Keresés

Részletes keresés

Senco Creative Commons License 2013.01.29 0 0 646

Üdv!

Mindenképpen ajánlatos a pincefeljáróban elhelyezni a készüléket.

Ha lehet, akkor még az ajtó (pince és földszint között lévő ajtó) előtt és jó magasan 1,80-2,20.

Ha jó a készülék, akkor hallható lesz az emeleten is.

De nem elég elégszer hangsúlyozni, hogy ez nem minden készülékre érvényes!

FIREANGEL készülékeket ilyen módon kell elhelyezni.

Üdv,Galambosi József

Előzmény: PETI8888 (645)
PETI8888 Creative Commons License 2013.01.28 0 0 645

Üdvözlet!

Érdeklődöm, ha a családi ház pincéjében van a gázkazán, a földszinten lévő nappali pedig egy légtérben van az emeleti nyitott ajtós hálószobákkal, akkor hova lenne célszerű telepíteni a CO érzékelőt?

Senco Creative Commons License 2013.01.28 0 0 644

Mindenki figyelmébe ajánlom!

A Cégünk által forgalmazott és a nagykereskedésen át vásárolt termékek meg vannak jelölve gyárilag így vannak legyártatva.

Minden viszont eladónk és vásárlónk egy ilyen meg jelölt készüléket kap.

Garancia csak arra a készülékre van, amely a cégünk által használt azonosító készüléken jelzést ad.

Jelzés hiányában a készülék nem tőlünk származik, tehát GARANCIA NINCS!

A napokban, két esetben is meg próbáltak Nem cégünk által importált és NEM a nagykereskedésen át forgalomba helyezett készülékek garanciáját érvényesíteni.

Ez egyik esetben sem sikerült és a jövőben sem fog!

Tisztelettel, Galambosi József

bulldog51 Creative Commons License 2013.01.26 0 0 643

Köszönöm a javaslatokat amiket itt olvastam, de magát a berendezést ahogy nézem a magyar árképzésnek "hála" inkább az ebayről rendelem meg. Fire Angel CO-9X 9200,- huf postával angliából. Azért ez, mert a kijelző nekem nem fontos, de a saját aksi igen. Ízlések és pofonok :D

Senco Creative Commons License 2013.01.20 0 0 642

Üdvözlet!

Konvektor nagyon sok féle van. Forgalomban van parapetes és kéményes is.

A parapetes készülékek általában az ablak alá pöfögi az égésterméket.

Na, már, most ha a széljárás is éppen olyan nagyon könnyen hangsúlyozom, tényleg nagyon könnyen visszaáramolhat a szél segítségével az ablakon résein át( ha csak nem műanyag szigetelt).

Van már rá sajnos pl.Gyerekek kaptak így mérgezést.

Nagyon rossz a tapasztalat a 12 V-al és riasztórendszerhez köthető riasztó készülékekről.

Erről nagyon sokan tudnának beszélni olyanok is, akik az ország másik feléből kényszerült haza jönni a téves riasztások miatt.

Engedje meg nekem, hogy ebben nagyon ne foglaljak állást, mert nincsenek jó tapasztalataim sem nekem sem szerelő barátaimnak sem.

Anélkül, hogy bármiit is írnák, ezekről a termékekről el kell, hogy mondjam ezek Kanadában sem váltak be éppen a nagyon sok téves riasztásuk miatt.

Azért is alkalmaznak ma is Kanadában és Amerikában is külön-külön készülékeket.

Csakis kizárólag a Tűzriadó berendezéseket kötik sorban.

Vegyen egy olyan szén-monoxid riasztót, amelyik a távollétében is rögzíti a nagyobb méréseket, és ha haza érkezik elég csak a képernyőre nézni és már kapja is a tájékoztatást, hogy kazánja napközben nem a legjobban üzemelt.

A szomszédok a sok felesleges téves riasztást egy idő után megunják és ebből csak nézeteltérés lehet.

Szén-monoxidot az illatos füstölővel lehet a leggyorsabban létre hozni közel a készülékhez és nem teszt üzem módban és így  lehet egy riasztót megszólaltatni.

A komolyabb készülékek időzónával vannak, ellátva tehet nehéz teszt módban megszólaltatni, ha igen akkor is csak egy hangot ad és visszaáll normál üzembe.

