Keresés

Részletes keresés

Wet RinR Creative Commons License 2013.01.22 0 0 14129

Jó minőségű, széles spektrumú féreghajtó állatpatikából, éhgyomorra beadva 2* (most és 2 hét múlva), általában megoldja a dolgot. Ha kisgyerek van, vagy ha túl szoros a kapcsolat az állattal (pl. befekszik az ágyba), akkor nem árt konzultálni egy kollégával (bélsárvizsgálat). 

zs

Előzmény: Bazsukka (14128)
Bazsukka Creative Commons License 2013.01.21 0 0 14128

Sziasztok!

Érdeklődnék nálam tapasztaltaktól!

Mennyire vegyük komolyan a férgek megjelenését,elég ha veszek tablettát és többszöri ismétléssel beadom neki,vagy mindenképp menjek vele orvoshoz?

Annyi mindent olvasni a neten, tapasztalatok vélemények szerint,mennyire veszélyes ez emberre.

Ja és átlagosan szerintetek mennyibe kerül egy ilyen látogatás orvosnál? 

ancus75 Creative Commons License 2013.01.17 0 0 14127

Kedves Wet RinR!

A nem kakiló cica gazdi  vagyok.

Ma megint voltunk dokinál.Paraffint nyomott a fenekébe és közben észrevette,h a bűzmirigye nagyon telt.Kinyomta és azt mondta ettől is lehet a gond,mert fáj neki ha kakilna.Úgy tünik igaza volt,mert ez kb 2 órája volt és most kakilt a picikém.Járőrözött és sírt előtte,de végre megvolt.Remélem már nem lesz vele gond.

Előzmény: Wet RinR (14116)
Antisystem Creative Commons License 2013.01.17 0 0 14126

Köszi, megnyugtattál! Mondjuk mindenképp szeretnénk tavasszal elintézni, ha mód lesz rá, mert azt gondolom, hogy igazándiból a kizáródott sérv nagy hasi műtétje veszélyes, azt jobb elkerülni... a sérv nyugalmi állapotában gondolom nem nagyobb érdemben a műtéti kockázat, mint mondjuk egy ivartalanításé.

Mondjuk a kutya egy korát meghazudtoló Duracell-nyuszi...

ÜdV

Előzmény: Wet RinR (14125)
Wet RinR Creative Commons License 2013.01.17 0 0 14125

Nekem ez lágyéksérvnek hangzik. Nem sürgős a dolog, van egy olyan csivavám, akinél a gazdi már vagy két éve húzza az operációt. Bár nem különösebben komoly műtét, azért igényel egy kis gyakorlatot: ha teljesen bezárják a lágyékgyűrűt, akkor beduzzad a láb, ha túl lazára hagyják, kiújulhat. Egyelőre elég figyelni, nehogy kizáródjon (kaja után semmi hirtelen ugrálás), aztán majd ráérsz eldönteni.

zs

Előzmény: Antisystem (14121)
nécica66 Creative Commons License 2013.01.17 0 0 14124

pár nap mig a krémek hatása elmúlik aztán talán ujabb bőrkaparék

ha  a fülgyulladás háterében más áll milyen tünetek lehetnek  lehet?

nécica66 Creative Commons License 2013.01.17 0 0 14123

köszönöm 

ancus75 Creative Commons License 2013.01.17 0 0 14122

Wet RinR!

Köszönöm szépen a választ.A parafint adagolom,de eddig semmi.:-(Azt mondták próbáljam meg a fenekébe is adni.

Ha holnapig nincs változás,akkor beöntés lesz.

Előzmény: Wet RinR (14116)
Antisystem Creative Commons License 2013.01.17 0 0 14121

Szóval álcázzák magukat a kis ...:(

Akartam kérdezni már az ünnepek alatt, hogy mi a véleményed a kutyák alhasi sérvéről, mert mikor vettük volna észre ezta  problémát a (már a 11. évéhez közeledő) kutyánkon, mint karácsony előtti hétvégén, szép, fél teniszlabdányi duzzanat a herék mellett a comb fele, nem kizáródott, betapintható, nem fájdalmas, panaszt nem okoz, akármi... Ugye karácsony után elspricceltünk a helyi dokihoz (amúgy is chip kellett... brrr) aki azt mondta, hogy szerinte is sérv, heveny operálni valót nem lát, figyeljük...

Én meg úgy vagyok vele, hogy szeretném kihúzni tavaszig a műtéttel, ha lehet, de akkor szeretném majd megoperáltatni, előtte kivizsgálással, valami felületes bódítás + local-lal inkább...

