Ird le légyszi pár mondatban,vagy ird be a régi hsz számát mert nem találom.
Elvileg az olyan országokban ahol nem a tulajhoz kötődik a rendszám,és nincs klivonva a forgalomból a kocsi és van rá érvényes műszaki,hazajöhetek akár a bécsi rendszámmal csak legyen rajta az én nevemre szóló biztositás?
Irtam hogy a P-s szammal megbuntettek 180 eurora december elejen, leforditattam a levelet amit kuldott az osztrak rendorseg, es az van benne hogy ervenytelen rendszamokkal kozlekedtem, ami nem igaz mert fel van oldva az uniora...ezert azt tanacsoltak hogy minden fele keppen legyen nalam egy hitelesitett nemet forditas a forgalmirol amibe le van irva hogy ott is jarhatok az autoval, remelem ez lessz a megoldas...
Szia, most egy Toyota Hilux-ot es egy Audi Q5-ost hoztunk. Mindketto 2010-es volt, kerestunk olcso Kombi Golf 5-ost de azt nem kaptuk jo arba. Ujabban a draga autok mennek, mert olcso autokbol mar eleg van...viszont amit igazan vesznek az olyan auto ami piaci ar alatt van. Es minden fele keppen Nemet, rosszabb esetben francia marka legyen.
lehet hogy itt van..én szépen megkérdeztemmert nem értem...nem azzal fgolalkozom hogy autókat hozok be...most szeretném először...és van itt ps rendszám...sárga ...piros...én ezzel jöttem megbüntettek én emezzel nem büntettek...jogos nem jogos ...ha egy kezdő ezen el tud menni akkor le a kalappal előtte !
minden szitu egyéni ezért kértem segitséget az én szitumra...és tettem fel értelmes kérdéseket.üdv
végig olvastam itt sokmindent ,jól össze is vagyok zavarodva...a helyzet a következő...
Bécsből szeretnék egy autót hozni euró 3as motorral.szeretném magyarországon forgalomba helyezni!
első kérdésem a bécsi rendszámmal ami most rajta van hazajöhetek e vele,ha biztositás müszaki van rajta.persze kétnyelvű adásvételi is lenne!
ha igen meddig közlekedhetek vele magyarországon?és mi az első dolgom?ha hazajttem vele rögötn szeretném forgalomba helyezni...elmegyek az nkh hoz és müszakit csináltatok?csak a kezdetek érdekelnek...biztositás törzskönyv forgalmi tudom hogy kell intézni..hol kell befizetni a regisztrációs adót ?tehát az ügyintézés kezdete érdekel...aztán ugyis küldözgetnek majd ide oda...először hova menyjek?
és az itteni okmányiroda ki tudja e vonni a forgalomból a kinti autót?valahol olvastam hogy igen...ezért selytem hogy kinti rendszámmal haza tudok vele jönni...előre is köszi a segitséget!és kb mennyi idő alatt tudok egy külföldi autót itthon forgalomba helyezni?
előny e ha már ott kivonaton a forgalomból és ideiglenes rendszámmal hozom haza?
Rám a 3. pont fog vonatkozni, mivel a külföldi tartózkodási lakhelyem a hazajövetelem időpontjában megszűnik (magyar cég küldött ki az általa finanszírozott lakóhelyre).
Ha jól értem a teendőm: Megveszem az autót kint, és elindítom itthon a honosítási folyamatot. Ezt megtehetem külföldről is? Mit értesz az "alvázszám magyar hatóságnál történő regisztrációja" alatt pontosan? Az NKH-nál a műszaki?
Ez az egyetlen rész nem tiszta még teljesen, de a rendszám témára köszönöm a részletes válaszaid.
Van magyarországi lakcímem is, tehát nem csak ideiglenesen akarok piros rendszámmal hazajönni, hanem úgymond végleg.
Ez esetben is el kell indítanom a regisztrációt az alvázszám alapján? Ez működhet úgy is, hogy megveszem kint az autót, majd ezt követően nekilátok ennek a folyamatnak németből?