Teszt nélkül sokkal hamarabb érünk el egy riasztási szintre evvel a füstölővel 10-15 cm távolságra tartva a készülék nyílásaitól néhány percen belül a készülék a közepes180-250ppm szinten riaszt.

De ha mégis a másik megoldás érdekelné kérem keresse a Dr.Gáz Bt   www.szenmonoxid.hu ahol találhat ilyen jellegü készüléket.

Üdvözlettel, G J.

Előzmény: LUCzI FERencz (641)
LUCzI FERencz Creative Commons License 2013.01.20 0 0 641

Üdv!

Konvektornál miért kell CO érzékelő? hiszen a konvektor a parapeten át kifelé szellőzik és az égéstermék is kifelé megy.

Másik kérdésem: Olyan CO érzékelőt, ami külső 12 V-al működik, és relés kontaktust ad ki, tehát riasztóközponthoz köthető, tud-e ajánlani? Milyen típust, mennyiért?

Mivel lehetne ezeket a CO érzékelőket kvázi üzemi állapotban tesztelni. (Gondolok itt arra, hogy nagyon kis mennyiségű CO gázt, ami egyébként a helyiségben még nem veszélyes, közvetlen az érzékelőhöz odavezetni, hogy az érzékelőben jó angy koncentráció legyen?)

Vagy ha így nem lehet/veszélyes tesztelni, akkor mit javasol?

Előzmény: Senco (638)
Senco Creative Commons License 2013.01.19 0 0 640

Baxi Nuvola 280 turbós kombi fali kazánból ha jól tudom két tipus is van az ugy nevezett kéményes és zártégésterű.Az Öné kéményes. Szerintem ha minden az előírásnak megfelelően lett beépítve, akkor majd nem teljesen biztonságos.

De sajnos a tapasztalatok azt mondatják velem, hogy ma már semmi sem biztos!

Hiszen volt haláleset és hosszú koma szén-monoxid-mérgezés miatt az anyag hibákból illetve gondatlanságból helytelenül beépített teljesen zárt égésterű kazán esetében is.

Nem mondhatom tehát azt Önöknek, hogy teljes a biztonság!

De sokkal nagyobb biztonságban vannak, mint a nyíltégésű církó kazánok esetében.Ha igaz akkor ebben a kazánban van már beépített füstgáz és levegõ mérõcsonk biztonsági szelep is mely ön magában is egy biztonság.De minden túlzott szén-monoxidtermelésnek és szén-monoxid vissza áramlásnak a nem megfelelő oxigén ellátás az egyik oka.

Ha anyagi helyzete megengedi, vegyen egy jobb fajta készüléket és nem kell, hogy mindent tudjon , csak megbízhatóan mérjen, és ha netán mégis valami módon (bár szerintem kicsi az esélye) lenne, szén-monoxid akkor érzékelje és riasztás adjon.

Hogy ez mégis milyen legyen?

FireAngel C0 9B, C0 9X.Irhatnék más termékeket is, de nem teszem. nem ismerem őket és csakis a Cégem által forgalmazott termékekre esküszöm, mert ezeket ismerem a legjobban.

De szerintem a 9 B készülék nagyon megfelel csak azért is hogy Ön is biztonságban érezhesse családját és Ön is megnyugodjon, hogy mindent megtett a családja védelmében.

Elhelyezése a következő képpen: A kazántól 0,40-80 cm-re és 1,80-2,20 cm magasan nem az ajtó mellé! De he, lehetséges akkor lehet a kazán fölé is csak figyeljünk, az ott leadott hőmérséklet ne legyen nagyobb 25-28 foknál.

Remélem segítettem!

Üdv,Galambosi József

www.szenmonoxid.xls.hu

Előzmény: NTeoDóra (639)
NTeoDóra Creative Commons License 2013.01.15 0 0 639

Tisztelt Galambos úr!

Tanácsát kérném érzékelő ügyben. 2 kicsi gyerek mellett az olvasásban addig jutottam, hogy Honeywell vagy FireAngel.

