Szervusztok. Új vagyok még ezen a topicon és nem is itt lenne a helyem, mert nem s7000 hanem s8000 gépem van. De a 8000-es topik 4 éve tetszhalott, ez a topic meg élni látszik.
Van egy újonnan jelentkező hiba a gépemen. A képen belül kiugróna fényes részekből egy felfelé húzódó fehér folt, elhúzódás indul ki. Olyan képeknél, amiken nincs kiugró fényes rész, ez nem látszik.
van egy s7000-es gépem, sötét ccd-vel. A menüben látszik minden, de feketét fényképez. Mit érdemes kezdeni vele? Ha rendelek egy ccd-t valahonnan és beleteszem, akkor jó lesz? Korábban olvastam, hogy az agyában benne van a ccd sn meg hibatérkép... Csak csere megoldja, vagy még muszáj lesz hekkelni a beszerezhetetlen progival?
Az én gépemben a CF foglalat fizikailag még ugyan jó, de elég gyakran dobál read error/write error hibaüziket, így kénytelen voltam én is áttérni az XD-re.
fuji vagy olympus? Igazabol csak vasarlas elott allok, de olvastam par oldalon pl ebay a kartya leirasanal,hogy nem mukodik S7000 es meg par tupisnal, holott a fuji honlapjan kompatibiliskent irja. Ezert a kivancsisag, mert sajnos a CF foglalatban eltort egy pin... es igy kenytelen vagyok venni egy xD kartyat, mert a javitasara 18eFt-ot mondtak... azt meg ugy erzem kicsit sok lenne.. a 2GB xd pedig olyan 3700ft Ebayon (fuji vagy olympus)
Sziasztok olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy tegnap fényképeztgettem 4-5 fénykép után zommoltam és lenyomtam a gombot egyszercsak fekete képet adott alul pár szines csíkkal 1szer 2 szer ugyan ez utánna már csak fehérkép volt de közbe élő képet meg adott vissza néztem a médiában és ott is ugyanez utánna semmi azóta csak a képeket tudom vissza nézni meg a menübe belelép de mikor a tárcsát elforgatom az optikát kitolja de semmi sötétség szerintetek mi lehet a baja válaszotokat köszönöm sziasztok
Van, ill volt egy s7000-sem, amit testvéremnek odaadtam ajándékba. Pár nap után szoltak, hogy az objektív nem megy vissza, ill homályos a kép, nem fókuszál(szerintem leejtették, de sunnyognak)
Kérésem lenne, hogy mennyire javítható az ilyen probléma, érdemes e egyáltalán foglalkozni vele.
Azt a telszámot elkérném, köszönöm szépen! :) Remélem, hogy nem fognak megbíztatni egy másik gép árával. Annyit már nem adnék érte. Elektronikához műszerész szinten nem értek, szóval én tuti nem szedném panelig szét a gépet. Köszönöm a válaszaitok!
Annyira nem ismerem áramköri szinten, hogy tudjam, hogy melyik panelon van, de ha olcsón tudsz szerezni egy másikat (amiben pl. az objektív hibás, de az elektronika jó), és szereltél már hasonló cuccokat, akkor érdemes lehet belevágni.
Ha nincs elektronikai tapaszatalatod, akkor viszont ne vágj bele, mert könnyen el lehet rontani.
Ellenben ha szervizbe viszed, könnyen lehet, hogy annyit fognak kérni, amennyiből vehetsz egy használt, de működőképes darabot.
És az áthúzott akku jel is felvillan, mielőtt kikapcsol, vagy csak fogja magát, és visszahúzza az objektívet, majd off?
(Ha van akku áthúzva jel, akkor a feszültségfigyelő áramköre lehet rossz, ha viszont minden előzmény nélkül kapcsol ki, akkor az az ajtónyitást érzékelő mikrokapcsoló lesz a baja,
ami ennek a típusnak szériahibája, az enyémnél is javítani kellett, meg itt a fórumon is sokaknál előjött.)