Olvastam egy kicsit visszafelé is, de pontosan nem találtam ennek a menetét. Meg tudnád ezt velem osztani?
Nem túl rég téma volt itt a fórumban..., hogy mi hogyan van most ez ügyben.
------
TÁJÉKOZTATÁSUL!!!
4. Magánimportban behozott járművekkel kapcsolatos külön szabály
A R. 47. §-ában foglalt határidőn belül is jogellenes lehet a járművel való közlekedés, kivéve, ha valamilyen ideiglenes rendszámot (P, E, M, V) jogszerűen szerelnek fel a járműre a közúti forgalomban való részvétel során. Ennek alapján, a külföldön belföldi üzemeltetés céljából megvásárolt járműre vonatkozóan a Kkt. 25/B. §-ában foglaltakat a közúton Magyarország területére való belépéstől alkalmazni kell. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az ilyen járművel a határátlépés után a közúton közlekedni nem lehet.
németből hoznék haza autót. Erősítsetek meg kérlek, hogy jól gondolom-e az alábbiakat.
- Vásárlásnál kétnyelvű adásvételi (2-3 példányban), Teil 1, Teil 2 okmányok szükségesek, hogy elkerüljem az okmányirodai kínlódást a honosítási folyamat során.
- Hazahozatalhoz piros export rendszám (érvényes műszaki, biztosítás + adó), időtartamtól függően a lejárati időig használhatom. Adnak hozzá zöld kártyát, használhatom külföldön is.
- Itthon elsőként beviharozni az NKH-hoz műszakiért, majd Vámhivatal és regadó befizetés, aztán okmányiroda és 6-6 rugó forgalmi+törzskönyv, valamint 8,5 kotta a rendszámért.
Kérdéseim:
A. Kint élek még egy ideig dajcsban, a piros export rendszám lejárati idejéig használhatom az autót Németországon belüli közlekedésre is ugyanúgy? Aztán egy alkalommal elhagyom vele az országot vele. B. Az export rendszámhoz hol tudok biztosítást kötni? Segít ebben a kereskedő, ha arról van szó? C. Eredetiség vizsgálat szükséges? D. Vagyonszerzési illetékről kell beszélnünk?
Magyar cég kiveszi a bankszámlájáról, leváltja a jó erős forintot, és neki indul a nagy Németországnak!
A másik, hogy dev. Számláról átutalja a pénzt, vagy a foglalót egy olyan autóra amit még nem látott ...
Vagy kilátogat Dajcslandiába, megnézi az autót - autókat, és ha tetszik fizet.
Nettóba megy, ha a vevőnek ott van a jogi képviselője, vagy hivatalos meghatival, de mindenképp az uniós adószám kell az eladónak, hogy leinformálja a vevőt, .... Aztán jöhet az utalás vagy a KP.
Remélem hamarosan tudunk mi is kínálni Önöknek autókat!
Szia,
Itt németbe tényleg levadásznak a P-sel!
Megnéznek mindent, de az indítási naplóba más országot kell beírni, .... tehát csak átitazóban vagy. Viszont ehhez kell egy kamu advét is. Sajnos. Itt tartunk.
Egyébként milyen autók érdekelnének németből? Miket szoktatok venni??
Szia,
Milyen autókat vásárolsz leginkább?
Mire van manapság igény?
Romániában és a környező országokban (kiv.M.ország) milyen ismett használtautós eladási oldalakat ismersz?
Várom válaszodat, remélem egyszer még tudunk jó üzleteket kötni?!?!
Üdv.: egy németországi használt autós
Sziasztok!
18éves autókereskedői tapasztalattal szeretném mondani, hogy az a jó autó, amelyik tetszik, és van rá elég pénzünk ...
Tanácsot "csak" attól fogadjunk el, aki pénzt is ad!
Egyébként elegünk lett a magyar viszinyokból, és Életvitel szerűen kiköltöztünk Németországba, és ott nyitottunk egy használtautó kereskedést.
Nem sűrün vagyok itt fent, de ha kérdésed van megpróbálok segíteni, vagy a helyes megoldást megtalálni számodra!