2006-ban épült családi házban lakunk, a kémény bélelt, kazán (Baxi Nuvola 280 l) a földszinten van, egy külön helyiségben, ami az előszobából nyílik, egy egyszerű beltéri fa ajtó választja el a lakótértől.

Az előszobából nyílik a  lenti nappali rész is, illetve a lépcső, ami az emeletre vezet, ahol szintén egy nappali rész, illetve kicsit arrébb  hálók vannak.

Hová lenne érdemes tenni az érzékelőt? És melyik típust?

Köszönöm válaszát,

Dóra

Senco Creative Commons License 2013.01.12 0 0 638

Üdvözlet!

Sajnos csak azt tudom javasolni, hogy ahol konvektorok vannak és abban a helységben alszunk is akkor mindenképpen kell egy riasztó!

De ha csak az egyik szobát használjuk alvásra, akkor egy készülék elégséges, amit nappal elhelyezünk, a laktér közepén ahol tartózkodunk, és éjszakára magunkkal visszük a hálószobába. Mivel konvektor van, a hálószobába nem kell magasra tenni a készüléket. Javaslom az alvó magasságot, éjjeli szekrény vagy 1,-1,20 magasságba elhelyezni közel a konvektorhoz.

Sajnos hogy milyen konvektor van arról nincs infóm ezért csak általánosságban javaslom.

Gázkazán, cserépkályha falivízmelegitő esetében magasra 2-2,20 cm konvektor, kandalló esetén 1-1,50 cm magasan kell elhelyezni a riasztó készülékeket, de ez lehet változó ezek az esetek csakis a FireAngel készülékekre vonatkoznak még akkor is, ha sok eltérés ebben az esetekben nincs készülékek közt.

A gyenge minőségű készülékek mindenre riasztanak minden olyan illatanyagra, párára és sok minden másra is, ami egy háztartásban előfordul.

De általában gyenge szenzorjuk hamar feladja magát és ezért csipognak örökké.

Honeywell H450EN készüléket teszteltem és annak ellenére, hogy egy megbízható készüléknek tartom sajnos előfordult, hogy az illatos pára megindította a riasztás nála.

De ennek ellenére Jó készülék!

Tehát egy készülék is elegendő az említett módon.

Remélem tudtam segíteni.

Üdv,Galambosi József

Előzmény: .-BB-. (635)
Senco Creative Commons License 2013.01.12 0 0 637

Ez így igaz!

Előzmény: pooltos (634)
Senco Creative Commons License 2013.01.12 0 0 636

senco@pr.hu

Előzmény: Törölt nick (633)
.-BB-. Creative Commons License 2013.01.11 0 0 635

Tisztelt Galamos Úr!

Tanácsát szeretném kérni. A szüleim vidéki házban élnek, van szén-monoxid riasztójuk, de olcsóbb fajta és mindenre beriaszt. A fürdőszobában gázbojlerrel melegítik a vizet, a 2 hálószobában és az ebédlőben konvektorral fűtenek. A szobák a fürdő mellett vannak.

Szeretném lecserélni a riasztót, és kinézten  Honeywell H450EN érzékelőt, de a pénztárcám nem engedi, hogy mind a három helyiségbe megvegyem. Esetleg tudna nekem ajánlani egy olcsóbb, de megbízható készüléket? Egyáltalán szükséges-e 3 készüléket vennem?

Köszönettel:

BB

pooltos Creative Commons License 2013.01.10 0 0 634

Tekintve hogy a CO gáz könnyebb mint a levegő, lehetőség szerint érdemes a készülék fölé elhelyezni.

Előzmény: Törölt nick (633)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.10 0 0 633

T. Galambosi Úr!

Szeretném megkérdezni  az Ön e-mail címét, mert nálam elég kicsi a fürdőszoba s levideóznám s elküldeném Onnek a videót, hogy jelölje be, illetve írja meg , hogy hová kellene tennem a co riasztót. Én a kazán fölé gondoltam, de nem vagyok biztos benne. A kazánom egy zárt rendszerű Ariston kondenzációs kazán!!

Köszönettel! 

Senco Creative Commons License 2013.01.09 0 0 632

Üdvözlet!

