hy olyan problémám van, hogy az internet elmegy naponta minimum kétszer kb, és csak ugy lesz jó, ha bemegyek a router menüjébe és a Wan -ba rámegyek a release utánna renaw - ra. A router típusa Tp link tl wr741nd. Valami megoldást szeretnék kérni, előre is köszönöm
Segítséget kérnék. Tegnap vásároltam egy D link GO-RT-N300 routert de sehogysem sikerül netet előhúzni belőle. Nincs modemem azaz csak csupasz netem van ahogy a szolgáltatóm nevezi. A beállításhoz pedig csak egy IP, alapértelmezett átjáró és a két DNS cím áll rendelkezésre.Ez az első routerem de már kezd elegem lenni belőle.
A gépem az kábelen csatlakozna a routerhez de ha jönne ismerősöm akkor jó lenne ha nem úgy lenne neki net hogy addig nekem nincs.Köszi a segítséget előre is.
A szüleim házánál van internet és egy TP-LINK TL-WR340GD Router. Gyári antenna van hozzá, nem tudom mekkora nyereségű. Gondolom valami kicsi. Van egy használaton kívüli de tökéletesen működőképes D-Link DWL-2100AP Wireless access point-om és hozzá egy 16 DBi 2,4 Ghz kültéri flat antennám.
A nagyszüleim háza kb. 150 méterre van a szüleim házától. Kéménytől kéményig szabad rálátás van, nincs semmi útban.
Valaki eltudná mesélni LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE jó szájbarágósan hogy hogyan kell összekonfigurálni a két routert?
Kikell-e cserélni a tp-link router antennáját nagyobb nyereségüre?
Lenne egy olyan problémám, hogy egy 3-4 éves Asus laptop nem tud csatlakozni a tp link routerhez, viszont a router beállításai jók, mert telefonnal illetve tablettel rátudok csatlakozni és minden oldalt tökéletesen be is tölt, videókat is, és a laptop csak akkor érzékeli hogy van internet ha kábelesen van összekötve a routerrel, amint kihúzom a laptopból és megpróbálok csatlakozni a wifire, azt írja hogy a windows nem tud csatlakozni.
Notebook megtalálja a wifit, de csak korlátozott kapcsolat jön létre, Internet nincs. Ha az AP-t újraindítom (kihúzom a konnektorból, vissza), akkor létrejön a kapcsolat2 is, Internet is van, de kell neki az első kapcsolat is, ha azt kitörlöm, megint nem megy semmi. Tehát csak két egyidejű kapcsolattal megy a wifi.
Kollegák okostelefonjain (Nokia, Samsung) szintén két kapcsolat jön létre, az egyikre (elsőre) azt írja a telefon, hogy nem tartományos.
Nincs túl nagy tapasztalatom a témában, de nem hiszem, hogy ennek így kellene működnie. Mit rontok el?
Egy másik topikban már megírtam, remélem nem haragszanak meg ha itt is felteszem kérdésem:
Arról lenne szó, hogy lenne egy szálloda ahol Wifit építettünk ki. Sok AP van ahol időszakonként jelszót kell cserélni. A kérdésem az lenne, hogy van-e valamilyen megoldás arra, hogy elég legyen egy helyen átírni a csatlakozáshoz szükséges jelszót és az AP-k onnantól kezdve csak azt engedik fel aki az új passt tudja? TP-Link eszközök lettek felszerelve, olyan "mester-szolga" kapcsolatra gondolok ha létezik ilyen egyáltalán. Tudom létezik egy olyan megoldás, hogy nem a wifi AP-k vannak titkosítva hanem egy átjáró van amihez jelszó kell. Egy ilyen megoldás is érdekes lehet.
Kértünk ajánlatot ilyen gateway routerre ami egy nyomtatóval kiegészítve meghatározott időre jelszót ad amivel el lehet érni a világhálót. Van is ilyen, de nagyon drága és beszéltem egy olyan kollégával ahol telepítettek egyet és az a tapasztalat, hogy állandóan leáll, nem tudtak rájönni mi van vele... kicserélték és az új gép is két-három napig bírta csak.
Minden segítséget előre is köszönöm és várom az 5leteket...
T-home netem van. Rendesen minden OK, tehát megy a modemről a net.
A gond ott kezdődik, amikor routerre szeretném tenni, küldött forgalom van, de fogadott nincs. A kapcsolatra azt írja, hogy nincs, vagy korlátozott. A javításkor sem tud tenni semmi.t
Mit lehet még csinálni????
A modemen sem villog a netjel- egyáltalán semmi :(
Mikor annak idején bekötötték az internetet azaz 2006 ban akkor tett rá valami kódot en ugy gondolom a routerre mert mikor en csatlakoznék a gépemmel kiirja hogy adja meg a jelszot de mivel nem tudjuk nem tudok belépni,probaltuk már a resetet is de semmi nem reagál semmit:(
Sziasztok nekem az a problmám van hogy otthon van 3 asztali gép amire szétvan osztva az internet de levan kodolva annó aki csinálta valószinü lekodolta es senki nem tudja a kodot én a laptopomrol szeretnék csatlakozni de mivel nem tudjuk a jelszot igy nem megy hogyan tudnék énis hozzácsatlakozni?
