 0 34061

http://www.inforadio.hu/hir/belfold/hir-544510

A konyhakerteket nem, csak a zártkerteket kell regisztrálni március végéig. Fizetni pedig a tervek szerint senkinek nem kell az eljárásért, aki már fizetett, annak is visszatérítik a pénzt.

...

A konyhakert-tulajdonosokat tehát mindez nem érinti, az viszont igen, hogy a tárca tervei alapján a jövőben valahogy támogatnák azokat, akik megművelik háztáji kertjüket.

true75 Creative Commons License 2013.02.07 0 0 34060

- eddig próbáltam nem példálozni a feketékkel

- pont az miatt tettem fel a piacon való eladást, mert csomó nem nyáron barnult fekát láttam már a piacon egy két ládával árulni

- egyik ládában cserkó másikban meggy de mérleg meg számlatömb sehol

- ráadásul most őszintén, látott már valaha valaki fekát fát metszeni vagy permetezni?

-

-

- mondjuk metszeni már láttam, de az is inkább fatolvajlás volt :)))

Előzmény: tgwh3 (34038)
true75 Creative Commons License 2013.02.07 0 0 34059

látom nem csak a villanyszerelésben vagy naprakész :)

köszi

Előzmény: gergerg (34028)
Mariska néni Creative Commons License 2013.02.07 0 0 34058

Nekem  ZKI-s Ritmo F1 elég jó volt szabadföldön, ahhoz képest, hogy fóliába ajánlják.

Mariska néni Creative Commons License 2013.02.07 0 0 34057

Feketegyökér sikerült már valakinek?

Lora1213 Creative Commons License 2013.02.07 0 0 34056

Jó reggelt!   Kígyó uborkát szeretnék ültetni szabadföldbe.    A boltban 100 ft-os kínai kígyó mag-tól 800ft/10 szem ZKI-s magig sokféle van.   Nálatok melyik vált be?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!