Ha már eldöntötted, hogy FireAngel készüléked lesz, akkor javaslom neked ezt az oldalt ahol részletes és pontos leírást kapsz mindenről, amit tudni szeretnél.(www.szenmonoxid.xls.hu)

De ha mégis kérdésed merülne fel valamivel is kapcsolatban nagyon szívesen állok a rendelkezésedre.0670/940-9298 számon.

Sokan bevásároltak már gyenge minőségű készülékekből, amire nem nagyon büszke az ember. Tudom, nagyon sokan nem engedhetik meg maguknak a jobb, de drágább készülékeket.

Sajnos ma ilyen világot élünk!

De ahol gyerekek is vannak, ott mindenképpen össze kell spórolni egy jobb készülék árát, mert a gyenge és rossz minőség nem BIZTONSÁG!

Nagyon sok helyen szerepelnek ezek a készülékek gyártói és márka nevei.

De üzletrontásnak minősül a túlságos le gagyizás.

Persze más, ha ezt egy vevő teszi!

Visszatérve a lényegre a több konvektor és, átfolyós vízmelegítő ez egy kicsit problémás helyzet, amit részletes átbeszéléssel lehet csak tanácsot adni, hogy tényleg ne történjen baleset! Ugyan is a leveledből sok információ kimaradt, amit jó lenne tudnunk.

Ha megadsz egy elérhetőséget (tf.szám ) szívesen felhívlak!

Üdv,Galambosi József

Előzmény: Alradar (631)
Alradar Creative Commons License 2013.01.06 0 0 631

Üdvözlet!

CO jelző vásárlás előtt állok és elolvastam a topic utóbbi hozzászólásait, ami igen hasznosnak bizonyult, mivel magam sem tudtam eligazodni a sok kapható készülék között. Hiába találtam több cikket is a neten ami pont arról szólt, hogy kerüljük a slány minőségű készüléket inkább minőségit vegyünk, arra sajnos egyik áltam olvasott sem tért ki, konkrétan mely készülékeket kerüljük, vagy mely típusokat ajánlják. Ezután bukkantam erre a fórumra. A Fire Angel valamely készüléke mellett fogok dönteni, a kérdésem is ezzel kapcsolatos, hogy mi a különbség a CO-9B, CO-9D és CO-9X készülékek között? Mindegy melyiket veszem? A 9D esetén az szimpatikus, hogy a kijelzőjén a CO érték is leolvasható. 

A szobákban és konyhában gázkonvektor van, a fürdőben átfolyós gázmelegítő kéménybe kötve.

Üdv. Al

Senco Creative Commons License 2013.01.06 0 0 630

Üdv!

Az hogy mindig minden karban van tartva az egy jó dolog, de sajnos kevés!

A gondos szervizelés és karbantartás nagyon fontos pl. egy cirkónál.

Sajnos még így is nagyon sok esetben előfordul a mérgezés.

Időjárási légkör nagyon sok bajt tud okozni, de még sajnos ezer annyi forrása van a szén-monoxid visszaáramlásnak.

Hát a készüléked, amit vettél az alapjában egy megbízható készülék.

De hogyan viselkedik a fürdőszobában azt igazából a forgalmazótól, importőrtől kérdezd meg.

Minden készülékre más és más a tájékoztató, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni.

Tehát a saját érdekedben kérdezd a Kft.

A fürdőszoba a párás, nedves levegő miatt egy veszélyzóna!

Azt tudom csak, hogy a FireAngel C0 9X és a 9B készülékeket lehet fürdőszobába elhelyezni ugyan is nem riasztanak párára és más illatanyagokra csakis szén-monoxidra!

A C0 9D csakis azért nem ajánlom, mert az LCD párosodását is jelzi a készülék.

Üdv,Galambosi József

Előzmény: Babicsenko (629)
Babicsenko Creative Commons License 2013.01.03 0 0 629

Üdvözlet!

Abban kérnék tanácsot, hogy vettem egy Honeyweel H450EN szénmonoxid mérőt, mivel a korábbi HOME by Somogyi CO 02 (2009-ben vásárolt) készülékem az utóbbi időben szinte hetente beriasztott. Mivel a nyílt égésterű kazánom rendszeresen karban van tartva, illetve napi szintem átszellőztetjük a lakást, valamint semmilyen mérgezésre utaló, még a legcsekélyebb jelet sem tapasztaltuk, vélhetőleg a készülék problémás működése okozta a riasztást. (Nyilván minden riasztást komolyan vettünk, azonnal minden ablakot és ajtót kinyitottunk és lekapcsoltuk a kazánt). 

