Írtad hogy 1 éves a kutyus hosszú vagy rövidre van nyírva a bundája?
Én annó mikor megvettem az első kiskutyámat megkérdeztem a tenyésztőt és az állatorvost ill kozmetikust is a fürdetésről!
Igazából mindegyik azt mondta hogy hetente 1x lehet fürdetni ill minden egyes séta után a hasát és lábát érdemes leöblítani vizzel vagy is babafürdetővel!
Én pl míg kicsi volt heti egyszer fürdettem hypoalergen kutyasamponnal miután elmúlt 1 éves simán baba samponnal fürdettem és szép fényes puha bundája volt ,viszont hozzá kell tennem rövidre volt nyirva mindig a bundája!
Illetve ha sárosabb az idő nyugodtan megfürdetheted többször is mint heti 1 csak jó minőségű samponnal ami nem szárítja a bőrét,van kimondottan gyakori fürdetésre való sampon!Mi pl a BYOGANCE sampont használjuk ennek a családnak nagyon sok féle terméke van és nagyon jók is!
Kérdésem az is lenne !!Millen sürün érdemes a yorkit szerintetek fürcsiztetni?Na a másikmeg hogy szerintetek 6 nap allat a 9-10 dkg sujj mint hízás az sok?A válaszokat bátran fogadom és köszönöm!!!A kutyus kan és 1 éves egy kicsit lejebb kép is van róla.:
Kérdésem az is lenne !!Millen sürün érdemes a yorkit szerintetek fürcsiztetni?Na a másikmeg hogy szerintetek 6 nap allat a 9-10 dkg sujj mint hízás az sok?A válaszokat bátran fogadom és köszönöm!!!
Meg azt hozza tennem, hogy Bellus normal meretu, nagy fulei vannak, lehet ahogy fokozatosan no, majd a buksija fog a fulehez igazodni. Remelem fel fog allni elobb utobb :-)
Igen tündéri volt nagyon szerettük most januárban halt meg szegény agyi vérrögtől!
Mind2 hátsó lábát műteni kellett neki genetikai dolgok miatt,most ez miatt is mentünk tenyésztőhöz utána meg egyböl orvosi kivizsgálásra szeretnénk ezt elkerülni!
Én olyankor szoktam maszírozni amikor épp az ölembe kerül és simizem közben a föltövénél maszírozgatom néhány percet ezt naponta 2-3x csináltam!
Ezt úgy 1-2 hétig csináltam miután elhoztam és gyönyőrűen állt a füle!
Ez a kép akkor készült mikor elhoztuk őket 7 és 9 hetesek voltak!
Hát a tenyésztő is ezt mondta tegyünk le több pelust majd ha sikerül oda menniük mindig egyel kevesebbet hagyjunk lent és folyamatosan az ajtó fele toljuk el a pelusokat!
Hát közel 90nm a nappalink így elég nagy helyük van elvégezni a dolgukat persze mindig máshová és a 6 lerakott pelusból néha néha 1 re sikerül a végeredmény:)
Egész nap van velük itthon valaki próbálunk rájuk szólni meg megdicsérni +jutifalat ha oda sikerül de még mindig nem az igazi!
Már vettünk ilyen csepegtetős valamit is amit a pelusra kell rárakni hogy oda vonza őket hát a vonzással nincs is probléma mert ilyenkor ott állnak felette vagy épp játéknak használják és húzzák 2 felé!
Fülragasztás nekem az előző kutyimnál sem volt nekik sincs mind 2 picinek gyönyörűen áll a füle!
Maszírozást ajánlották a fültőnél és akkor nem lesz semi probléma első kutyimnál is bevált ez tű hegyesen állt a füle!
Megmondom őszintén, hogy két kicsivel még nekem sem volt dolgom:) Tenyésztőt nem kérdezted meg esetleg?
Nálunk pl. az működött, hogy oda raktuk ahova a pisilt, felitattuk vele, hogy rajta maradjon a szaga és utána arra a fix helyre ment vissza. Hangosan rájuk kell szólni, vagy ha esetleg az sem használ akkor nyakuknál ahol nyúlik a bőr ott egy kicsit megfogni és óvatosan megrázni, és rászólni még eredményes lehet, mert az anya kutya is ott fogja meg vagy rázza meg a kicsit ha rossz.
