Csak azért bosszantó, mert belepróbáltam a tulaj előtt egy garantáltan jó hozamszelept, amivel viszonylag jól ment a motor. Megbeszéltük hogy OK, új hozamszelep...
Erre elkezd a járgány dadogni, nagy kövér légbuborékok a szűrőből...
Csak akkor hagyta abba amikor a visszafolyót gázolajba merítettem, tehát onnan szipkázta a levegőt. Ugye ez a szűrőbe vissza van vezetve, onnan a tankba . Ettől kezdvbe csak kannázva indul és megy a motor. Keresek képet...
Én hátul nem mertem babrálni arra gondolva hogy még használható a szelep tisztítás után.
( gondoltam a menet esetleg beragasztva, a rugóerő beállítva...)
Még egy kicsi erről a rendszerről:
Ruzsa János javasolta hogy a kisnyomást esetleg megmérhetem az üzaghőmérő helyén.
Kivettem az érzékelőt, ( a henger nyomásveszteségmérő gyertyaadaptere pont ez a menet, gondoltam használható lesz egy mechanikus órához ) de az érzékelő két teret is elválaszt, elején egy gumigyűrű, nyakán egy lapos tömítés van. nem voltam biztos hogy nem teszek rosszat így ez elmaradt.
A spec szerszámok között Neked ez csak egy sima mérőadapter?
Még egy kérdés: a tankba viszatérő üzagvezeték az üzemanyagba ( a folyadékszint alá)
van visszavezetve? Azt vettem észre, hogy onnan levegősődik a rendszer.
Akkor mi van,ha egy teszter gyártó csinálja a gyári márka specifikus tesztereket,és csinál egy összevont általánost? Fiat Examiner,Lexia-3,Mutt-III, stb és csinálja a Multi Diag Actia nevü tesztert az Actia Müllner?:)
Az adatfolyamtípusok szabványosak, ezeket jellemzően pl. egy ELM327 (kompatibilis) chippel szerelt eszköz is tudja.
Ha így értjük, hogy 'készletből' próbálkozik, akkor igen, képes e protokolok bármelyikével kommunikálni, feltéve, hogy nem márkaspecifikus az interface.
A márkaspecifikus program is alapvetően kétféleképp kommunikálhat az autó elektronikai vezérlőivel:
- saját protokollal, vagy az OBD csatlakozó szabad lábainak felhasználásával vagy speciális csatlakozóval
- szabványos felületen, saját - márkaspecifikus OBD-n átadott parancskészlettel, egyedi státusz kiértékeléssel. Na, ezt lehet könnyen bepakolni egy 'újonnal fejlesztett' OBD scannerbe, lehallgatás-debugolással.
Majdnem :) Mindegyik sorhoz tegyük hozzá, 'darabja válogatja'. Gondolom, nem újdonság, hogy van olyan gyártmány, aminek a neve miatt iszonyú az ára, holott mindene megegyezik az olcsó 'gagyi' darabbal, csak a csomagolása nem.
Én is ahova viszem az injektorokat, nos eléggé elszálltak az árakkal az utóbbi időben. Szerintetek mennyi a normális ár számla nélkül amit ellehet kérni egy injektortisztításért? / injektor. Van értelme egy ilyen tisztítóberendezés vásárlásának ha nem tudja lepróbálni az ember? ( ha nincs pénz próbapadra) persze tudom hogy otthon is lehet patkolni ilyet.