Segítségre lenne szükségem. Adott egy t-home adsl internet. A modemre érkező jelet három gépre osztottuk el. Hogy lehet megoldani, hogy mindegyik gépen legyen wifi megosztás is, ha a wifi-k nem látják egymást?
Sziasztok! Van egy TP-LINK WR941ND routerem openwrt-vel. Sajnos valamit elnyomkodtam a webes felületén, mert azóta nem tudom elérni sehol. Failsafe módban sem kommunikál. Statikus ipvel sem tudom elérni, dhcp-t pedig nem osztja ki sem LAN-on, sem wifin keresztül. Hiába csatlakozok fel a wifi hálózta, korlátozást ír.
Failsafe módban automatikusan 192.168.1.1 a címe? Ha esetleg átírtam korábban akkor is? Van valami ötletetek, hogyan tudnám resetelni, feléleszteni?
Most váltottam IP tv miatt , és most a kábelmodemem a is wifi router lett.
Több mint 4 eszközöm van és ezért nem tudom mind vezetékesként a routerbe bedugni, de van egy másik szintén 4 bemenetes wifi routerem.Hogyan lehetne beállítani hogy az eszközök egyik része a T homos routerről menjen a másik fele meg a mögé tett saját wifi routeremrŐl ?
Üdv a guruknak. Van egy ADSL-es internet kapcsolat, ezt szeretném wifi routerrel használni. A modemből kábel megy a router WAN portjára. A routert látja a gépem, IP címet is kapok, a router konfigurációs felületét elérem. Az internetet mégsem tudom így használni. Mi lehet a gond? A beállítások a "default" értékek. A router típusa Asus RT-G32. A segítséget előre is köszönöm.
Nekem is volt hasonló gondom, meghalt a router, újat vettem, belkötöttem, minden szép, de nem tudtam feléleszteni a kapcsolatot.
Délelőtt, másnap a szolgáltatót felhívtam és ott először minden egyéb hibával elküldtek....
Délután másik szervizes volt szolgálatban, Ő azonnal mondta, hogy a számos oldalon ahol a router adati, számai megjelennek, onnan a MAC-Wan számot adjam meg, utána Ő beállítja a kapcsolatot. Várjak egy kicsit, kb. 5-10 percet, húzzam ki a routert, majd némi várakozás után dugjam vissza a konnektorba. Router kis idő múlva bekapcsolva, majd beáll a rendszer és utána tökéletesen megy az internet.
(Ha az a 192.168. 1.1-es nem megy, akkor 1.0-át írj be címnek, a router adati eléréséhez, nekem ez ment.)
Sziasztok! Router beállításához szeretném a segítségeteket kérni. TP-LINK TL-R402M routert szeretnék kicserélni TL-WR740N-re. A probléma az, hogy nem érem el a router konfig oldalát. Összekábelezés rendben van, áramtalanítás után modem összekötve a wan porttal, a gép pedig a link1 porttal. Mutatja is, hogy létrejött a kapcsolat. Állapotjelző szerint küldött adatok vannak, fogadott viszont nem nagyon (nem tudom ez így rendben van-e?!). vírusírtó kikapcsolva, tűzfal kikapcsolva. Próbáltam fix IP címet beállítani (192.168.1.1 alhálózati maszk 255.255.255.0), de így sincs semmi eredmény. Kábelek biztosan jók, mert ha visszarakom a régi routert akkor megy a net. Ha valakinek van ötlete, kérem segítsen. Köszönöm előre is!
Szia, tulajdonképpen megválaszoltál magadnak: igen, switch-et vegyél! Igény szerint: 5, 8, 16, vagy 24 portosat. Ha van keret, akkor gigabiteset, hogy ne szűküljön a LAN keresztmetszet. Például: http://www.pcx.hu/termek/tp-link-tl-sg1008d-switch-19718
Egy olyan kérdésem lenne, hogy egy gigabites vezetéknélküli router 4. LAN portját szeretném további 4 felé osztani. A további 4 ág gyakorlatilag sosincs egy időben használva. Ez esetben elméletileg elég lenne egy HUB a továbbosztásra? Mivel ilyet már nem nagyon lehet kapni, akkor egy switch-et vegyek? Mit ajánlanátok?
Lehet, hogy már kérdezték már , hogy smc wbr14t-g -m van és már egyszer sikerült is kapcsolódnom a laptophoz vele de egyik alkalommal amikor elvitték a laptopot akkor hirtelen megszünt a jel és nem látta a vez.nélküli hálózat az smc-t.
Most visszakerült hozzám a laptop és az a problémám , hogy ha az internet kábel a gépbe van bedugva akkor látja az smc és csatlakoztatva felirat jelenik meg a laptopon és maint átdugom a kábelt az smc-be akkor nem tudom előhívni az smc admin táblát mert sajnos a gép nem látja az smc-t.
Pantel adsl-em van, van hozzá egy modem. Ha a modemet rákötöm egy routerre, akkor tök jól működik. Simán klónozom a mac-addresst, de ha nem tenném, akkor is működnie ipconfig release-renew után, vagy 12 óra elteltével magától is.
A probléma az, hogy először tök jól működik a routerrel, de egy vagy két nappal később, amikor bekapcsolom, akkor hirtelen nincs net, és nem tudom visszavarázsolni. A mac adress klónozva van, ez nem lehet probléma, és a router által kiadott release renew sem segít.