Mint már oly sokan, sok fórumon jelezték, hogy a kazánjuk a fördőszobában van, és a leírások alapján a kazánnal egy légtérben kell elhelyezni a jelzőrendszert, viszont a párás levegő miatt lehetőleg ne a fürdőszobába, én is érdeklődnék, hogy akkor most mitévő legyek? Mégis hogyan telepítsem a tűléléshez nélkülözhetetlen eszközt?

Köszönettel:

Babicsenko

Senco Creative Commons License 2013.01.02 0 0 628

2012.12.28 Budaörs Kika áruház szén-monoxidriasztó bemutató stand.
Befejezem a bemutatót az emberek szétszóródnak, de egy férfi ott marad mellettem két 4-6 éves gyerekkel.(Mintha már találkoztunk volna)
Kedves Uram! Köszönöm!
Köszönöm Önnek, hogy napokkal ezelőtt meggyőzte családomat, hogy vásároljunk egy riasztót a biztonságunk érdekében.
Kandallót rakattunk és nagyon rosszul vizsgázott a mester!
Éjszaka kétszer is beriasztott a riasztója és így megmentve családomat és jó magamat a tragédiától.
Kétszer is 900-950ppm nél szellőzettük át a lakást, ahogy ön ezt veszély esetén tanácsolta.
Azóta nem gyújtottunk be a kandallóba. Maradt a zártégésű kazán továbbra is mégha drágább is! A kandalló jó lesz dísznek mondta az úri ember és közben lehajolva puszilgatta két gyermekét.
Uram nagyon köszönjük és kezét nyújtva gyermekeit ölelgetve köszönt el tőlem.
Őket meg mentette a szén-monoxidriasztó!
Nekem meg végtelenül boldog volt a napom!

Galambosi J.

Senco Creative Commons License 2012.12.08 0 0 627

Nem! Nem tartom jó ötletnek, hacsak nem kettő készüléket veszel.

Ugyan is a riasztót a pincefeljáratba kell elhelyezni, ha lehetséges, akkor a második –harmadik lépcsőfoknál 1,8-2,20 cm magasan.

Persze ez mindig az adott készüléktől is függ, amit veszel.

Természetesen nem ártana két készülék a házba egy az említett helyre és egy pedig az emeleti feljáróba szintén a második és harmadik lépcsőfok felett 1,8-2,20 cm magasan.

Ez lenne a tökéletes megoldás!

Tudom, hogy ez nem olcsó dolog!

De addig is, amíg nincs, két készüléked az 1 db a készüléket helyezd a pincefeljáróba az ajánlott helyre.

Azért van erre szükség, hogy a készülék a legrövidebb úton találkozzon a felfelé szálló szénmonoxiddal. Ha jó a készüléked akkor a riasztásra felébred a család és van idő ajtó-ablakot nyitni.

Figyelmedbe ajánlanám MTV Megoldások Magazinja című műsorban a Szénmonoxid riasztókról készült riportot.(Dec. 04)

Figyelem!

Ez a tájékoztatás csakis a FireAngel készülékekre vonatkozik!!!

Üdv? Galambosi J.

www.szenmonoxid.xls.hu

Előzmény: Törölt nick (626)
Törölt nick Creative Commons License 2012.12.07 0 0 626
hany szen monoxid jelzot vasaroljak es hogy helyezzem el?
2 szintes nagy csaladi hazban lakunk,a vegyes-fatuzelesu kazan a pinceben van a mi haloszobank pedig az emeleten?hova helyezzek co riasztót?emeleti szobába?en arra gondoltam h. a pince es az emeleti haloszoba kozott a foldszinten helyezném el.jo otlet?
Senco Creative Commons License 2012.11.30 0 0 625

A kérdésedre válaszolva,

Szóval azért van lehetőség ma a Multinak és egyes kereskedőknek silány –gyenge minőségű szén-monoxidriasztókat behozni és forgalmazni, mert a szénmonoxid is egy háztartási vegyi anyag kategóriába esik.

