Keresés

Részletes keresés

ZsuR Creative Commons License 2013.02.15 0 0 89728

En mi benne a kánon?

 

Olvastam a historiajat... mar ami a Wikipedia szerint historiaja... ott nincs meghatarozva a hus minosege, sot, nem is csikokkal kezdodott.  A mustarrol tudtam, a paradicsom pure meglepett.

 

Az Anyu tejfolos szelete is ilyen mint az eredeti - csak sertesbol, mert ugye a marha abban az idoben (is) eleg ragos volt Mo-n.

 

History

Elena Molokhovets' classic Russian cookbook (1861) gives the first known recipe for Govjadina po-strogonovski, s gorchitseju "Beef à la Stroganov, with mustard" which involves lightly floured beef cubes (not strips) sautéed, sauced with prepared mustard and bouillon, and finished with a small amount of sour cream: no onions, no mushrooms. An 1890 competition is sometimes mentioned in the dish's history, but both the recipe and the name existed before then. A 1912 recipe adds onions and tomato paste, and serves it with crisp potato straws, which are considered the traditional side dish in Russia.[2] The version given in the 1938 Larousse Gastronomique includes beef strips, and onions, with either mustard or tomato paste optional.

After the fall of Imperial Russia, the recipe was popularly served in the hotels and restaurants ofChina before the start of the Second World WarRussian and Chinese immigrants, as well as U.S. servicemen stationed in pre-Communist China, brought several variants of the dish to theUnited States, which may account for its popularity during the 1950s. It came to Hong Kong in the late fifties, with Russian restaurants and hotels serving the dish with rice, but not sour cream. In the version often prepared in the USA today in restaurants and hotels, it consists of strips of beef filet with a mushroom, onion, and sour cream sauce, and is served over rice orpasta.

 

Előzmény: öreg_néne_b (89727)
öreg_néne_b Creative Commons License 2013.02.15 0 0 89727

Az eredeti recept szerint, bélszínből készítve. De minden többé-kevésbé hasonlító ételre ráakasztják ezt a jól hangzó nevet.

Előzmény: ZsuR (89725)
ketyo61 Creative Commons License 2013.02.14 0 0 89726

nyilvan van egy klasszikus recept, de manapsag mar meg sincs ket egyforma, mint a porkolt vagy a gulyas eseteben sincs. 

Előzmény: Törölt nick (89724)
ZsuR Creative Commons License 2013.02.14 0 0 89725

...mi a sztroganoff kánonja?  Nem ertem...

Előzmény: Törölt nick (89724)
Törölt nick Creative Commons License 2013.02.14 0 0 89724

Jaja, lassan minden húsragut, ami csíkokra van vágva és mégsem kínai. Holott a sztroganoffnak is megvan a kánonja, akár a pörköltnek vagy a gulyásnak.

Előzmény: Caipi (89723)
Caipi Creative Commons License 2013.02.14 0 0 89723

Persze, mind, de hogy mennyi mindent hívnak annak.... :-)

Előzmény: Törölt nick (89722)
Törölt nick Creative Commons License 2013.02.14 0 0 89722

jó is a sztroganoff....

Előzmény: ketyo61 (89721)
ketyo61 Creative Commons License 2013.02.13 0 0 89721

maradek marhasulthoz kerestem valamit, megcsinaltam, jo lett. Nokedlivel lenne az igazi, de ma lustalkodos nap van.;-)

 

 

http://www.food.com/recipe/leftover-roast-beef-stroganoff-340909

 

sickamic Creative Commons License 2013.02.11 0 0 89720

Sehol sem jön ki gőz a tömítés körül vagy a fedőnél?

Előzmény: moxxx85 (89718)
nagypapi51 Creative Commons License 2013.02.11 0 0 89719

Fedő nélkül kezdd el a főzést, ha forr a belevaló, húzd félre, és zárd le.

Tedd vissza a tűzre, kevéssel utána jeleznie kell a "manométernek".

(csak ötlet, nincs ilyenem)

 

Előzmény: moxxx85 (89718)
moxxx85 Creative Commons License 2013.02.09 0 0 89718

Sziasztok.

Segítséget szeretnék kérni, kezdő háziasszony vagyok.

Múlthéten vettem egy fagor chef kuktát. Használati utasítása azt írja, hogy nyomás alatt van, akkor narancssárga jelzés látható. Na ez nálam nem volt látható, és a nyomásszint jelző se mozdult semerre, pedig annak is kellett volna.

Mennyi ideig kellett volna várnom, hogy a jelző kiugorjon??

Ha valakinek van Fagor kuktája kérem segítsen, mert szeretném hosszútávon használni.

Segítséget előre is köszönöm!!

