Olvastam a historiajat... mar ami a Wikipedia szerint historiaja... ott nincs meghatarozva a hus minosege, sot, nem is csikokkal kezdodott. A mustarrol tudtam, a paradicsom pure meglepett.
Az Anyu tejfolos szelete is ilyen mint az eredeti - csak sertesbol, mert ugye a marha abban az idoben (is) eleg ragos volt Mo-n.
History
Elena Molokhovets' classic Russian cookbook (1861) gives the first known recipe for Govjadina po-strogonovski, s gorchitseju "Beef à la Stroganov, with mustard" which involves lightly floured beef cubes (not strips) sautéed, sauced with prepared mustard and bouillon, and finished with a small amount of sour cream: no onions, no mushrooms. An 1890 competition is sometimes mentioned in the dish's history, but both the recipe and the name existed before then. A 1912 recipe adds onions and tomato paste, and serves it with crisp potato straws, which are considered the traditional side dish in Russia.[2] The version given in the 1938 Larousse Gastronomique includes beef strips, and onions, with either mustard or tomato paste optional.
After the fall of Imperial Russia, the recipe was popularly served in the hotels and restaurants ofChina before the start of the Second World War. Russian and Chinese immigrants, as well as U.S. servicemen stationed in pre-Communist China, brought several variants of the dish to theUnited States, which may account for its popularity during the 1950s. It came to Hong Kong in the late fifties, with Russian restaurants and hotels serving the dish with rice, but not sour cream. In the version often prepared in the USA today in restaurants and hotels, it consists of strips of beef filet with a mushroom, onion, and sour cream sauce, and is served over rice orpasta.
Segítséget szeretnék kérni, kezdő háziasszony vagyok.
Múlthéten vettem egy fagor chef kuktát. Használati utasítása azt írja, hogy nyomás alatt van, akkor narancssárga jelzés látható. Na ez nálam nem volt látható, és a nyomásszint jelző se mozdult semerre, pedig annak is kellett volna.
Mennyi ideig kellett volna várnom, hogy a jelző kiugorjon??
Ha valakinek van Fagor kuktája kérem segítsen, mert szeretném hosszútávon használni.
Igen, erről az 'amatőr hiba'-kifejezésről én is elmondtam a véleményemet a férjemnek. A Palik Forma-1 kommentáló megjegyzései jutottak eszembe róla, az is jól tudott a karosszékében ücsörögve, az adott témában semmit nem letéve lesajnáló megjegyzéseket tenni.
Na és akkor képzeljétek el, hogy ez a legjobb cikk az indexen, amit írtak róla, ez legalább vicces. Ami először jelent meg, rögtön a 10. helyünk kihirdetése után negyedórával, az olyan mélyen és esszenciálisan magyar rosszindulattól csöpögő volt (rögtön a cím: Amatőr hiba miatt buktuk a Bocuse't), hogy számomra pl ez a cikk már kifejezett örömet jelentett.
A fiam a 2009-es párizsin kint volt. Azt mondta, hogy egy cukrászati kiállítás volt kint (5x nagyobb helyen, mint a BNV), és ott volt a döntő is megrendezve. Nagy élmény volt, sajnálta, hogy nem kóstolhatta meg.
Úgy emlékszik, hogy a győztes kapott kb 10 e.EUR-ot, a győztes commisa meg egy porcelán rudat.