Ugyan is Távol-keleti áruk közt vannak olyan riasztók melyek háztartási vagyianyagokra vannak legyártva.

Ilyenek a Parfüm, hajlak, illatszerek, festék, tisztítószerek, étel-ital illatok és még sorolhatnám.

Ezért van az, hogy szol a riasztó a fürdőben, a konyhában a frissen tapétázott szobában és sorolhatnám.

Bármennyire nem hihető a Kínaiak 1000 db-nál azt írnak a készülékre, amit én szeretnék!

Ezek a készülékek beriasztanak minden olyan vegyianyagra-illatra, melyek megtalálhatók a mindennapi háztartásban. Idős emberek háztartásában találhatjuk meg a készülékeket, mint figyelmeztető eszköz, ha netán ott felejti a levest vagy kávét a tűzhelyen.

Ne tán, ha túl mélyre szippantaná a készülék az illat anyagot, akkor az soha többé el nem hallgat, és csak csipog és csipog, amíg a kukába nem kerül.

Ezek a készülékek 4-8 ezer Ft-ba kerülnek.

Igaz és itt van a kiskapu, hogy a szénmonoxid is ide tartozik és talán be is riaszt egy bizonyos szintnél a készülék csak nem tudni, hogy milyen szinten, lehet, hogy már a halálos dózisnál.

Teszteltem három készüléket egy időben. FireAngel C0 9D Som.bedugos Praktikeres Point

A FireAngel 220 ppm-nél vészriasztást csinált a többi készülék meg sem szolalt!

660 ppm-nél még mindig semmi!!

780 ppm-nél a Som megszólal, de a másik nem! Majd 950 ppm-nél csipognak a készülékek.

A Praktikeres készüléket soha többet nem tudtam leállítani, csak ha az elemet kivettem.

Hát ennyit erről.

Tehát ezeket a készülékeket, amikor engedélyeztetik, ugyan beriasztanak a mérgező szénmonoxidra is és kész az engedély!

De egyáltalán nem vizsgálják, hogy mindenre riaszt, és nem felel meg a Nagy EU szabályozásnak, hogy tele van téves riasztásokkal és még sorolhatnám!

Hát az ilyen készülékekre bízza rá magát, aki akarja, de én BIZTOS NEM!

Ma Magyarországon csak a FireAngel és talán még a Honeywell H450EN készülékeket lehet SZÉN-MONOXIDRIASZTÓKNAK NEVEZNI!

Mind ez az én egyéni véleményem!

Senco

Előzmény: skylife88 (620)
Senco Creative Commons License 2012.11.30 0 0 624

Sajnos nehéz a látatlanba tanácsot adni! Csak úgy lehetne, ha az ember látná a kialakult helyzetet.

Viszont jó, ha odafigyelsz!

Akár Somogyi akár nem valami nincs rendben a kazán körül nálad.

Feltétlen kell a szerelő, aki megállapítja, hogy mi is a hiba.

A zárt égésű akkor 90%-ban nem szabadna visszaáramlásnak lenni-e! De és itt van a 10% lehet, hogy egy nagyfokú Mekk Elek szerelés történt nálad és egyáltalán nem lehetsz nyugodt!

Bármit is mond, majd a szerelő szerezz be egy jó riasztót!

Ha jó riasztó, akkor az csak FireAngel lehet! De a döntés a tiéd.

Kedden délután a Mtv1cstornán lesz egy riport a szén-monoxidriasztókról 16,30 körül aMM azaz a Megoldások Magazinja érdemes lesz megnézni!

Senco

Senco Creative Commons License 2012.11.30 0 0 623

A FireAngel C0 9D készülék az illatos füstölővel (hasonló, mint a csillagszóró) történő tesztelés esetén 2 percen belül 999 ppm –re felfut és riaszt!

A füstölőt 5-10 cm-re a hátulján lévő bordás nyílásra irányítjuk, úgyhogy a füst beszálljon a készülékbe.

Hangsúlyozom, hogy a készülék annyira jó, hogy pillanatok alatt a FÜSTBŐL kiszimatolja a szén-monoxidot és már riaszt is.

Tehát a készülék biztos jó csak a tesztelés nem megfelelő!