 

ZsuR Creative Commons License 2013.02.04 0 0 89717

De a stilus!!!  Konyorgom, a stilus... nem a faragatlansagtol nem lesz igenyes a munkaja!

Előzmény: öreg_néne_b (89715)
Caipi Creative Commons License 2013.02.04 0 0 89716

:-)

Előzmény: öreg_néne_b (89715)
öreg_néne_b Creative Commons License 2013.02.04 0 0 89715

Anélkül, hogy egyetértenék az index stílusával, eszembe jutott egy örökbecsű mondás:

Nem tudok tojást tojni, de attól még érzem, ha záp...

Előzmény: Caipi (89711)
Shalina Creative Commons License 2013.02.03 0 0 89714

Ja, ez is annyira tipikus magyar, hogy semminek sem tudunk örülni.

 

Shal

Előzmény: Thor (89712)
Shalina Creative Commons License 2013.02.03 0 0 89713

Hogy mennyire egyetértek...

 

Shal

Előzmény: Caipi (89708)
Thor Creative Commons License 2013.02.03 0 0 89712

Ja és hogy a 10edik hely mennyiben bukás. Főleg, hogy max a 8-9-re számítottunk legvérmesebb álmainkban.

Előzmény: Caipi (89711)
Caipi Creative Commons License 2013.02.03 0 0 89711

Igen, erről az 'amatőr hiba'-kifejezésről én is elmondtam a véleményemet a férjemnek. A Palik Forma-1 kommentáló megjegyzései jutottak eszembe róla, az is jól tudott a karosszékében ücsörögve, az adott témában semmit nem letéve lesajnáló megjegyzéseket tenni.

Előzmény: Thor (89710)
Thor Creative Commons License 2013.02.03 0 0 89710

Na és akkor képzeljétek el, hogy ez a legjobb cikk az indexen, amit írtak róla, ez legalább vicces. Ami először jelent meg, rögtön a 10. helyünk kihirdetése után negyedórával, az olyan mélyen és esszenciálisan magyar rosszindulattól csöpögő volt (rögtön a cím: Amatőr hiba miatt buktuk a Bocuse't), hogy számomra pl ez a cikk már kifejezett örömet jelentett.

Előzmény: Luca_41 (89706)
ke_fe Creative Commons License 2013.02.03 0 0 89709
Caipi Creative Commons License 2013.02.02 0 0 89708

Teljesen mindegy, miről írnak így, semmiről se szabadna.... de egyre inkább mindent pontosan ennyi igényességgel írnak.

Előzmény: rollller (89707)
rollller Creative Commons License 2013.02.02 0 0 89707

es 2 nap utan se sikerult kijavitani benne a hemzsego elirasokat, de biztos meno a vilag legmenobb szakacsversenyerol ilyen szinvonalon irni

Előzmény: Nyafkamacska (89705)
Luca_41 Creative Commons License 2013.02.02 0 0 89706

Az egész írás rettenetes, de ez mindent überelt.

Előzmény: Thor (89703)
Nyafkamacska Creative Commons License 2013.02.02 0 0 89705

Szerintem nem slendrián, hanem bunkó. Egy összecsapott cikkben.

Előzmény: Thor (89703)
bábuvagy Creative Commons License 2013.02.02 0 0 89704

40 évesen meg senki se csaj már, azonkívül az élettársa, együtt élnek. szóval semmiképp se "csaja"

Előzmény: Thor (89703)
Thor Creative Commons License 2013.02.02 0 0 89703

Ööö, izé, azért meglepő, hogy csak ezt találtad az egész cikkben, mint nem egészen szokványos átlagújságírói megfogalmazást :)

Előzmény: Luca_41 (89700)
Luca_41 Creative Commons License 2013.02.02 0 0 89702

A fiam a 2009-es párizsin kint volt.  Azt mondta, hogy egy cukrászati kiállítás volt kint (5x nagyobb helyen, mint a BNV), és ott volt a döntő is megrendezve.  Nagy élmény volt, sajnálta, hogy nem kóstolhatta meg.

Úgy emlékszik, hogy a  győztes kapott kb 10 e.EUR-ot, a győztes commisa meg egy porcelán rudat.

Előzmény: ketyo61 (89673)
Luca_41 Creative Commons License 2013.02.02 0 0 89701

Tényleg szép!

Előzmény: ketyo61 (89685)
Luca_41 Creative Commons License 2013.02.02 0 0 89700

"Széll csaja"

 

Elég slendrián megfogalmazás.

Előzmény: Thor (89677)
ZsuR Creative Commons License 2013.02.02 0 0 89699

Halas koszonet! :))

Előzmény: Thor (89697)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!