hát én nógrádi vagyok úgy h nem nagyon ha nem találsz senkit akkor azt neked kell valahogy megbügykölni leírás alapján ha odafigyelsz mindenre rendesen annak jónak kell lenni
Én nem használok csapágylehúzót a csapágyak lehúzgálásához mert nincs , viszont van hidegvágó,pajszer,kalapács .:-)
Legelőször a behajtó tengely csapágyait hézagolom ki, aztán lépek tovább.
A difi hézagolásnál nem használok semmi temperát ,egyszerűen összecsavarozom 3 helyen (tömítéssel)a hídtokokat ,és addig rakosgatom egyik feléről a másikra a különböző vastagságú alátéteket amíg el nem érem a lehető legkissebb holtjátékot (kotyogást). Terhesés alatt úgyis nőni fog a hézag .
Legtartósabb az új cucc faszán kihézagolva ,mert a használt fogaskerekek újrahézagolásánál már nem lesz teljes felfekvése a fogaknak ,, gyakorlatilag csak a foghegyeken lesz felfekvés.
Első hídnál sajnos esedékes lesz nekem is a hézagolás ,nem akarom megvárni a lereccsenést.
Elég hangos már ,és mióta nálam van még nem volt hozzányúlva ,..meg az előző tulaja egy gépanalfabéta volt . :)
Egyépként is szerintem az első difiket jobban elhanyagolja mindenki .
Ki bizony, és a kolléga azt még nem is mondta hogy szinte speckó csapágylehúzó kell hozzá, a hídfélből a csapágycsészét kiszedni sem egyszerű, és ha megvan mennyi lemez kell bele összesen, még egyik oldalról kell pakkolni át a másikra hogy a lényeg a foghézag meglegyen. Be kell temperázni vagy krétázni a tányérkereket és a kúpkeréket forgatni, miután szétszeded sasolni hogy milyen a kép, merre kíván még. jó szorakozást. Én amúgy a lefektetett kerékbe szoktam beleállítani a hídfelet.
hát először is hézagoló lemezt lehet venni sőt érdemes is mert szokott olyan lenni hogy szétnyalódik,ha valaki rutinos a kardán csillag kottyanásából is megmondja mi a helyzet ha pedig hezagolni kell akkor egy nagy adag türelem hozzá,mert ugye többször egymás után szét kell szedni.ketté veszed a hidat aztán levakarsz minden piszkot szilkont ilyesmit róla a hídnak a mélyebb felét amibe a kúpkerék van felállítod valamihez és rögzíted kiveszed belőle a bolygóházat és a rajtalévő kúpcsapágyat valamenyire le kell húzni róla majd visza rakod a helyére rárakod a híd másik felét és összehúzatod teljesen majd megint szétveszed és amit lehúztál csapágyat az valamedig viszament elvileg ott van valamenyi hézag azt megméred és az alapján raksz oda hézagoló lemezt röviden ennyi mert még van egy pár dolog amire figyelni kell de azt hosszú leírni szerezz be egy uaz karbantartási könyvet abban benne van talán nekem is van valahol
SZiasztok! Olvasgatom rég a fórumot! Leírná valaki aki már csinált ilyet,hogy hogyan hézagolja ki a differenciálművet? Sosem értettem,hiszen összehuzatva semmit nem érez,nem lát már az ember. Csupán a kardáncsatlakozás kottyanása amire hagyatkozni lehet hézagoláskor?Uaznál milyen alátét vagy lemez kell hozzá?Lehet kapni ilyesmit?
az nem kevés de nem is sok ha érted, attól még szerintem nem biztos hogy hézagolni kell mert a difiben a bolygó kerekek meg az összes ilyen hézagot érzed mikor a két végállásba forgatod a kardánt az a legjobb ha szólsz olyannak aki már többször csinált ilyet és amit csinált nem ment szét egy hét után
azt nem lehet tudni csak úgy ha megnézed a "foghézagot" én úgy szoktam h a kúpkeréknél megmozgatom és ha nagy a kottyanás akkor kell,de csak finom mozdulatokkal mert ha nagyot mozdítasz akkor már az egész difi fog mozogni
Kérdezni szeretném, hogy felújított kormányműved 3741-es dobozoshoz van-e, ha igen mennyiért, bruttó és nettó árban. Működőképes, de felújításra szoruló cseredarabom van.
Lehet ,hogy a kapcsolóvilla rögzitő golyó alatti rugó van elgyengülve vagy eltörve vagy a a villa tengelyen lévő fészek van kikopva de ezt bontás nélkül nem tudod megállapitani.De ami érdekes,hogy a másik terepváltó is a felezőt dobálja mintha nem is cserélted volna ki. De mivel bontottat raktál be van rá esély ,hogy ugyan az a hiba jöjjön elő.