Úgyhogy most gondosan nem kap csontot, hogy ne erölködjön, meg ilyesmi, naponta megnézem-megtapintom - bár remélem nem kizáródás-veszélyes, mert nem "nyeles", hanem félgömb...

Szerinted mennyi az esélye egy ilyen sérv kizáródásának, illetve milyen esélyei vannak egy ilyen műtét kapcsán egy 11 év körüli kutyának? És mit tudnak egyáltalán csinálni, hogy ne újuljon ki, amikor ebben a korban már nem annyira jó a regenerációs hajlam? Valami dacron-háló féle megoldás létezik, mint embernél?

Előre is köszi!

ÜdV

Előzmény: Wet RinR (14120)
Wet RinR Creative Commons License 2013.01.17 0 0 14120

Sajnos a microspora törzseknek csak kb. 60%-a fluoreszkál, vagyis jó a Wood-lámpa, de ha nem fluoreszkál, attól még lehet az gomba.

zs

Előzmény: Antisystem (14118)
Antisystem Creative Commons License 2013.01.17 0 0 14119

Ja, de ahogy a beszáradt krém leválik a bőrről, az persze csinálhat pár napig ilyen "korpa-szerű" kis flekkeket, ami persze nem korpa (elhalt hámszövet), hanem a krém bizonyos fel nem szívódott összetevői zömmel... az ellen "tuti gyógyszer" a nedves vattával letörlés:))

ÜdV

Előzmény: nécica66 (14117)
Antisystem Creative Commons License 2013.01.17 0 0 14118

A korpásodást pont, hogy gomba szokta okozni, lásd embreknél a recept nélkül kapható, korpa ellen ajánlott Nizoral sampont...

Egyébként nem kell a dologban ötletelni, fogsz egy sima "pénzvizsgáló" lámpát, és sötét helyiségben tüzetesen megnézed a cica fülét... ha van gomba, akkor fogsz látni némi fluoreszkálást nagy valószínűséggel... vagy hát, ha otthon nincs ilyesmi, az állatorvosnak biztos van erre való "wood-lámpája"

ÜdV

Előzmény: nécica66 (14117)
nécica66 Creative Commons License 2013.01.17 0 0 14117

a gombás fertőzés talán elmult....inkább korpás a füle 

lehet ez a krémektől?

Wet RinR Creative Commons License 2013.01.17 0 0 14116

Ancus!

Ha eszik, akkor bélsarat is kell ürítenie. Az nem normális, ha egy hétig semmi nem jön. A székrekedés minél tovább tart, annál nehezebb megoldani, és annál nagyobb az esélye az esetleges szövődményeknek. A rizst fel kellene függeszteni, és a paraffint tisztességes adagban (min. 1 evőkanállal, naponta 3*) adni, max 2-3 napig, ha ez nem megy át, akkor muszáj beöntést adni. 

zs

Előzmény: ancus75 (14115)
ancus75 Creative Commons License 2013.01.16 0 0 14115

Sziasztok! 

Érdeklődni szeretnék,beteg a cicám.2 éves kandúr.Véres és nyálkás volt a kakija.Pénteken  és hétfőn kapott Amoxysol La és Dexadteson injekciót.Láza nem volt.Viszont szombat óta nem kakilt.Diétán van,csak csirke és rizs főzve.A doki azt mondta,nem kell izgulni,ha egy hétig nem kakil sincs baj.Fogtam elvittem egy másikoz ma.Megtapizta,azt mondta van bent kaki.Ferdocat gélt adott és azt mondta itassak vele tej és paraffinolaj keveréket.Ha ez sem jön be,akkor beöntést kap:-((((Tehetek esetleg én valamit?Meddig nem baj,ha nem kakil?

Antisystem Creative Commons License 2013.01.14 0 0 14114

Igazándiból ez volt a sanszosabb szerintem, Zsolt nyilván tudna mondani tapasztalatot több hasonló esetből, én inkább csak elméleti alapon gondolnám azt, hogy az ilyen nyavaját érdemes pár hét tünetmentességig kezelni, és utána elvonni teljesen a szteroidot... 

ÜdV

Előzmény: Moka25 (14113)
Moka25 Creative Commons License 2013.01.14 0 0 14113

Hát de, sajna, annyira mégsincs szerencsénk:( Az ici-pici varrt - gondolom - leszedte, és a helyét újra kinyalta. "Szép" nagyra:(

Előzmény: Antisystem (14110)
Antisystem Creative Commons License 2013.01.12 0 0 14112

Szia!

Lehet, hogy nem jött helyre teljesen, a gombás fertőzés - ha volt - iszonyatosan makacs tud lenni. 

ÜdV

Előzmény: nécica66 (14108)
Antisystem Creative Commons License 2013.01.12 0 0 14111

Szia!

