ÉN csak oldalról néztem, _nekem_ vastagnak tűnt. De ez az én heppem. Én az "átlátszó" vastagságú szalámit, pármai sonkát, stb.-t szeretem. Kivéve a párizsit, abból jöhet a jó vastag. :-)))
Melyik német szalámira gondolsz? Tegnap nem is vettem észre, hogy akciós lenne!
Mi a 200 g-os, védőgázas, hajszálvékonyra szeletelt nagy átmérőjű "szász" szalámit szoktuk venni. Az tényleg finom.
Meg volt régebben, de sajnos kilistázhatták :-( hasonló, de 125 g-os baguette szalámi meg venezia szalámi is. Nem volt olcsó, de nagyon jól eltalált ízek. Már hetek óta nem találom.
elmentem most a király u végén lévő lidlbe (szeretem azta német szalámit, istenem!), és előtte nem sokkal láttam egy indonéz élelmiszerboltot, bementem, és egész érdekes dolgok vannak, cassava chipset vettem, meg még nemtom miket, meg a tulaj megkínált olyaN zöldség chipsével is, aminek angol neve sincs, nemhogy magyar.
Mivel a lidl-aldi-stb. sajátmárkás élelmiszereinél nagyon sokszor nem tüntetik fel a gyártó céget (csak annyit, hogy "hergestellt für Lidl, stb.", legalább a gyártó országot meg tudod nézni. Ha jól tudom, ez az ovális stempli csak állati eredetű élelmiszereknél kötelező (hús- és tejtermékek). Mindenesetre a tejfölökön szerencsére a gyártó cég is rajta van. És persze a HU kezdetű stempli is.
Köszi, kipróbálom. Nem szoktam ilyen kis kiszerelést venni, mert nálunk nagy mennyiségben fogy a vaj. Öten vagyunk, és én még elég gyakran sütök is. Heti 3-4 db 250 g-os vaj simán elfogy.
Két nagyon finom, könnyű és egészséges dologgal készültem mára, ráadásul a kettőt egyszerre el tudjátok készíteni nem egészen egy óra alatt. Később pedig sok-sok napon keresztül elállnak a hűtőben, sőt közben egyre finomabbá érlelődnek össze. Lássuk az elsőt!
[...] Bővebben!Tovább »
Még Karácsony előtt vettem vagy egy fél kilót! Tényleg nagyon olcsó - és ráadásul jó minőség, teljesen friss. Nem úgy, mint időnként a hiperekben, hogy félig mumifikálódott....
Eddig kerestem a Piccantét, viszont a környéken sehol nem találtam :( Lehet, hogy csak Pest és környéként (a központi régióban) kapható? Én Ajka környékét jártam végig, de nem volt a boltokban.
én egy kis koszos Reálba járok a Király utcában - oda mentem egyenesen a westendi Smatchból, és 1790ért vettem német Maasdamert, 1390ért cheddarutánzatot (de nem olyan rossz), meg lengyel füstölt sajtot 1490ért, valódi, nem ömlesztett, mint a Karaván. A német rukolás volt drágább, 2790, de az nagyon jó, mint a zöldfűszeres is, amit korábban akciósan vettem jóval kevesebbért, és annyira tömény, hogy nagyon kevés is elég belőle.