Hozzám tavaj beült egy 1 éves osztrák galamb . Eszembe nem jutott hogy lefogjam. Felpapíroztam, másnap el engedtem. Még az nap délután jött az E- mail, hogy a madár haza ért. Jó érzés volt.
Hogy folytassam,nálam "csak"Tarci,Bors, Rosta,Köttő,Farkas, Kovács,meg Boronyák galambok vannak a tenyészben!Azt ezeknek a gyerekei meg csak versenyezgetnek!
Az a galamb nincs 2008-as,jo ha egy éves galamb,Cegléden sokan igy kereskednek,valahonan szereznek gyürüt,ráhuzák mindenféle galambokra,és utána jo pénzért eladják,a szép az bene hogy van akik meg is veszik......A Ceglédi piacra ha járnál meg döbenél mennyi holland belga német osztrák svájci galamb van chipel telszámal......Cegléden csak ilyen galambok ülnekbe:)))))))))
Helo laci! üdv mindenkit, igen tudom, sok munka van rajta, a minőségen is javítanunk kell és fogunk is, nem egyszerű de szeretném hogy teljesen tökéletes lenne, mint én :)))) vágod ?
Tudod nem az a baj ,hogy azt használod ,hogy Jannsen!Hanem az ,hogy hogyan!Mert ugye itt eme kishazánkban amit leirál a szerint mindenki azt fogja mondani,hogy nyertem agy A.S. féle Jannsent!De ez igy bizony nem igaz!Mert Mert mennyivel jobban hagzana az igazság!Mégpedig:Cs.K.álltal tenyésztett G.I-től származott Jannsenek ,vagy A:S:galambok utódja!Azt mire a végére érünk a felsorolásnak akkora meg kiderül az eredetiségről ,hogy csak esetlegesen pár %-ban van benn az emlegetett vérvonal!Na de jobban hangzik mint a Magyar név!Igy sokan azt használják!
Eddigi tapasztalatok alapján, ez a Bak gyerek a jéghegy csúcsa. Már művelt olyan kabarékat, hogy az vmi iszonyat...
De azt is jól mondjátok, hogy vannak köztünk is ilyenek, csak ők cselesebbek. Pl.: Non stop felszámolók, nem galambásznak többet, medve ment a dúcba, de szőr nincs sehol.. meg efféle furcsaságok. Ez lezajlik kb novemberig, aztán hopp.. mégse ette meg a megdve a galambokat, meg hopp lettek újak.
Igen ő érdeme! nekem csak galambom van :) oroszlán részét ő csinálja én csak aszisztens vagyok, mondjuk már az idei évben külön verseny dúca lessz és fiatalon versenyzik.
Az átlag galambász a madara származásáról azt mondja, amit tud. Mivel más értékelhetőt nem tud mellé tenni, úgy adja, ahogy vette vagy kapta. Ha mondjuk Delbár,
akkor Delbár és kész. Mi nem érthető ezen? A legegyszerűbb dolog a világon. Nincs min fennakadni. :)