Nemrég elpusztult a 3 éves kiskutyám!nagyon megsirattuk hisz családtag volt nálunk teljesen!
Annyira üres volt a ház hogy nem bírtuk sokáig keresésbe lendültünk hogy találjunk egy új csöpséget!
El is mentünk egy jónak hallott tenyésztőhöz (aranyhajkenel) 1 kisfúja volt aki 9 hetes volt akkor első látásra szerelem lett, de volt egy másik alom is ahol 1 kisfiú és egy kislány volt ők akkor 7 hetesek voltak!
Hát a párom meg a másik kisfiút választotta volna a vége az lett hogy mind2 picikét elhoztuk na azóta nincs csönd a házban:)
Voltunk már oltáson is a doki azt mondta csodaszép egészséges mind a kettő, ennek nagyon örültünk!
viszont egy bajom van nagyon nem akarnak a kutya pelusra pisilni illetve a másik nagy problémám hogy előszeretettel megeszik egymás végtermékét persze próbálok folyton ott lenni de nem mindig sikerül!
Mit tudnátok javasolni erre a problémára?!Milyen módszereket tudnátok javasolni?!
Már próbáltunk hangosan rájukszólni dorgálóan mutogatni magyarázni nekik hogy nem szabad de mintha a falnak beszélnénk!:)
egyik most múlt 8 hetes másik 10 nem tudom mennyire kell különbséget tenni nevelés szempontjából a két kicsi között?!
Már elég régen volt mikor ilyen kicsi volt és persze még 2 kicsim se volt egyszerre elég nehéz!
Minden segítséget örömmel fogandnék!Előre is köszönöm a segítségeteket!
Ez teljesen változó ki mit szeret adni, vagy mit eszik meg a kutya. Mi pl. Artúrnak konzervet szoktuk keverni száraz táppal vacsira, reggel sima száraz tápot kap. Bella (3hónapos) ő jelenleg még csak száraz tápon él, abból is a Royal Canon kimondottan Yorkshire terrier tápon. Artúr (4 éves) nagyon jól kijön a kiscsajjal. Volt tapasztalatunk, felnőtt kutya befogadásával. Sajnos Artúr teljesen már lett, kicsit mintha elhidegült volna tőlünk, de egyáltalán nem bántott csak más lett és az nem volt jó. De gondolom ez abszolút kutya függő, tehát amit én most leírok ne hidd azt, hogy a Te esetedben is így lenne. Ki kell próbálni, hogy pár napig, hogy viselkednek egy légtérben. Szerintem egyből ne ugorj bele. Artúr és Bella nagyon jól kijönnek, imádják egymást. De gondolom azért, mert kölyök és tudja befolyásolni és hát ő az idősebb :))
Szia mindenkinek ujj vok ezen a forúm részen !De mondom hamá idetaláltam akkor kérdek énis töletek párat a yorkimról.Elsőként ti mit mondotok a jó minőségünek mondot kutyakonzervekről adjak neki vagy ne?Vagy maradjak meg a sima száraz tápnál amiből a fulost szoktam neki megveni amit a doki meg a kozmetikus ajánlott!És egyben azt is kéredeném hogy az én yorkim 1 éves kan és minden létező állatal kijön akár kicsi vagy nagy.Demost lene egy másik8 éves kan akit elhozhatnék!Szerintetek ösze tudnám öket hozni tárként vagy kijöne a hatalom harcés csk álanó verekedés lene?A válaszotok elöre is köszönöm!Szép napopot mindenkinek. Hát ő lenne az én kis Cserim igaz itt még kozmetikus mentesen!:))
Nagyon köszönöm! Első dolgom lesz, hogy elvigyem orvoshoz, chipet is rakatnom kell majd a picurba, mert az hiányzik, ezt biztosan tudom. És akkor egy nagy kivizsgálását is kérek neki! Remélem nem fogja megrázni a változás, alig várom, hogy megnézzem élőben is! :) Dönteni úgyis csak akkor tudok majd! :)
Nekünk volt egy 5 éves örökbe fogadott Yorki kislányunk és imádott minket, mi is őt. Őt nem ráztam meg a változás, semmilyen szinten, de szerintem ez kutya függő. Meg egy jó tanács, sajnos ez lett szegény kislánynak a veszte is: orovossal tüzetesen nézessétek meg, mert sajnos nekünk el kellett altatni 1 év után szegényt.