A csont regenerálódásában ugye a D vitaminnak, a kalciumnak és a foszfornak van leginkább szerepe, ilyesmit tartalmazó valami terméket érdemes venni az állatpatikában. Mivel kölyök-állatoknak eleve szokás ilyesmit adni, sokféle "csonterősítő" van forgalomban.

Azért előtte kérdezd meg a dokit, mert lehet, hogy D vitamint ő ad injekcióban, az pedig egy túladagolható zsíroldékony vitamin, bár azért az ilyen szabadforgalmú cuccokban nem szokott annyi lenni belőle, hogy komolyan tartani kelljen a túladagolástól...

ÜdV

Előzmény: reg1000 (14107)
Antisystem Creative Commons License 2013.01.12 0 0 14110

Az jó, akkor lehet, hogy nem is kell újabb kúra:)

ÜdV

Előzmény: Moka25 (14106)
Moka25 Creative Commons License 2013.01.10 0 0 14109

pöttyök a fülben? (atka)

esetleg bolha? (Az enyém olyankor is a fülét vakarja a legtöbbet, amikor bolhás. És ezek a kis dögök igen szívósak, mindig van belőlük 1-2.)

Előzmény: nécica66 (14108)
nécica66 Creative Commons License 2013.01.10 0 0 14108

Helló!Miért vakarhatja még mindig a cicám a füle tövét ?volt bőrkaparék gombát és baktériumot találtak 14 napig célzottan kezeltük,megint kezdi a fülrázást,fejrázást Mi állhat a hátérben még?advocate is megvolt, köszönöm

reg1000 Creative Commons License 2013.01.09 0 0 14107

Érdeklődnék, milyen vitamint vegyek a macskának, combcsonttörése van. Pihentetést, és vitaminszedést ajánlott az orvos. Nem volt idő részletesebben megbeszélni vele, hogy konkrétan mit. Gondolom, valami csonterősítőt?

Előzmény:

Sziasztok!

Tegnapelőtt valószínűleg el lett ütve a macskám. Az a tünet, hogy a jobb hátsó lába lebénult. Legalábbis lóg neki. Megnyomogattam a csontjait, nincs eltörve, nincs megdagadva, nincs megmerevedve és nem találtam érzékeny pontot. Azóta nem nagyon mozog, inkább csak fekszik. Kevesebbet eszik, iszik. Simogatásra, mostmár dorombol, eddig nem tette. Van esélye felépülni?

----------------------------------------------------------

Megvolt tegnap a vizsgálat. El van törve a combcsontja, sajnos elég magasan, ezért nem lehet rögzíteni. Egyik megoldás a műtét lenne, amit fájó döntés, de nem enged a péntzárcám. A másik sem reménytelen. Szűk helyen kell tartani, ne sokat mozogjon. Adni kell neki valami macskáknak való vitamin készítményt, amit még keresgélek. Kapott egy csonterősítő, meg egy gyulladás csökkentő injekciót. Pénteken vissza kell vinnem, megint megkapja ezeket a szurikat. Aztán, idővel rendbe fog jönni. Már ma is jobb kedve van, jobban eszik-iszik. Majd megírom a fejleményeket.

A macskavitaminról jól jönne némi tanács.

Moka25 Creative Commons License 2013.01.05 0 0 14106

Köszi, Antisystem!:) Azt hiszem, igen-igen nagy szerencsénk van, mert a kúra vége óta magától is javul még, most már egészen pici a seb és száraz varr van rajta!!:))

Előzmény: Antisystem (14104)
Edit1978 Creative Commons License 2013.01.03 0 0 14105

Kedves Fórumozók!

Segítséget szeretnék kérni Tőletek - így ismeretlenül is...

Van két gyönyörűséges ciccem, mindkettő ex-lány, 2007es születésűek. Anya ugyanaz, de négy hónap van közöttük. 

Néhány napja az egyik terrorban tartja a másikat. Mondjuk sosem szerették egymást igazásn, elviselték a másk jeelnlétét. De most nem tudjuk miért, látszólag ok nélkül, hihetelenül agresszíven támadja. Egyelőre nem tudok mit tenni, mint két külön szobába zárom őket, ha nem vagyok otthon. De ez így nem mehet sokáig. 

Szeretnék a tapasztalatotokra támaszkodni, mert ez engem is kikészít idegileg, hátmég ezt a kis szerencsétlent...

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, ötleteket.

További szép napot!

Antisystem Creative Commons License 2012.12.31 0 0 14104

Nics mit:)

Szerintem pár hét tünetmentesség után meg lehet próbálni abbahagyni, ha kiújul esetleg, akkor meg okok után kutatni, mittudomén valamilyen góc...