Senco

Előzmény: grizza (619)
tangerine Creative Commons License 2012.11.30 0 0 622

Ebayről, amazonról 1 hét alatt ideér. Angliából kell venni, nem Kínából.

meryke87 Creative Commons License 2012.11.30 0 0 621

Fürödtél/főztél/kiteregettél esetleg ? Nekem ilyenekre is megszólalt...

A fireangelt én a lentebb írótól rendeltem,nem olcsóbb annyival külföldről hogy ne érje meg a garancia rá szerintem.

Miskolcon vagyok,légszennyezettség 210%-on van,attól lehet hogy 0 helyett 10-15 közötti értéket mutat szellőztetés után,majd visszamegy 0-ra egy óra múlva?

skylife88 Creative Commons License 2012.11.29 0 0 620

Üdv mindenkinek!

Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy zárt rendszerű cirkó kazánoknál is előfodrulhat szén-monoxid szivárgás? 

Az én sztorim: Egyetemista vagyok, most költöztem új albérletbe és az elmúlt jó pár évben az eddigi lakások mindegyikében használtam már szén-monoxid jelzőt. Bár ahogy elolvastam itt egy két oldalt nekem sem a legmegbízhatóbb típus van. Korábban egy monox volt, majd máig somogyi. Nem tudtam, hogy ezek a gagyi kategória, mert régen nem néztem annyira utána mint pl. most. De felháborítónak tartom, hogy ha ennyi gond van vele akkor, hogy kerülhet egyaltalán bolti forgalomba. Szóval a tegnap este folyamán az új lakásban - ahol felújított többek között a fűtés rendszer is - megszólalt a riasztó. Lekapcsoltam, kiszellőztettem teljesen és utána egy órán keresztül nem sípolt.  Majd újra bekapcsoltam a fűtést rá 10 perccel ismét megszólalt. Ekkor lekapcsoltam, kiszellőztettem és azóta nem kapcsoltam be és a jelző sem szól. Ma délután érkezik a gázos aki megnézi és megméri a szintet, kiváncsi leszek mi a helyzet. Ugyanis is furcsa nekem, hogy egy kb. 1 éves (tehát egy telet és most 1 hónapot használt) ZÁRT fűtésrendszernél is előfordulhat ilyen. Lehetséges ez vagy a somogyi mérő az őrült? A kazán típusa: Ariston Class 28FF kombi.

Mindenesetre a lehető leghamarabb be kell szereznem egy Fireangel készüléket, mert én sem vagyok nyugodt, mint ahogy itt senki sem:)

Ötletek? Külföldről érdemes inkább? Arra nem kell sokat várni pl.: egy ebay esetében?

Üdv és előre is köszönöm a válaszokat!:)

grizza Creative Commons License 2012.11.29 0 0 619

Sziasztok, beszereztem egy Fireangel riasztót, és az utasításnak megfelelően próbáltam tesztelni füstölővel. Két füstölőt is nyomtam egyszerre az orra alá, de csak 25-30-ig ment fel a számláló. Vagyis nem jutott el odáig, hogy riasszon, így nem derült ki, vajon mi történne kritikusabb értéknél. Ez a készülék hibája, vagy egyszerűen annyi, hogy a füstölőből nem jött elég CO? Más módon nem lehet tesztelni? Ha a számláló megindul, az nem bizonyítja, hogy a készülék rendesen működik? (Egyébként a bal felső sarokban kb. percenként megmozdul egy fekete jel, és a zöld lámpa is felvillan)

Nagy-N Creative Commons License 2012.11.21 0 0 618

Nem kaptál leírás a készülékek mellé?Én azt hallottam komoly szakemberektől,hogy minden készülékre és tüzelőberendezésekre más és más elhelyezés ajánlott.

Nagyon számit,hogy konvektor,cserépkályha vagy kazán esetleg valami más.

De ebben kérdezz hozzáértöt!!!

Előzmény: ember131 (617)
ember131 Creative Commons License 2012.11.20 0 0 617

Utolsó mondat helyesen:

"Jó hír ami általában nem szerencsés, hogy egyedül az ablakainkat NEM cseréltettük ki, így télen kicsit szellőznek a szobák. :) :Y"

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!