Ööö, a tegnapi és a mai nap után módosítom az álláspontomat.. Szóval: Remélem az összes ellenőrzőpont nyitva lesz, amíg én betotyogok a célba. Remélem a sok futó letapossa előttem a havat, és hajrá, menjetek minél jobb időt. Én csak szeretnék célba érni...
A holnapi Bartina teljesítménytúrára autóval megyünk. Az autóban van két szabad hely, ha valaki velünk tartana akár oda akár visszaútban. Budapestről 6:00-kor indulunk.
Továbbítok egy kérést: aki a Wass Albert-túra kapcsán, a rendezés után mailt írt Zetének, de még nem kapott választ, még egy kis türelem: sajnos már a rendezés hetében és napján is eléggé rossz bőrben volt, de hétfőn kórházba került, s nem tudni, mikor jön ki onnan. Ezúton is mielőbbi gyógyulást kívánok!
Én most megyek Balatonlellére módosítani a Téli Berek útvonalát. Sajnos idén a Csillagó és az Almantető vadászat miatt kimarad, de sebaj, mert így viszont érinteni fogja a túra a nezdei szoborparkot. Bartina meg majd jövőre sajnos pedig szívesen mentem volna.
Akiknek ígértem itinert, még egy kis türelmet kérnék tőlük, még egykét nap és kész lesz a végleges verzió.
Kuruc-seprű kerestetik! Nem kell, hogy harcoljon a császáriakkal, csak a szalagok leszedése a feladat 22 500 méteren át, kb. 10:10-es indulással. Nevdíj nincs természetesen.
Pár hónappal ezelőtt itt a topicon erről beszéltem, miszerint a tt-seknek van kellő tapasztalatuk, az MTSZ-nek pedig hathatós tárgyalási háttere.
Jó lenne minél szélesebb körben közzé tenni a kérést, mivel nem mindenki olvassa a topicot, illetve nem mindenki MTSZ tag.
Tudok olyan esetről, amikor meg lett tartva a tt, de az utolsó pillanatban módosítást kért a zöldhatóság, ami azzal járt, hogy az itinert át kellett írni. Tehát nem csak az engedélyekről van szó, hanem a kellő időben beadott kérelemre kellő időben adott válaszról is.
A Magyar Természetjáró Szövetség nevében kérnék segítséget:
Szükségünk lenne a teljesítménytúrákat érintő elutasító határozatokra, amelyeket rendező szervezetek kaptak különféle (zöld)hatóságoktól az elmúlt másfél - két évből bárhonnan az országból.
Amennyiben ez lehetséges, kérnélek benneteket, hogy küldjétek el emailbe a farkas.gyorgy (kukac) termeszetjaro (pont) hu emailcímre, lehetőleg január 25-ig.
A kérés oka az, hogy a szövetség átfogó tanulmányt készít, amelyet arra kívánunk felhasználni, hogy egyszerűsödjön a hazai engedélyeztetési eljárássorozat.
Kuruc-emléktúra 22-es távját tegnap kiszalagoztam. Hó mindenütt, a táj gyönyörű, és még felhős időben is szép kilátás nyílik több helyről. Legénden, a Kő-hegyen és a célben elvileg finomságok várják a népet :-)
Köszönöm az infót! Akkor gondolom az ellenőrzőpontok is korábban fognak nyitni az eddigiektől megadottnál. Persze én nem tudom mi van a Börzsönyben hóügyben, lehet hogy örülök ha szintidőre beérek :)
Hirtelen jött ez a felajánlás, előzetesen nem készültünk rá. Mivel a rajt időpontja döntő lehet, ezért maradjunk annyiban, hogy aki szeretne pályázni a "leggyorsabb" címére, az a cél zárásakor rajtoljon. Persze ennél hamarabb is lehet, de úgy látom a legjobbnak, ha a pályázókat a végén egyszerre indítjuk. Ez ki lesz írva a rajtban is.
A "leggyorsabb" azt takarja hogy aki legelsőnek ér célba, vagy aki a legjobb időt mente? Ezt azért kérdezem, mert nem tömegrajt van. Köszönet előre is!
Bartinára megyek autóval, van még pár helyem. Indulás 4:20 körül Budapestről (Széll Kálmán tér környéke), hogy a Maraton rajtjára odaérjünk. Visszaút Maraton teljesítése után. Írj emailt, ha érdekel!