Ezek a talán autoimmun-alapú, de adott esetben a pszichés állapottól is jelentősen függő bőrbajok elég kiszámíthatatlanok, lásd embernél a pszoriázis enyhébb esetei, a párom is nyüglődött vele anno, járt háziorvostól bőrgyógyászig, azután kitaláltunk neki egy agresszívabb kenőcsös kötéses kúrát, aminek hatására pár hét alatt azok a kisebb foltok is javulni kezdtek, amit nem kötöttünk be (volt némi felszívódás és szisztémás hatás), és hát tünetmentessé vált, és már kb 10 éve nem jelent meg újra egy flekk se. De ismerek olyanokat is, akik nem ennyire szerencsések, a kezeléstől elmúlnak a panaszai, de egy influenza-fertőzés, vagy egy stresszes hónap időről időre ujra kihozza a panaszokat.   Vagy évszak-függő, mint a kutyánk orrán a discoid lupus, nyáron talán az intenzívebb UV hatására mindig javul, télen meg mindig csúnyul és kenőcsre szorul. Szóval nem mernék jósolni, hogy kiújul-e...

ÜdV

Előzmény: Moka25 (14103)
Moka25 Creative Commons License 2012.12.30 0 0 14103

Köszi, Antisystem!!!

Még egy kérdés: a szteroid a seb gyógyulásáig szükséges csak és utána vajon mi várható? Ellesz a macs gyógyszer nélkül? Akkor nyalta ki a sebet, amikor elköltöztünk (2x is), ill. azt megelőzően pár hétig nem voltam vele - az "én macskám", lehet, hogy anyahiánya volt. Most már egy helyben tervezünk maradni, nagyon reménykedem, hogy ha kevésbé stresszel, akkor rendben lesz.

Előzmény: Antisystem (14102)
Antisystem Creative Commons License 2012.12.30 0 0 14102

Szia!

Először is boldog ünnepet mindenkinek!

Az általad leírt körülmények mellett én most nem kezdeném ujra a kúrát a maradék 2,5 tablettával, hanem az ünnepek után - és amikor lesz rá keret - a szteroid-kúra kedvező tapasztalatára alapozva kérnék depo-hatású szteroid injekciót a macsnak az állatorvostól, elsőre olyant, amiben akut hatású is van (Dexafort pl.), és a seb gyógyulásáig fenntartani a kúrát, már tisztán elhúzódó hatásúval. Van olyan, amiből 3-4 hetente elég lehet 1 injekció...

ÜdV

Előzmény: Moka25 (14101)
Moka25 Creative Commons License 2012.12.28 0 0 14101

Sziasztok, boldog ünnepeket Mindenkinek!

Az előzményben látható seb (lick granuloma?) kapcsán szeretnék újra segítséget kérni! A fénykép készülte óta a következők történtek:

1) 3 hétig gallér + Panolog krém (Nystatin, neomicin-szulfát, tiostrepton, triamcinolonacetonid) Az állatorvos 1-2 hetes várakozása ellenére ezektől a seb zsugorodott, de nem szűnt meg, ezért 3 hét után egyszerűen feladtuk, szegény macska annyira koszos volt már...

2) antibiotikum + szteroid szájon át + egy nyugtató hatású készítmény. Ez egy 10 napos kúra volt, a seb most is szépen összezsugorodott, ezúttal szárazabbnak is nézett ki, mint a galléros próbálkozásnál. A 10 nap hétfőn járt le, utána sajnos 3 napra egyedül kellett hagynunk (karácsonyi rokonlátogatások, magunkkal vinni nem tudtuk, mert annyira stresszeli az utazás), és most újra nyalja, sokkal nedvesebb.

A gondom az, hogy folytatnom kéne valahogy a kezelést, egész pontosan kontrollra kellett volna vinnem, de sajnos most egyszerűen nincs rá több pénzem. A szteroid tablettákból viszont többet kaptunk, maradt még 2.5 tabletta. WetRinR, Antisystem, ha tudnátok segíteni az adagolásban, talán jutnék ezzel valamire.

Az eredeti adagolása így nézett ki:

első 3 nap: 2x1

második 3 nap: 2x1/2

utolsó 4 nap: 2x1/4

És az utolsó negyedet hétfő este kapta a macsek. Tudok vajon ezzel még kezdeni valamit?

Előre is köszi minden ötletet!!

Üdv,

Móka

Előzmény: Moka25 (14058)
nécica66 Creative Commons License 2012.12.24 0 0 14100

WetRinr Antisystem minden gazdi és CICA kivánok nektek békés boldog karácsonyt!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!