Sziasztok! :) Még új vagyok ezen a fórumon, szeretnék közétek tartozni! :)
Nagyon-nagyon régóta, kb 10-12 éve vágyom egy yorkiera. Most végre előttem is áll a lehetőség. Saját lakás, vállalkozás, biztos anyagi háttér, stb. Tavaszra terveztük párommal a kutyust, már ő is beleegyezett szerencsére, bár nehéz volt meggyőzni, az egyetlen ok az, hogy szülei is befogadtak otthonukba egy kislány yorkiet, és a ragaszkodás hatalmas lett, párom is imádja. Azonban tegnap kaptam egy fotót egy két éves kutyusról, akit gazdája el szeretne adni, mert gyermeket vár (nem értem igazából ezt...). Mini kislányról van szó, egy tüneménynek látszik a képen! :)
Abban szeretném segítségeteket kérni, hogy, mint tapasztalt yorkiesok, írjátok le nekem a véleményeteket. Mindig bébi kutyusban gondolkoztam, de Ő annyira megfogott... Teljesen beleszerettem. Azonban kicsit félek attól, hogy a kutyus mit fog átélni. Abban teljesen biztos vagyok, hogy mindent meg tudok adni neki, amire szüksége van, de vajon őt mennyire fogja megviselni a válás az előző gazditól? Mennyire fog megszeretni, nem lesz-e bánatos, illetve mennyire fog rám hallgatni, mennyire lesz nevelhető az új környezetéhez?
Mi ilyenkor az eljárás? Nyilván szerződést kötünk az előző gazdival, nehogy később bármi követelése felmerüljön ( sajnos a mai világban...)
Szóval a hatalmas kérdések kavarognak most bennem. Segítsetek légyszi! :)
Még ne aggódj a fogváltás lezajlása után kell, hogy rendesen álljon a füle a kutyának. Van akinek előbb, van akinek később áll fel. A csonterősítőt is (illetve a gelenkraft inkább porcerősítő ) még csak 3 napja adod. Kitartás, kötözés, csonterősítő, sok mozgatás, és minél többet napra vinni. Szerintem nem lesz gond. Általában legkésőbb mint írtam mire leváltják a fogukat kell, hogy hogy rendesen álljon a füle. A fogváltás sok kálciumot elvon a szervezetből így sokszor előfordul, hogy a már álló fül is lekonyul amíg ez a folyamat zajlik.
Tanácsot vagy segítésget szeretnék kérni, van egy gyönyörű kis édes 15 hetes yorki kislányom.
Fülragasztás ügyben lenne szükségem tanácsra/segítségre. Füléről le van nyírva a szőr rendesen, belülről is ki van szedve kozmetikus állta és ha ragasztom neki körbe strandard szerint 3 nap múlva leveszem akkor egész nap szépen áll neki meg minden, de ha alszik akkor elenged és lekonyul. Ez mindig alvás után következik be. Hozzáteszem kap porcerősítőt 3 napja (Luposan Gelenkraft)
Kérdésem, hogy legyek kitartó folytassam vagy lehetséges, hogy nem fog neki állni?
Minden kedves hozzászólónak köszönöm szépen a segítségét előre is.
most beszéltem Geo kapcsolatban Geo nagyon jól van Janik barátai figyelemmel kisérik sorsát, sajnos másik kutyával való harciaskodása miatt nem tudják egybe tartani őket, ha egy kicsit lecsengett a szomoruság csinálnak képet és rakják fel, Janik lakásában él és ott fog továbbra is élni Geo mig el nem megy az örökvadászmezőkre, ugy,hogy kérték nyugtassak meg mindenkit Geo nagyon jól ki jön akkor már ott lakó sráccal, aki vele marad továbbra is.
ugy,hogy nyugodjatok meg ha küldik a képet rakom fel, azonnal hogy lássátok
képet én is szeretnék de milyen pletyka én nem hallottam semmi pletykát, én is ugy tudom ugy van ahogy Janik rendelkezett, hogy Geo élete végéig szeretettben és bőséges ellátásban legyen.
Ejcsike! Aranyos vagy, és hallgass az előttem szólóra, de ez a fórum itt döglődik. Most mindegy miért! Azt tanácsolom, keress a FB.-on egy yorkis oldalt, ahol szívesen segítenek. Hosszú boldog életetet kívánok nektek! :)))